با هفت مدرس کاربلدِ «هزاردستان» متخصص تولید محتوای متنی شو. تخفیف ۴۵۰هزارتومانی با کد تخفیف «الوکانتنت» شرکت در دوره تولید محتوا
خانه » دوره های آموزشی » دوره آموزش سئو » سئو چیست و چگونه یک سایت را سئو کنیم؟
سئو چیست و چه کاربردی دارد؟
سئو چیست و چگونه یک سایت را سئو کنیم؟

سئو چیست و چگونه یک سایت را سئو کنیم؟

بارها و بارها این سوال را شنیده ایم که چگونه یک سایت را سئو کنیم و به نتیجه دلخواه برسیم؟ مگر می شود پاسخ این سوال را بدون در نظر گرفتن مفاهیم سئو وب سایت داد و به نتیجه رسید؟ پس در قدم اول یک راست به سراغ مفاهیم سئو می رویم و از چیستی آن می گوییم.

سئو مخفف بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو است. این روش شامل افزایش کمیت و کیفیت ترافیک در وبسایت به‌وسیله‌ نتایج جستجوی ارگانیک است. اکتون برای درک معنای واقعی سئو سایت، نیاز داریم که این تعریف سئو را کمی واکاوی کنیم:

کیفیت ترافیک: فرض کنید سایتی دارید که لوازم خانگی می فروشد، اما کاربران با هدف خرید گوشی موبایل از سایت شما بازدید می کنند. مطمئنن نمی توان به این میزان بازدید از سایت، ترافیک باکیفیت گفت. حال به نظر شما چگونه افرادی را جذب کنیم که با هدف خرید محصول ما از سایت دیدن کنند؟

مقدار ترافیک: وقتی کاربران از طریق کلیک بر روی نتایج صفحات موتور جستجو به سایت شما دست پیدا می‌کنند، ترافیک سایت بیشتر می شود.

نتایج ارگانیک: تبلیغات بخش قابل توجهی از نتایج موتورهای جستجو است. ترافیک ارگانیک، ترافیکی است که شما در آن مجبور به پرداخت هزینه نیستید.

ترافیک‌های ارگانیک ارزشمندتر از ترافیکی است که به واسطه‌ پرداخت هزینه‌ به سایت ما روانه می‌شود.

سئو از دیدگاه نیل پتل (ویدئو)

هر وقت در گوگل سرچ می کنید، بالای صفحه تبلیغات پولی (ADWords) و پایین صفحه نتایج رایگان مشاهده می کنید.

شما به کمک سئو می توانید وارد نتایج رایگان شوید. سئو از سه قسمت مهم تشکیل شده است:

اول: آیا گوگل می تواند کدهای وبسایت شما را کراول کند و بفهمد؟ اگر شما از وردپرس یا شاپ فا استفاده می کنید، دیگر لازم نیست نگران چیزی باشید.

دوم: کلمه کلیدی است. وقتی دارید جستجو می کنید، شما در واقع دارید از کلمات کلیدی استفاده می کنید. آیا شما آن کلمات را در صفحه خودتان دارید؟ شما می توانید از ابزارهایی مانند Ubersuggest استفاده کنید تا بتوانید بفهمید چه کلمات کلیدی سرچ بالاتری دارند و بعد آنها را در متن خود قرار دهید.

سوم: بک لینک ها هستند. چند وبسایت دیگر به شما لینک می دهند؟ بسیار شباهت به سیستم رای گیری دارد هر چه بیشتر لینک بگیرید، رتبه بالاتری می گیرید. شما به دنبال این هستید که وبسایت های مرتبط به طور طبیعی به شما لینک دهند. هر چقدر محتوای عالی تولید کنید، خدمات و محصولات بهتری داشته باشید. مطمئنا لینک های طبیعی بیشتری می گیرید.

زمان آن رسیده است که شما در گوگل رنک بهتری داشته باشید.

تاریخچه شکل گیری سئو

اگر بخواهیم برای آشنایی بیشتر با سئو به سراغ اولین بارهای شکل گیری و استفاده از آن برویم، باید به دهه 90 میلادی بازگردیم. شروع دنیای سئو سایت را می‌توان مربوط به سال‌های 1990 و پس از آن دانست. زمانی که موتورهای جست‌وجو به مرور در بین مردم جای خود را باز کردند و بخشی از زندگی افراد را تشکیل دادند. با شکل گیری موتورهای جست‌وجو و رشد روزافزون آن، نیاز به رشد و بهبود وضعیت سایت‌ها نیز احساس شد.

این موضوع در ابتدا در موتورهای جست‌وجوی محبوب آن زمان شکل گرفت. یاهو و ویستا موتورهای جست‌وجو بودند که توانستند از سئو برای خود استفاده کنند. یاهو از اولین پیشگامان شکل گیری سئو سایت است که در سال‌های ابتدایی دهه نود میلادی و در حدود 1994 صفحات سایت‌های مختلف را ایندکس کرد.

در سال‌های بعدی سرچ اینجین‌ها ساخته شدند که دارای قابلیت های سئو بیشتری بودند. این موتورهای جستجو که در ابتدا  Backrub نام داشت، در مدت زمان کوتاهی جای موتورهای جست‌وجو را گرفت. جالب است بدانید کاربردهای این سرچ اینجین‌ها همچنان زیاد است اما احتمالا آن را با نام گوگل می‌شناسید! هر چند گوگل در رشد سئو وبسایت بسیار تاثیرگذار بود، اما دیگر موتورهای جست‌وجو نیز از پا ننشستند به شکلی که یاهو تصمیم گرفت در کنار گوگل و با همکاری گوگل راه خود را پیش گیرد.

با ورود به قرن 21، سرعت رشد دنیای اینترنت و فضای مجازی، شکل دیگری به خود گرفت. به طوری که روزبه‌روز اتفاقات عجیب و غریبی در این بازار رخ داد. هرروز موتورهای جست‌وجو با نام‌های مختلف وارد می‌شوند که بیشتر آن‌ها از گوگل شکست می‌خورند. همین موضوع تا به امروز نیز ادامه داشته است. به شکلی که همیشه و با گذشت سال‌های بسیار، پرمخاطب‌ترین موتور جست‌وجو را می‌توان گوگل دانست.

تعریف سئو از زبان بزرگان سئو جهان

یکی از راهکارهایی که به شما کمک می کند تا با یک موضوع آشنایی بیشتر را پیدا کنید، ذهن بزرگان آن حوزه است. با رشد و شکل گیری سئو در سال‌های اولیه قرن 21، افراد زیادی در این حوزه شروع به فعالیت کردند. متخصصانی که از جزئیات و کلیات سئو به خوبی آگاه بودند. در ادامه می توانید تعریف سئو سایت را از زبان بزرگان بخوانید:

  • جان ویلم بوببین که نویسنده و مشاور سئو در ۱۱-nl است، سئو را این چنین تعریف می‌کند: «سئو یک عبارت ساده است که مربوط به فرد با ذهنیت خاص است. سئو سایت به این دلیل که کاربردهای زیادی دارد، بهترین ایده برای فروش محسوب می شود اما در حالت کلی سئو چیست مساوی دانش + تجربه + دانش کاربردی + پیروزی + مبارزه می‌باشد.”
  • متیو باربی که در شرکت هاب اسپات در نقش Director of Acquisition فعالیت می کند، سئو را این چنین تعریف می‌کند: “سئو یعنی تولید محتوای با کیفیت که به بهترین شکل نیاز کاربرانی که جستجو می کنند را برطرف کند.

این محتوا می تواند در پلتفرم‌های مختلف جستجو موفق باشد. هدف ما فقط کسب جایگاه در گوگل نیست بلکه پاسخ به نیاز مخاطبینی است که از راه‌های مختلفی به دنبال جواب خود هستند.”

برخی دیگر از تعریفات سئو از زبان بزرگان دنیای دیجیتال مارکتینگ عبارت است از:

  • سئو و بهینه سازی سایت ترکیبی مساوی از هنر و دانش است.
  • سئو، مهندسی معکوسی از الگوریتم‌های گوگل و رفتار کاربران.
  • سئو وب سایت یعنی از داده‌های خام گوگل برای خودتان غذا بپزید!
  • سئو سایت همانند بالارفتن از یک نردبان است.
  • سئو وبسایت ترکیبی از یادگیری مداوم و تحلیل اطلاعات.
  • سئو گوگل چرخه‌ای از تحلیل، برنامه ریزی و اجرا.
  • سئو و بهینه سازی موتور جستجو علم مشاهده و تحلیل است.
  • سئو سایت یک مسابقه بوکس به داوریِ موتور جستجوگر!
  • تحلیل، نظم، استمرار و یادگیری برای پیروزی در رقابتی بزرگ اما لذت بخش.
  • سئو در گوگل یعنی خلق ارزش برای مخاطبِ محتوا.
  • سئو و بهینه سازی یک سبک زندگی و تعامل انسان با ربات است.
  • سئو یعنی یک رالی سرعت است که خط پایان هم ندارد.
چرا سئو مهم است؟
چرا سئو مهم است؟

چرا سئو مهم است؟

خدمات سئو بخش اساسی بازاریابی دیجیتال است، واقعیت این است که مردم در طول روز هزاران بار در موتورهای جستجوگر مانند گوگل جستجو می کنند. این جستجوها با هدف به دست آوردن ارائه اطلاعات در رابطه با محصولات و خدمات مختلف انجام می‌شود. نتایج جستجوها به عنوان منبع اصلی ترافیک دیجیتال برای برندها به حساب می‌آید، دقت کنید که این منبع می‌تواند برای کانال‌های دیگر مارکتینگ مناسب باشد و مورد استفاده قرار گیرد.

فراموش نکنید که سئو می تواند سبب شود بیشتر و با کیفیت دیده شوید. در واقع سئو کمک می‌کند که رقیب‌های خود را پشت سر بگذارید و به نتایج بهتری دست پیدا کنید.

موتور جستجوها چطور کار می‌کنند؟

موتور جستجوها نیز مانند غول چراغ جادو، قرار است به سؤالات شما پاسخ دهند اما چگونه؟

گوگل خزنده‌هایی دارد که تمام محتواها را از جای جای اینترنت جمع‌آوری می‌کند. خزنده‌ها همه این صفر و یک ها را برای ایجاد فهرست به موتور جستجو باز می‌گردانند. سپس این شاخص‌ها از طریق الگوریتمی تغذیه می‌شود که سعی می‌کند همه داده‌ها را با درخواست شما مطابقت دهد. فاکتورهای زیادی برای ورود به الگوریتم موتورهای جستجو وجود دارد که رتبه بندی را انجام می دهد.

برای دستیابی به مفیدترین داده ها، الگوریتم‌های موتور جستجو، عوامل زیادی را بررسی می‌کنند. به عنوان مثال: کلماتی که شما جستجو می کنید و ارتباط این صفحات با منابع معتبر، لوکیشن و با صفحات دیگر. تأثیرگذاری هر کدام از این عوامل به کلمه و سؤالی که شما جستجو می‌کنید، بستگی دارد. مثلاً در خبری، به روز بودن محتوا نسبت به منابع معتبر مهم تر است.

در واقع بخش صفر، جایی است که موتورهای جستجو  قادر به درک محتوا هستند که صاحبان سایت تولید می‌کنند و کاربرانی که از طریق نتایج موتور جستجو آن محتواها را می‌بینند. هدف تمامی موتور جستجوها همین است، یعنی نشان دادن مرتبط‌ترین و بهترین نتیجه به کاربر. از آنجا که هر موتور جستجو یک الگوریتم رتبه‌بندی متفاوت دارد، باید به الگوریتم‌های آنان توجه کنید. همه می‌دانیم که سهم گوگل در بازار 90.8٪ است، پس باید به جای الگوریتم‌های موتور جستجوی مانند یاهو و بینگ، الگوریتم گوگل را درک کنیم.

بهینه سازی می تواند به شکل های مختلف انجام شود. مثلاً از تایتل تگ‌ها و متادیسکریپشن‌های صحیح و کابردی که اشاره به لینک‌های داخلی دارند، بهره می‌برند. در ادامه به طور جامع تر درباره بهینه سازی گوگل صحبت می کنیم.
موتور جستجوها چطور کار می‌کنند؟

موتور جستجوها چطور کار می‌کنند؟

کدام موتور جستجو؟ گوگل یا …؟

خاطر نشان شد که سئو وب سایت به عوامل و فاکتورها و تغییرات موتور جستجوی وابسته است اما در نهایت کدام موتور جستجو؟

گوگل محبوب‌ترین موتورجستجو است و 90.8 درصد از سهم بازار جستجو را در اختیار دارد اما بینگ و یاهو تنها 4.6 درصد از بازار جستجو را تشکیل می‌دهند. یکی از مهمترین موارد استفاده از گوگل، تغییر الگوریتم گوگل به سایر موتورهای جستجو است که سایت ها را به بهبود و سازگاری با مخاطب ترغیب می کنند. البته باید گفت، گوگل بیشتر سایت‌هایی را که به لحاظ بهینه‌سازی وضعیت بهتر و سازگارتری با مخاطب دارد، در رتبه‌ی بالاتری قرار می‌دهد اما در موتورجستجوی بینگ اولویت با سایت‌هایی است که محبوب‌تر هستند.

در نظر داشته باشید که همزمان نمی توانید برای همه موتورهای جستجو بهینه سازی یکسانی داشته باشید زیرا تفاوت های قابل توجه بین آنها وجود دارد.

الگوریتم‌های که توسط گوگل ارائه می‌شود، عبارتند از :

  • الگوریتم گوگل پاندا
  • الگوریتم گوگل پنگوئن
  • الگوریتم مرغ مگس خوار
  • الگوریتم گورخر
  • الگوریتم کبوتر
  • الگوریتم  Page Layout
  • الگوریتم رنک برین
  • الگوریتم PayDay Loan
  • الگوریتم کافئین
  • الگوریتم mobilegeddon

بر اساس این الگوریتم‌های گوگل، خزنده‌های گوگل داده‌ها را جمع‌آوری و ذخیره‌سازی و نگهداری و طبقه‌بندی می‌کنند تا زمانی که کاربران به این داده‌ها نیاز دارند که موتور جستجوی گوگل، سایت‌ها را مورد بررسی قرار دهند و اطلاعات را در اختیار کاربر بگذارند. در مقالات بعدی به توضیح این الگوریتم‌ها می‌پردازیم.

حالا که در نظر داریم بر روی موتورجستجوی گوگل، سایت خود را سئو کنیم باید به معیارهای که گوگل برای رتبه‌بندی هر سایت در نظر می‌گیرد، دقت داشته باشیم. در ادامه از هفت فاکتور کلیدی که راه‌گشای قلب گوگل است، پرده برمی‌داریم اما به یاد داشته باشید که گوگل ۲۰۰ فاکتور برای رسیدن به قله‌ رتبه‌بندی وبسایت‌ها در نظر دارد که قدم به قدم با یکدیگر مسیر را می‌پیماییم. این ۷ فاکتور کلیدی عبارتند از:

  1. بک‌لینک معتبر بگیرید.
  2. محتوای خود را سئو کنید.
  3. وبسایت خود را از نظر فنی بهینه کنید.
  4. به رفتار کاربر خود دقت کنید.
  5. برندسازی فراموش نشود.
  6. وب سایت خود را برای نتایج جستجوی صوتی بهینه کنید
  7. گواهینامه امنیتی ssl دریافت کنید.
موتور جستجوها چطور کار می‌کنند؟

موتور جستجوها چطور کار می‌کنند؟

عوامل رتبه‌بندی در گوگل

گوگل بیش از ۲۰۰ عامل برای رتبه‌بندی دارد که در ادامه سعی خواهیم کرد به طور خلاصه و کلی یک سری عوامل را توضیح دهیم. اما قبل از هر چیزی به این نکته توجه کنید که گوگل، وبسایت را رتبه‌بندی نمی‌کند بلکه صفحات وب را رتبه‌بندی می‌کند. زیرا این صفحات وب هستند که در نتایج جستجوی کاربران دیده می‌شوند نه وبسایت‌ها. پس اگر قصدِ رتبه‌بندی صفحات با موضوعات مختلف را دارید از کلمات کلیدی متفاوتی نیز استفاده کنید.

در زیر در مورد برخی از مواردی که بر رتبه‌بندی و قابلیت مشاهده موتور جستجو تأثیر می‌گذارند صحبت می‌کنیم.

توانای کاوش کردن (Crawlability)

قبل از اینکه گوگل بتواند محتوای شما را در نظر بگیرد، ابتدا باید بداند که وجود دارید یا خیر. گوگل از چندین روش برای کشف مطالب جدید در وب استفاده می‌کند اما اولین روش آن خزیدن یا کاوش کردن است. به بیانی ساده‌تر، گوگل به سراغ لینک‌های می‌رود که کسی آن‌ها را ندیده است. برای انجام این کار، آن‌ها از یک برنامه کامپیوتری به نام عنکبوت استفاده می‌کنند.

به‌عنوان مثال، اگر صفحه‌ی اصلی شما از گوگل بک‌لینک بگیرد بدین معنی است که صفحه شما در گوگل ایندکس‌ شده است. بار بعدی که گوگل به سایت شما سر می‌زند، آن لینک را دنبال می‌کند تا صفحه اصلی وبسایت شما را پیدا کند و احتمالاً آن را به فهرست خود اضافه می‌کند. کراولر گوگل، سایر صفحاتی را که به صفحه‌ی اصلی لینک شده‌اند در سایت پیدا می‌کند.

عواملی هم می‌تواند خزش این بات را متوقف کند. مانند:

لینک داخلی ضعیف: گوگل به لینک‌های داخلی تکیه می‌کند تا تمام صفحات سایت شما را بپیماید. صفحات فاقد لینک‌های داخلی معمولاً پیمایش نمی‌شوند.

لینک‌های داخلی نوفالو: لینک‌های نوفالو توسطِ گوگل، کاوش نمی‌شوند.

صفحات نوایندکس: می‌توان صفحاتی را که از متا تگ نوایندکس و عنوان HTTP استفاده کرده‌اند را از صفحاتی که گوگل برای ایندکس‌گذاری انتخاب کرده است، حذف کنید.

اگر سایر صفحات سایت شما دارای لینک‌های داخلی از صفحات نوایندکس هستند، گوگل ممکن است نتواند این صفحات را پیدا کند.

بستن robots.txt :Robots.txt یک فایل متنی است که به گوگل اجازه‌رفت و آمد به سایت شما را می‌دهد. حال اگر این صفحات را مسدود کنید، گوگل دیگر نمی‌تواند به کاوش خود ادامه دهد.

موبایل فرندلی

۶۳درصد جستجوها، از طریق موبایل انجام می‌شود که این آمار هر ساله در حال افزایش است. با توجه به این آمار، گوگل در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که یکی از فاکتورهای موثر در رتبه‌بندی سایت، سازگاری وبسایت با موبایل است. همچنین در سال ۲۰۱۸، ایندکس‌ را نیز به صفحه‌های موبایل اضافه کرده است. هم‌اکنون این صفحات هم در ایندکس‌ و هم در رتبه‌بندی گوگل موثر هستند.

همچنین سایت ادوبی آماری را منتشر کرده است، مبنی بر این که:

از هر ۱۰ نفر ۸ نفر از مصرف‌کنندگانی که محتوا روی موبایل آن‌ها به خوبی نمایش داده نشود، با محتوا ارتباط برقرار نمی‌کنند و سایت را می‌بندند. در واقع بیشتر افراد، هنگام بارگیری نسخه‌ی دسکتاپ در تلفن همراه دکمه‌ برگشت را می‌زنند.

پس می‌توان گفت این پارامتر برای گوگل مهم است زیرا گوگل قصد دارد کاربران خود را راضی نگه دارد. حتی اگر این صفحات را رتبه‌بندی کند و مردم روی آن کلیک کنند، اغلب کاربران از محتوای شما استفاده نمی‌کنند.

با استفاده از این سایت می‌توانید چک کنید که سایت شما با موبایل سازگار است یا خیر.

سرعت سایت

این ابزار به شما سرعت بارگذاری صفحه را نمایش می‌دهد که یکی از فاکتورهای مهم رتبه‌بندی محسوب می‌شود. همواره باید به‌خاطر داشته باشید که هدف گوگل، رضایت کاربران است و بارگذاری طولانی مدتِ صفحه ممکن است باعث عدم رضایت کاربران شود.

سرعت سایت خود را با این ابزار بسنجید.

سرعت سایت

سرعت سایت

هدف جستجو (search intent)

پیدا کردن کلمات کلیدی یا کلید واژه‌ای که می‌خواهید از آن برای رتبه‌بندی استفاده کنید، آسان است. کافی است کلمه‌ موردنظر خود را در یکی از ابزارهای که برای پیدا کردن کلمات کلیدی استفاده می‌شود، وارد کنید.

به عبارت دیگر، چیزی که افراد بسیاری در نظر می‌گیرند این است که آیا صفحه آن‌ها با قصد جستجوی کلمه‌ کلیدی آن‌ها همسو است یا خیر. برای نشان دادن قصد جستجو، یک مثال ساده برایتان می زنیم:

«آشپزی ایرانی»

گوگل با وجود شباهت بین این دو کلمه‌ کلیدی دو مجموعه کاملاً متفاوت از نتایج جستجو را نشان می‌دهد. نتیجه‌ی جستجوی گوگل در کلمه‌ی کلیدی «آشپزی ایرانی»، کلی غذای ایرانی است اما نتیجه‌ی «آموزش آشپزی ایرانی»، فیلم آموزشی ساخت غذا را به شما نمایش می‌دهد.

گوگل انگیزه پشت این پرسش را تفسیر می‌کند و نتایجی را که کاربر می‌خواهد ببیند را نشان می‌دهد. می‌توان گفت قصد جستجو در عمل بدین معنی است. شما چگونه محتوای خود را به قصد حستجو بهینه می‌کنید؟ قصد جستجو با ۳ عامل شناخته می‌شود که در ادامه آن‌ها را با یکدیگر بررسی می‌کنیم.

نوع محتوا: اکثر نتایج بلاگ پست، صفحات محصول، صفحات دسته‌بندی، صفحات لندینگ‌پیج و … هستند.

فرمت محتوا: گوگل به طور عمده راهنمای نحوه‌ی رتبه‌بندی در لیست‌ها، مقالات، برنامه‌های آموزشی و مقایسه‌ی بخشی از دیدگاه‌ها است. (فرمت محتوا عمدتاً به موضوعات اطلاعاتی اشاره دارد.)

زاویه محتوا: صفحاتی که جایگاه بالایی در گوگل دارند، دارای یک موضوع مشترک یا نقطه‌ی فروش متفاوت هستند؟ اگر اینچنین است، پس اطلاعاتی را به شما در مورد آنچه که ممکن است برای جستجوگرها مهم باشد می‌دهد. ( علاوه بر این، همچنین می‌توانید نتایج موتورهای جستجو را به قصد جستجو بررسی کنید.)

به‌طور مثال، اگر فیچر اسنیپت باشد، می‌توان دریابید که جستجوگرها به دنبال چه اطلاعاتی هستند.

بک‌لینک

الگوریتم رده‌بندی گوگل بر اساس چیزی به اسم پیج‌رنک است. به زبان ساده، می‌توان بک‌لینک را به عنوان رای تفسیر کرد. به‌طور کلی، صفحات با رای بیشتر تمایل به رتبه بالاتری دارند.

اگر می‌خواهید هر چیزی را رتبه‌بندی کنید، بک‌لینک‌ها را در نظر بگیرید. تنها چالش لینک‌ها، انواع خاصی از محتواهاست. مانند: صفحه محصول.

تاکنیک‌های زیادی برای ساخت لینک وجود دارد. مثلاً شما می‌توانید بهترین محتوای خود مانند بلاگ پست‌ها را در نظر بگیرید. در ادامه شما خواهید دید که این کار به چه صورت انجام گرفته است.

کلمه‌کلیدی موردنظر خود را در گوگل جستجو کنید. به دنبال صفحاتی بگردید که به اندازه شما مناسب نیستند.

چرا نیاز به سئو دارید

چرا نیاز به سئو دارید

جدیدترین آپدیت‌های گوگل

هرچه زمان بیشتری از شروع به کار سئو می‌گذرد و رشد بیشتری در دنیای مارکتینگ رقم می‌خورد، دیده شدن در گوگل سخت‌ و سخت‌تر می‌شود. با بیرون آمدن هر آپدیت جدید از سئوی سایت گوگل، رسیدن به برترین‌های این موتور جست‌وجوگر سخت‌تر می‌شود. از سال 2018 به بعد، آپدیت‌های جدید گوگل شکل جدیدی به خود گرفتند. تا پیش از ان، کلمات کلیدی اهمیت بسیاری داشتند و در کنار هم قرار دادن آن‌ها می‌توانست سبب رشد یک متن و محتوا برای سایت شود. اما از آن به بعد، علاوه بر استفاده از کلمات کلیدی در محتوا، داشتن معنا و مفهوم کامل و به روز بودن مطالب نیز تاثیر به سزایی را در رشد سئوی یک سایت دارد.

به روز کردن محتواهای قدیمی شده و آپدیت آن‌ها می‌تواند یکی از راهکارهایی باشد که با استفاده از آن، بتوانید به درجات بهتری در موتور جست‌وجوگر گوگل برسید. علاوه بر آن تکراری نبودن مطالب و منحصربه‌فرد بودن آن نیز از سال 2020 به بعد بسیار مورد توجه قرار گرفت. استفاده از حتی یک جمله تکراری و کپی شده از محتواهای دیگر می‌تواند سبب شود تا محتوای شما در موتور جست‌وجوگر گوگل کمتر دیده شود. در کنار تمامی این موارد، توجه به دیگر آپدیت‌های جدید گوگل چون کلمات قابل فهم و ساده، جملات کوتاه و عبارات مرتبط نیز می‌تواند در سئوی 2021 تاثیر داشته باشد.

الگوریتم های گوگل

سئو کردن این روز‌ها نسبت به گذشته بسیار تغییر کرده است. موتور جستجوی گوگل هرروز در حال تغییر و ارائه آپدیت‌های جدیدتر است. این مسئله بر سئو هم تأثیر گذاشته و می‌تواند اصول سئو را دستخوش تغییر کند.

در ادامه، الگوریتم‌های گوگل به ترتیب سال را برای شما بیان خواهیم کرد.

  1. الگوریتم پاندای گوگل (panda) سال ۲۰۱۱

در این سال گوگل اولین الگوریتم اصلی در دنیای جدید سئو را تحت عنوان الگوریتم پاندا ارائه کرد.

این الگوریتم با سایت‌هایی کانتکت داشت که سعی داشتند از موتور جستجوی گوگل امتیاز به‌دست آورند‌. کاری که انجام می‌داد این بود که محتوای سایت را از نظر کیفیت مور بررسی قرار می‌داد که محتوا‌های بی‌کیفیت دراختیار مخاطب قرار نگیرند.

  1. الگوریتم ونیز گوگل (venice) سال ۲۰۱۲

این الگوریتم یکی از مهم‌ترین و پیچیده‌ترین آپدیت‌های گوگل بود چرا که می‌توانست نتیجه جستجوی فرد را متناسب با منطقه‌ای که او زندگی می‌کرد مشخص کند.

  1. الگوریتم پنگوئن گوگل (penguin) سال ۲۰۱۲

این آپدیت هم یکی از تحولات مهم در الگوریتم‌های گوگل بوده است‌. این الگوریتم بر بک لینک‌هایی که قرار است به سایت‌ها داده شود توجه ویژه‌ای دارد و بررسی می‌کند که این بک لینک‌ها مرتبط با موضوع سایت باشند‌. اگر بک لینک‌های غیر مرتبط یا غیرواقعی خریداری شده باشند گوگل سایت‌ها را جریمه خواهد کرد.

  1. الگوریتم دزد دریایی (pirate) سال ۲۰۱۲

این آپدیت تلاش می‌کرد با محتوا‌های کپی شده غیرقانونی مبارزه کند. در نتیجه سایت‌ها مجبور بودند حق کپی رایت را رعایت کنند تا امتیاز کسب کنند.

  1. الگوریتم مرغ مگس‌خوار (hummingbird) سال ۲۰۱۳

این آپدیت برروی جستجوی صوتی تمرکز داشت. با بیان جمله موردنظر، موتور جست‌وجو عبارتی که لازم است را برای شما سرچ می‌کند. با این کار از به دست آمدن نتایج غیر مرتبط جلوگیری می‌شود.

  1. الگوریتم کبوتر (pigeon) سال ۲۰۱۴

تمرکز عمده این آپدیت برروی سئو داخلی سایت است. این الگوریتم در تلاش بود نتایج باکیفیت را متناسب با موقعیت مکانی کاربر به او نشان دهد.

  1. الگوریتم HTTPS سال ۲۰۱۴

در این سال تمرکز بیشتر گوگل برروی امنیت کاربران بود. هر سایتی که بهتر از HTTPS استفاده می‌کرد امتیاز بیشتری را کسب می‌نمود.

  1. الگوریتم آپدیت موبایل سال ۲۰۱۵

این آپدیت به این صورت بود که به سایت‌هایی که جستجو را برای موبایل ساده‌تر می‌کردند امتیاز بیشتری می‌داد. این آپدیت به‌منظور اهمیت روزافزون موبایل در زندگی انسان‌ها ایجاد شده بود.

  1. الگوریتم Rank Brain سال ۲۰۱۵

این آپدیت همان الگوریتمی است که کلمات ناشناس را حدس‌زده و نتایج مشابه را برای شما نشان می‌دهد. با این آپدیت لازم بود محتوا‌های باکیفیت‌تر ارائه شود.

  1. الگوریتم possum سال ۲۰۱۶

این الگوریتم پیشرفته‌ترِ ورژن موقعیت مکانی قبلی است. این آپدیت بر موقعیت فیزیکی و جستجو‌های فرد تمرکز می‌کند. برخی از کسب‌وکارها که عملکرد مناسبی نداشتند با ارائه این آپدیت ارتقا یافتند.

  1. الگوریتم آپدیت سرعت موبایل سال ۲۰۱۸

این آپدیت وقتی ارائه شد که تمرکز برافزایش سرعت صفحه بیشتر شده بود. یعنی سایت‌هایی که در سرچ موبایل سرعت بیشتری داشتند امتیاز بیشتری کسب می‌کردند.

  1. الگوریتم Medic سال ۲۰۱۸

این آپدیت بیش از همه بر سایت‌های پزشکی اثرگذار بود و از ارائه نتایج نادرست و ناقص پزشکی جلوگیری می‌کرد.

  1. الگوریتم BERT سال ۲۰۱۹

این الگوریتم تحولی عظیم در ترجمه و مفهوم به شمار می‌آید. این آپدیت می‌تواند معنای کلمات را با بررسی لغات قبل و بعد آن و بدون ترجمه کلمه اصلی حدس بزند.

یادگیری سئو

محتوا و لحنِ مرتبط

تولید محتوا به سایت فرم می‌دهد اما سئو نیز به محتوا کمک می‌کند. سئو به اندازه‌ کافی متغیرهای خاصی دارد که راجع به آن در ادامه توضیح خواهیم داد.

عناوین سئو داخلی

شما باید چیزهای زیادی درباره‌ عناوین سئوی داخلی سایت، محتوا و لحنِ مرتبط یاد بگیرید. همچنین باید اطلاعات فنی در مورد robots.txt به دست آورید.

عناوین لینک‌های مرتبط

در مورد مباحث لینک‌ها، انکر تکست و ریدایرکت‌ها عمیق شوید. باید همچنین بدانید چه موقع از نوفالو استفاده می‌کنید، پست مهمان از بین رفته یا خیر.

سیر تحول سئو

الگوریتم‌های موتور جستجو به طور مکرر تغییر می‌کنند و تاکتیک‌های سئو در پاسخ به این تغییرات تکامل می‌یابند.

سه بازوی اصلی سئو، مهم‌ترین مراحل سئوی سایت

به صورت کلی برای سئوی یک سایت می‌توان دو مرحله کلی در نظر گرفت. مراحلی که خود هرکدام دارای ابعاد و بخش‌های مختلفی هستند و نیاز به یادگیری تکنیک‌هایی حرفه‌ای دارند. البته در کنار این دو مرحله که با نام‌های seo on page و seo off page شناخته می‌شوند، این روزها قسمتی دیگر و جداگانه از سئو نیز به وجود آمده است. سئوی تکنیکال که به عنوان بخشی از seo on page شناخته می‌شود، این روزها در بازار مارکتینگ کاربرد پیدا کرده است. در ادامه درباره هریک از این سه بخش از سئو نکاتی را بیان خواهیم کرد:

مراحل سئو

مراحل سئو

1. سئو تکنیکال (Technical SEO)

سئو تکنیکال بخش مهمی از سئو سایت است. سئو تکنیکال که به بهینه سازی وب سایت از نظر فنی و تکنیکال اشاره دارد و دارای بخش‌های زیادی است؛ مانند مسائل فنی وب سایت، بررسی موتورهای جست‌وجوگر، ربات‌های وب سایت و کدهای برنامه نویسی پیاده شده بر روی سایت بخشی از سئوی تکنیکال هستند. این بخش های مختلف با هدف ساده سازی سایت به منظور قابل فهم شدن آن برای موتورهای جست‌وجو استفاده می‌شود.

در کنار این هدف، داشتن یک تجربه کاربری (UX) خوب، می تواند بسیار مفید باشد.

برخی از اصلی‌ترین بخش‌های سئوی تکنیکال عبارت است از:

  • کدهای استاندارد
  • اصول طراحی سایت
  • سرعت بارگذاری سایت
  • ریسپانسیو بودن سایت

2. سئو داخلی  (on-page)

تولید محتوا و بارگذاری آن در وبسایت، از دیگر مراحلی است که تاثیر به سزایی را بر روی رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو دارد. سئو داخلی در واقع بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جست‌وجو در داخل سایت اصلی!

به همین علت سئوی تکنیکال را بخشی از سئو داخلی می‌دانند که برای سادگی بیشتر از آن جدا شده است. علاوه بر سئوی تکنیکال و موارد فنی سایت، بخش‌های دیگری هستند که لازم است بهینه سازی شوند:

3. سئو خارجی  (off-page)

سئوی خارجی یا Off Page، به کلیه فعالیتهایی گفته می‌شود که در خارج از سایت پیاده‌سازی می‌شود. با داشتن یک سئوی خارجی مناسب و قدرتمند می‌توانید محبوبیت بیشتری را در بین سایت‌های مختلف کسب کنید و خود را در رتبه بندی گوگل ارتقا دهید. این بخش از سئو که با استفاده از راهکارهای مختلفی صورت می‌گیرد، به عنوان اقدامی است که پس از سئوی داخلی انجام می‌شود. به این ترتیب سئوی خارجی می‌تواند به دیده شدن سایت شما کمک زیادی کند و رشد بیشتری را به دست آورد. البته این سئو که با نام دیگری به نام لینک سازی هدفمند نیز شناخته می‌شود، دارای روش‌های مختلفی است که برخی از اصلی‌ترین آنها عبارت است از:

انواع تکنیک‌های سئو چیست؟

زمانی که واژه سیاه را در کنار سفید می‌شنوید، احتمالا به یاد آدم‌های خوب و بد یک داستان خواهید افتاد! واژه سئوی سیاه و سئوی سفید نیز از این قاعده مستثنی نیست و می‌توان آن را کاملا مرتبط با این موضوع دانست. در واقع سئو را از قالبی دیگر می‌توان به سه بخش تقسیم کرد که دو بخش اصلی آن، سئوی کلاه سیاه و سئوی کلاه سفید هستند. پس از شکل گیری و راه اندازی این دو بعد از سئو، بخشی دیگر به نام سئوی کلاه خاکستری نیز به آن‌ها اضافه شد. بخشی که آن را می‌توان رابطی بین سئوی سیاه و سفید دانست. در ادامه به نکاتی بیشتر از این سه بخش از سئو اشاره خواهیم کرد و درباره آن‌ها حرف خواهیم زد.

1. سئو کلاه سیاه (black hat seo)

سئوی کلاه سیاه یکی از روش‌هایی است که با استفاده از تکنیک‌ها و روش‌های غیراصولی و غیرقانونی باعثِ بهبود رتبه‌ سایت در مدت زمان کوتاهی می‌شود. می‌توان گفت که برای رسیدن به رتبه‌های بالاتر در سئوی سایت، قوانین گوگل و سایر موتورهای جستجو با استفاده از سئو کلاه سیاه زیر پا گذاشته می‌شود و به نوعی موتور جست‌وجو فریب می‌خورد.

با استفاده از این روش، خیلی سریع نتایج دلخواه در رسیدن به رتبه مطلوب سئو به دست می‌آید. اما گفتنی است که این روش، روشی پایدار نبوده و ممکن است به سرعت موجب سقوط سایت شما بشود. هر زمان که گوگل متوجه تقلب صورت گرفته با استفاده از سئوی کلاه سیاه بشود، سایت را جریمه کرده و مشکلات و دردسرهای بسیاری را برای سایت در پی خواهد داشت.

2. سئو کلاه سفید (white hat seo)

سئوی کلاه سفید برعکس سئوی کلاه سیاه یکی از روش‌هایی است که با استفاده از تکنیک‌های مجاز و مطابق با استانداردهای گوگل، منجر به بهبود رتبه سایت در نتایج جست‌وجو خواهد شد. نتیجه گرفتن در سئو کلاه سفید ممکن است زمان‌بر باشد اما پایدار و ماندگار است. در واقع شما با استفاده از سئوی کلاه سفید و راهکارها و تکنیک‌های آن، سرمایه گذاری بلند مدتی را خواهید داشت.

سرمایه گذاری که برای طولانی مدت سبب می‌شود تا سئوی سایت شما رشد کرده، در موتور جست‌وجوگر گوگل دیده شوید و به مرور به عنوان رتبه‌های بالا در جست‌وجوی گوگل باقی بمانید. از همین رو با اینکه ممکن است نسبت به سئوی کلاه سیاه، زمان بیشتری برای رسیدن به نتیجه در آن نیاز باشد، اما استفاده از آن راهکاری تضمینی است که یک سایت را به نتیجه دلخواه رسانده و رشد خوبی را برای آن در پی خواهد داشت.

سئو سفید، خاکستری یا سیاه؟!

سئو سفید، خاکستری یا سیاه؟!

3. سئو کلاه خاکستری (gray hat seo)

سئو کلاه خاکستری ترکیبی از دو روش سئو کلاه سیاه و سئو کلاه سفید است. تکنیک‌های سئو خاکستری در راستای سئو کلاه سیاه است. با این تفاوت که برای موتورهای جست‌وجو قابل تشخیص نیست. این تکنیک‌ها تاثیر خوبی در رتبه سایت خواهند داشت و بدون جریمه شدن سایت توسط گوگل و سایر موتورهای جست‌وجو، رتبه آن افزایش خواهد یافت. هدف از به کارگیری روش سئو خاکستری، رسیدن به نتایج بالای موتورهای جست‌وجو در مدت زمان کوتاه است.اگر اصول سئو خاکستری به درستی رعایت شود، در کوتاه مدت و با صرفه‌جویی در هزینه، سایت می‌تواند به رتبه‌های بالا در نتایج جستجو دست یابد.

برای اجرای هر یک از این عوامل و فاکتورها و به‌دست آوردن دلِ گوگل می‌توان از ترفندها و تکنیک‌های مختلفی استفاده کرد و با استفاده از ابزارهای زیادی آن را آنالیز کرد اما مهم‌ترین عامل که باعث موفقیت شما در این عرصه می‌شود، داشتن استراتژی مناسبِ است که علاوه بر به‌دست آوردن دلِ گوگل، دلِ مخاطب خود را نیز به‌دست آورید.

شما برای نوشتنِ استراتژی سئوی خود طبق گفته‌ی سایت Backlinko می‌توانید از این ۹ مرحله استفاده کنید:

  1. از کلمات کلیدی یک لیست بسازید.
  2. صفحه‌ی اول گوگل خود را تحلیل کنید.
  3. چیزی متفاوت یا بهتر تولید کنید.
  4. یک قلاب اضافه کنید.
  5. سایت خود را از لحاظ سئوی داخلی بهینه سازی کنید.
  6. سایت خود را برای هدف کاربر از جستجو بهینه سازی کنید.
  7. محتوای جذاب و کاربردی بسازید.
  8. لینک‌سازی را برای صفحه‌تان فراموش نکنید.
  9. محتوایتان را بهبود ببخشید و به روزرسانی کنید.

وقتی استراتژی خود را مشخص کردید طبق آن می‌توانید گام به گام پیش بروید و با استفاده از یک سری ابزارها می‌توان سایت خود را آنالیز کنید و نتیجه را ببینید.

مقایسه سئو کلاه سیاه و سئو کلاه سفید

سئو کلاه سیاه و سئو کلاه سفید هر دو شیوه‌هایی از سئو هستند که می‌توانید از طریق آنها، جایگاه سایت خود را افزایش دهید؛ اما همان‌طور که گفته شد، سئو کلاه سیاه مشکلاتی را به همراه دارد و می‌تواند باعث شود که سایت شما پنالتی شود و دیگر نتوانید از سایت استفاده کنید. در حالی که سئو کلاه سفید این‌چنین نیست و شما می‌توانید از طریق روش‌های اخلاقی سئو سایت را انجام دهید و در گوگل رتبه بگیرید.

تفاوت دیگر این دو راهکار در مدت زمان نتیجه دهی آن‌ها است. با اینکه به نظر می‌رسد که سئوی کلاه سیاه در مدت زمان کوتاه‌تری به نتیجه می‌رسد اما نتیجه و بازده استفاده از سئوی کلاه سفید، ماندگارتر و دائمی‌تر از آن است. به این ترتیب می‌توان سئوی کلاه سیاه را راهکاری ساده‌ و راحت دانست که برای مدت زمان کوتاهی نتیجه مناسبی در پی دارد اما سئوی کلاه سفید را راهکاری طولانی مدت دانست که می‌تواند نتیجه دلخواه را برای همیشه سایت شما در پی داشته باشد. حال انتخاب با شما است! سریع و در مدت زمان کوتاه را انتخاب می‌کنید یا نتیجه دهی آهسته برای مدت زمان بلند و همیشگی؟!

مراحل کامل برای انجام سئوی محتوا یک وب سایت
مراحل کامل برای انجام سئوی محتوا یک وب سایت

مراحل کامل برای انجام سئوی محتوا یک وب سایت

یکی از اصلی‌ترین ابعاد سئو یک سایت، انجام سئو محتوا است. سئو محتوا بعدی از سئوی سایت بوده که به عنوان بخشی از سئوی داخلی محسوب می‌شود. بخشی مهم و پررنگ که می‌تواند سبب شود تا سایت رشد بسیاری را داشته باشد و بتواند در موتورهای جست‌وجوگر به نقاط مطلوبی دست پیدا کند. برای رسیدن به سئوی محتوا، لازم است تا مراحلی به شکل دقیق و کامل پیگری شود. در ادامه به 22 مرحله اصلی انجام سئوی محتوا اشاره خواهیم کرد و پس از آن، نکات بیشتری را نیز درباره هریک از این مراحل بیان می‌کنیم.

  1. استفاده از فهرست مطالب برای نظم دادن به محتوا

در اولین قدم برای ساخت یک سئوی محتوای مناسب، لازم است تا محتوای شما، فهرستی کامل و دقیق داشته باشد. فهرستی که تمامی محتوای شما را در بر گیرد و برای مخاطب، محتوا را به شکلی خلاصه و دقیق شرح دهد. به این ترتیب، مخاطب متوجه خواهد شد که موضوع مورد نظر خود را در محتوای شما پیدا خواهد کرد یا خیر. به سرعت و راحتی به آن دسترسی خواهد داشت و نتیجه مطلوب خود را کسب می‌کند. از همین رو استفاده از این راهکار در سئوی محتوا، به عنوان بخشی مهم از آن شناخته می‌شود.

  1. انتخاب کلمه کلیدی متناسب با محتوا

دیگر بعدی که می‌تواند به عنوان بخشی مهم و کاربردی در سئوی محتوا شناخته شود، انتخاب کلمات کلیدی مناسب است. انتخاب کلمات کلیدی، موضوعی بسیار پیچیده و طولانی است که در ادامه به صورت مفصل و جزئی به آن خواهیم پرداخت. اما به صورت کلی باید بدانید که انتخاب کلمات کلیدی مناسب با محتوا و متن، می‌تواند سبب دیده شدن محتوا در گوگل شده و سئو مناسبی را در پیش داشته باشد.

  1. تمرکز بر روی کیفیت محتوا به جای کمیت آن

از نکات دیگر و مهمی که برای رسیدن به یک محتوای سئو شده لازم است در نظر داشته باشید، کیفیت متن است. به هیچ عنوان با طولانی کردن متن، کیفیت را فدای کمیت نکنید! بهتر است تا متنی کوتاه و با کیفیت داشته باشید تا اینکه متنی بلند و پر از کلمات اضافی و نامرتبط! از همین رو برای داشتن یک محتوای سئو شده، به کیفیت متن خود در برابر کمیت آن توجه کنید. از بیش از حد طولانی کردن متن بپرهیزید و آن را به اندازه کافی ادامه دهید. سعی کنید به خلاصه‌ترین شکل ممکن مطالب مورد نظر را در آن بیان کنید و نتیجه دلخواه را در کمترین کلمات ممکن و با بیشترین کیفیت به ارمغان آورید.

  1. شناسایی پرسونا و محتوای مورد نظر او

چهارمین راهکاری که می‌تواند به شما در رسیدن به سئوی محتوا کمک کننده باشد، شناسایی پرسونا و مخاطب هدف شما است. زمانی که می‌خواهید متنی سئوشده به سایت خود عرضه کنید، لازم است بدانید که برای چه کسانی مشغول به نوشتن هستید! شناخت مخاطب هدف خود، می‌تواند به شما کمک کند تا به زبان او بنویسید و متن را به شکلی درآورید که برای او مناسب باشد. به این ترتیب شما متنی مناسب را برای مخاطب خود تولید خواهید کرد که می‌تواند او را به سایت شما جذب کند!

  1. آنالیز رقبا و وضعیت فعالیتی آن‌ها

اگر می‌خواهید در کار خود رشد و پیشرفت داشته باشید و از دیگر رقبای خود پیشی بگیرید، حواستان به این رقبا باشد! رصد کردن و آنالیز دائمی رقبای داخلی و الگو گرفتن از رقبای خارجی، می‌تواند یک راهکار اصیل باشد. به این ترتیب دیگر از راهکارهای تکراری استفاده نخواهید کرد و به دنبال ایده‌های جدید و نو خواهید بود. این موضوع خود دلیلی است که شما را به برندی منحصربه‌فرد تبدیل سازد و سایت شما را از دیگر سایت‌های موجود تفکیک کند.

سئو محتوا چیست؟
سئو محتوا چیست؟
  1. شناسایی شکاف‌های محتواهای قبلی و بهبود آن

اگر می‌خواهید که علاوه بر رشدی که دارید، گذشته خود را نیز بهبود ببخشید، بهتر است تا محتواهای قبلی خود را نیز تغییر دهید. پس از آن که تا حدودی سئوی سایت خود را رشد دادید، بهتر است تا به سراغ محتواهای قبلی خود بروید. به هرحال در سایت محتواهایی وجود دارند که به اندازه محتواهای امروز خوب نیستند. برای بهبود این محتواها، لازم است تا اقدامات لازم را انجام دهید. این راهکار خود می‌تواند سبب شود تا محتواهای قبلی شما نیز دیده شود و سئوی سایت شما نسبت به دیگر رقبا، رتبه بهتری را از آن خود کند.

  1. بهینه سازی تگ‌های عنوان

از دیگر روش‌های رسیدن به نتیجه مطلوب و سئو کردن مناسب برای یک محتوا، استفاده از بهینه سازی تگ‌های عنوان متن است. عنوان‌های یک متن، اصلی‌ترین بخش آن هستند که به چشم می‌آیند. در واقع در ابتدا برای اینکه یک متن جذاب باشد و به چشم آید، عنوان آن از اهمیت بالایی برخوردار است. از همین رو لازم است تا با استفاده از بهینه سازی تگ‌های عنوان، این کار صورت گیرد. این راهکار می‌تواند نتیجه مطلوب و دلخواهی را در پی داشته باشد.

  1. ایجاد عناوین متای مرتبط با محتوای تولید شده

عناوین متا از دیگر مواردی هستند که می‌توانند بر روی سئوی محتوا تاثیر داشته باشند. عناوین متا همان عناوینی هستند که به رنگ آبی در حین سرچ نشان داده می‌شوند. داشتن یک عنوان متای جذاب برای محتوای سئو شده، سبب می‌شود تا این پست‌ها بیشتر دیده شود. مخاطب با دیدن یک عنوان متای جذاب، با احتمال بیشتری بر روی آن کلیک کرده و به دنبال خواندن محتوا خواهد بود. به این ترتیب، یک عنوان متای جذاب می‌تواند سبب افزایش بازدید مخاطب از سایت شده و به بهبود رشد جایگاه سایت در موتورهای جست‌وجوگری مانند گوگل کمک کند.

  1. استفاده از هدینگ‌ها و لیست‌های شماره دار

یکی از دیگر نکاتی که می‌تواند به سئو کردن یک محتوا کمک کند، استفاده از هدینگ‌ها و لیست‌های شماره‌دار است. با شماره گذاری برای عناوین مختلف و به کار بردن اعداد، نظم و ترتیب بر محتوا غالب می‌شود. خواننده محتوا می‌تواند هر بخشی از محتوا را که نیاز دارد بخواند و دسترسی ساده و راحت‌تری را نسبت به ابعاد مختلف محتوا داشته باشد. این موضوع می‌تواند به مرور سبب حضور بیشتر مخاطب در سایت شده و سئوی یک محتوا را در موتورهای جست‌وجوگر گوگل بهبود بخشد.

  1. انتخاب تیترهای جذاب و درگیر کننده

 زمانی که برای اولین بار می‌خواهید یک متن را بخوانید، تنها چیزی که از آن مشاهده کنید، عنوان آن است. داشتن یک عنوان جذاب برای محتوا، می‌تواند سبب شود تا بیش از دیگر محتواهای مشابه دیده شود. عناوین سوال برانگیز و عجیب یکی از پرکاربردترین و محبوب‌ترین انواع عناوینی هستند که برای مخاطبان می‌تواند جذاب باشد. در کنار این عناوین، عناوین دیگری که از اعداد در آن‌ها استفاده شده باشد یا عناوین جدید با کلمات متفاوت، می‌تواند نظر مخاطب را به خود جلب کند.

  1. استفاده از محتوای بصری در کنار نوشتاری

علاوه بر تمامی نکاتی که تا به اینجا ذکر شدند، بهتر است تا محتوای متنی خود را همراه با تصویر ارائه کنید. ارائه محتوای سایت به همراه تصاویر مرتبط می‌تواند سبب شود تا محتوای شما بیشتر قابل فهم باشد. در بسیاری از موارد که ممکن است محتوا کمی پیچیده و سخت باشد، با استفاده از تصاویر و الگوریتم‌های تصویری، می‌توان محتوا را ساده سازی کرد. به این ترتیب، استفاده از تصاویر در کنار محتوا، به راهکاری تبدیل می‌شود که محتوای نوشتاری را نیز جذاب کرده و نظر مخاطب را به خود جلب کند.

  1. به کار بردن جملات و پاراگراف‌های کوتاه

از دیگر نکات مهم در حین نوشتن محتوای متنی، استفاده از جملات و پاراگراف‌های کوتاه است. با استفاده از جملات کوتاه، مخاطب خواندن متن را راحت‌تر دنبال کرده و می‌تواند سریع‌تر به نتیجه دلخواه خود از متن ارائه شده برسد. علاوه بر این، با استفاده از پاراگراف‌های کوتاه، متن به سرعت بیشتری پیش می‌رود و محتوا سریع‌تر به انتها می‌رسد. مخاطب خسته نمی‌شود و می‌تواند متن را تا به انتها همراهی کند.

  1. استفاده از واژگان ساده و قابل فهم

به کار بردن واژگان ساده و قابل فهم در قالب جملات کوتاه، راهکاری است که مورد قبلی را کامل‌تر می‌کند. در واقع برای اینکه بتوانید جملات کوتاه و قابل فهمی را در متن خود ارائه کنید، لازم است تا از کلمات ساده بهره ببرید. به این ترتیب مخاطب به راحتی منظور و مفهوم متن را فهمیده و آن را دنبال می‌کند.

این همان موضوعی است که عدم توجه به آن، به راحتی مخاطب را از سایت خارج می‌کند. در واقع استفاده از کلمات ثقیل در متن، می‌تواند سبب شود که مخاطب ممکن است آن را به راحتی رها کرده و ادامه متن را نیز همراه نشود. از همین رو در حین نوشتن یک متن، لازم است تا حد امکان ساده سازی صورت گیرد و کلمات به قابل فهم ‌ترین شکل ممکن استفاده شوند.

بهینه سازی سئوی داخلی

  1. بهینه سازی سئوی داخلی

بهینه سازی سئوی داخلی از دیگر راهکارهای رسیدن به سئوی محتوایی مناسب است که پیش از این به شکلی کامل و مفصل به آن پرداختیم.

  1. بهینه سازی سئوی خارجی

بهینه سازی سئوی خارجی یا همان لینک سازی هدفمند نیز یکی دیگر از راهکارهای رسیدن به سئوی محتوایی مناسب است. برای این موضوع راهکارهایی مشخص وجود دارد که به طور دقیق و کامل، پیش از این درباره آن به گفت‌وگو نشستیم و حرف زدیم.

  1. پیاده سازی URLهای کاربر پسند

آرایش گرافیکی یک سایت و داشتن رابط کاربری مناسب، از دیگر عواملی است که تاثیر مستقیمی را بر روی سئوی محتوا دارد. با استفاده از راهکارهای مناسب، می‌توان URLهای کاربر پسندی را برای سایت پیاده سازی کرد. URLهایی که بتواند مخاطب را برای مدت زمان طولانی در سایت نگه داشته و به مرور سبب رشد سئوی سایت در بین دیگر رقبا بشود. البته باید به یاد داشته باشید که برای به نتیجه رسیدن در این بخش، نیاز به متخصصین این حوزه دارید.

  1. لینک سازی داخلی و خارجی

با استفاده از لینک سازی داخلی و خارجی، محتوای یک صفحه از سایت به بخش‌ها و صفخات دیگر سایت یا سایت‌های دیگر ارتباط پیدا می‌کند. به این ترتیب و با استفاده از این راهکار، گوگل این سایت را سایتی پر بازدید شناسایی کرده و به مرور سئوی آن را رشد یافته در نظر می‌گیرد. همین موضوع می‌تواند سبب شود که محتوای شما در طی سرچ کردن در موتور جست‌وجوگر گوگل، به عنوان اولین نتایج مشاهده شود و نظر مخاطبان را نسبت به خود جلب کند.

  1. استفاده از خاصیت Alt برای تصاویر به کار رفته

همان‌طور که پیش از این گفتیم، یکی از راهکارهای مناسب برای به نتیجه رسیدن سئو محتوا، استفاده از تصاویر است. البته باید به یاد داشته باشید برای اینکه یک تصویر مخاطب بیشتری را داشته باشد و بیشتر دیده شود، استفاده از خاصیت آلت می‌تواند به آن کمک کند. در بسیاری از موارد ممکن است تصاویر به شکلی کامل باز نشوند. با استفاده از این خاصیت، محتوای تصویر در قابل یک جمله بیان می‌شود. در واقع به این ترتیب، تصویر قابلیت خواندن پیدا می‌کند و برای افراد نابینا نیز قابل فهم خواهد شد.

  1. افزایش سرعت سایت در حین استفاده از آن

اگر می‌خواهید که مخاطب را در سایت خود نگه دارید، نسبت به سرعت سایت حساس باشید! زمانی که سایت شما سرعت پایینی را دارد، حوصله مخاطب را سر می‌برد! در این شرایط احتمالا مخاطب علاوه بر اینکه به سراغ دیگر محتواهای سایت شما نخواهد رفت، حتی ممکن است محتوای باز شده خود را نیز نخواهد و استفاده خود را از سایت شما به صفر برساند. از همین رو یکی از اصلی‌ترین نکات برای رسیدن به سئو بهتر، داشتن سرعت مناسب در لود شدن صفحات سایت خواهد بود.

  1. سازگار کردن وب سایت با موبایل (mobile friendly)

همان‌طور که پیش از این نیز اشاره شد، سازگار کردن سایت با موبایل نیز می‌تواند راهکاری مناسب برای بیشتر دیده شدن سایت باشد. طبق آمار بیان شده، تعداد بسیاری از مخاطبان با استفاده از گوشی خود در حال سرچ و جست‌وجو هستند. از همین رو در صورتی که سایت با موبایل سازگار باشد و در قالب آن نمایش خوبی را داشته باشد، می‌تواند برای تعداد مخاطبان بیشتری جذاب شود. این موضوع نیز می‌تواند بر روی سئو یک سایت تاثیر گذاشته و نتیجه مطلوبی را در پی داشته باشد.

  1. فشرده سازی تصاویر به کار رفته در سایت

یکی از راهکارهایی که می‌تواند به افزایش سرعت سایت کمک کرده و نتیجه خوبی را برای بیشتر دیده شدن سایت به همراه داشته باشد، فشرده سازی تصاویر است. با استفاده از کم حجم کردن و فشرده کردن تصاویر، می‌توان سرعت سایت را افزایش داد و در زمان کمتری تصاویر را برای مخاطب به نمایش درآورد. این موضوع سبب می‌شود تا جذابیت متن بیشتر شده و محتوای شما برای مخاطبتان از جذابیت بیشتری برخوردار شود.

  1. برطرف کردن لینک‌های شکسته سایت

لینک‌های شکسته یکی از باگ‌های هر محتوایی هستند. زمانی که به دنبال بهبود سئوی سایت خود هستید، توجه به این نکته می‌تواند سبب شود تا سئوی سایت شما بهبود یافته رو شد بیشتری را در بین رقبای خود داشته باشد. به این ترتیب، لینک‌های خراب و شکسته برطرف شده و لینک‌های سالم جایگزین آن خواهند شد.

  1. توجه به نکات بیشتر درباره تکنیک‌های جزئی سئو

نکاتی که تا به اینجا ذکر کردیم، همگی نکاتی بسیار مهم هستند که درباره هریک می‌توان جزئیات بسیاری را بیان کرد. علاوه بر تمامی این نکات، موارد دیگری نیز هستند که کمتر دیده می‌شوند و تاثیر کمتری را نیز دارند. مواردی چون پیوندهای یکتا، لینک سازی در منو، لینک سازی خارجی با سایت‌های معتبر و برخی دیگر موارد که در قالب زیرمجموعه‌ای از محتواهای ذکر شده، بیان شدند.

کاربرد سئو چیست؟
کاربرد سئو چیست؟

استفاده از کلمه کلیدی در سئو به عنوان راهکاری اصلی

زمانی که صحبت از سئوی سایت و محتوا می‌شود، اولین موضوعی که در هر نوع محتوا و سئو کردن به چشم می‌خورد، استفاده از کلمات کلیدی درست و مناسب است. کلمات کلیدی از آن دسته بخش‌هایی از سئو هستند که همیشه جزئی از سئو کردن بوده‌اند. در واقع با رشد سئو در طی سال‌های اخیر، نه تنها از اهمیت کلمات کلیدی کم نشده است که این اهمیت بیش از پیش نیز شده است. البته گفتنی است که استفاده از کلمات کلیدی این روزها دیگر مشابه سال‌های پیشین نیست!

در اولین و ابتدایی‌ترین سال‌های استفاده از سئو برای سایت و محتوا، حضور کلمات کلیدی تنها بخشی بود که اهمیت داشت. این موضوع در طی سال‌ها رشد پیدا کرد، در حالی که این روزها علاوه بر حضور کلمات کلیدی، چگونگی استفاده از آن‌ها، انواع مختلف کلمات کلیدی به کار رفته، اندازه و طول کلمات کلیدی و مواردی دیگر نیز در انتخاب کلمات کلیدی اهمیت پیدا کرده‌اند. در واقع کلمات کلیدی و چگونگی استفاده از آن‌ها، هرروز ابعاد گسترده‌تری پیدا کرده و رشد و توسعه می‌یابد.

به شکلی که این روزها استفاده از کلمات کلیدی، تنها در قالب جملات کاملا با مفهوم و معنادار، می‌تواند سبب رشد سئوی سایت شود و استفاده از این کلمات به صورت هجو و بیهوده، نه تنها تاثیر مثبتی نداشته که می‌تواند تاثیرات منفی را نیز بر روی سئوی سایت داشته باشد.

انواع کلمه کلیدی یا انکر تکست مختلف در سئو

همان‌طور که گفته شد، استفاده از کلمات کلیدی به اشکال مختلفی صورت می‌گیرد. کلمات کلیدی در قالب‌هایی متفاوت دیده می‌شوند که هریک تاثیر مشخصی را بر روی سئو دارند. سه مدل رایج و اصلی انکر تکست یا همان کلمه کلیدی که استفاده از آن را برای بهبود سئو، بسیار مشاهده خواهید کرد، عبارت است از:

  1. اگزکت مچ: کلمه کلیدی اصلی یا EXACT MATCH، کلمه‌ای است که هدف اصلی سئو بوده و قرار است سئو کردن محتوا با استفاده از آن صورت گیرد.
  2. برود مچ: نوعی دیگر از کلمات کلیدی یا انکسر تکست‌ها، برود مچ BROAD MATCH هستند. کلماتی که همان کلمات کلیدی اصلی به همراه پسوند یا پیشوند هستند.
  3. فیریز مچ: سومین دسته از انواع کلمات کلیدی را می‌توان فیریز مچ دانست. کلمات کلیدی که در واقع عبارت هستند. PHRASE MATCH را می‌توان استفاده از کلمه کلیدی اصلی در متن و جمله دانست که سبب ساخته شدن عبارات مختلفی با کلمه کلیدی اصلی می‌شود.

انواع کلمه کلیدی بر اساس اندازه و طول کلمه

علاوه بر دسته بندی قبلی که برای کلمه کلیدی ذکر شد، کلمه کلیدی را براساس اندازه و طول کلمه نیز می‌توان دسته بندی کرد. در واقع با استفاده از اندازه کلمه کلیدی، آن‌ها به سه دسته مختلف تقسیم می‌شوند. دسته بندی که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

  1. کلمه کلیدی کوتاه یا SHORT TAIL که کلمات کلیدی تک کلمه‌ای هستند. این کلمات کلیدی، سخت‌ترین نوع سئو را تشکیل می‌دهند زیرا رقابت بر روی این کلمات بالا بوده و به این ترتیب سئوسایز بر روی این کلمات می‌تواند سخت‌تر از دیگر کلمات باشد.
  2. کلمه کلیدی متوسط یا MID TAIL که معمولا ساخته شده از 2 یا 3 کلمه هستند. استفاده از این کلمات برای سئو کردن ساده‌تر از کلمات کلیدی کوتاه است و بیشتر می‌توان بر روی آن‌ها کار کرد. علاوه بر سادگی بیشتر، کاربران از این کلمات بیشتر در سرچ خود استفاده می‌کنند. از همین رو آن‌ها را می‌توان کلمات کلیدی کاربردی‌تری دانست که استفاده بیشتری داشته و نتیجه بهتری را نیز برای سئو در بر خواهند داشت.
  3. کلمه کلیدی طولانی یا LONG TAIL کلماتی هستند که بین 3 تا 5 کلمه باشند. این کلمات کلیدی استفاده سخت‌تری در متن دارند و ممکن است برای استفاده از آن‌ها در متن به شکلی قابل فهم، کمی مشکل پیش آید. اما لازم است بدانید که در صورت استفاده از این کلمات، محتوایی منحصربه‌فرد خواهید داشت که دیگران قادر به شبیه سازی آن نیستند. از همین رو سریع‌تر به سئو مناسب خواهند رسید و نتیجه بهتری را برای شما در پیش خواهند داشت.
سئو سایت چیست؟
سئو سایت چیست؟

سرچ کنسول و مزایای استفاده از آن برای سئوی سایت

یکی از ابزارهای اصلی و رایگان که توسط گوگل برای بررسی و ارزیابی سئوی سایت در نظر گرفته شده است، سرچ کنسول است. ابزاری که به عنوان یک ابزار اصلی و اولیه برای یک سئوکار حرفه‌‎ای شناخته می‌شود و می‌تواند تاثیر به سزایی را در رسیدن به نتیجه دلخواه برای سئو سایت داشته باشد. البته استفاده از این ابزار نیز مانند تمامی ابزارهای دیگر، اصول خاص خود را دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت:

  1. بررسی کلمات کلیدی رتبه گرفته در سایت

یکی از اصلی‌ترین مزایا و دلایل استفاده از سرچ کنسول، امکان بررسی کلمات کلیدی رتبه گرفته است. درواقع با استفاده از این ابزار می‌‎توان کلمات کلیدی را که در سایت توانسته‌اند تا رتبه بگیرند و سبب رشد و توسعه سئوی سایت شوند، شناسایی کرد. به این ترتیب، سلیقه مخاطب و پرسونا مشخص شده و با استفاده از آن می‌توان کلمات کلیدی مناسب‌تری را برای محتواهای بعدی در نظر گرفت.

  1. بررسی چگونگی تعامل کاربران در صفحه نتایج حست‌وجو با سایت

از دیگر نکاتی که با استفاده از سرچ کنسول می‌توان به آن دست یافت، بررسی چگونگی تعامل کاربران با سایت در صفحات نتایج گوگل است. کلیک کردن یا نکردن بر روی سایت، چندمین کلیک مخاطب بودن و مواردی از این قبیل را می‌توان با استفاده از سرچ کنسول تشخیص داد. البته علاوه بر این، سرچ کنسول توانایی آن را دارد که رتبه صفحه سایت را در نتایج نیز تشخیص دهد.

  1. تعداد صفحات ایندکس شده توسط گوگل و ثبت صفحات جدید

استفاده از گزارش گیری در سرچ کنسول می‌تواند تعداد صفحات ایندکس شده توسط گوگل در یک سایت را مشخص سازد. این گزارش گیری توانایی این را دارد که مشکلات موجود در سایت را تشخیص داده و برای صفحات جدید نیز اقدام کند. به این ترتیب پس از آن که از صفحات ایندکس شده خود گزارش گرفتید و متوجه شدید که چه صفحاتی ایندکس نشده‌اند، می‌توانید با استفاده از URL inspection صفجه مورد نظر خود را ثبت کنید.

  1. استفاده از سایت مپ برای کراول کردن صفحات جدید سایت

از دیگر مزایا و نکات مورد استفاده در سرچ کنسول، سایت مپ است. درواقع شما با استفاده از این ابزار توانایی این را دارید که برای سایت خود یک نقشه تهیه کنید. نقشه‌ای که به شما کمک کند تا گوگل بتواند به راحتی سایت شما را کراول کرده و به روز رسانی مناسبی را برای سایتتان به وجود آورد.

البته علاوه بر تمامی نکات بیان شده، نکات دیگری نیز هستند که استفاده از سرچ کنسول می‌تواند آن‌‎ها را محقق سازد. تشخیص خطاهای پیمایش و صفحات ایندکس نشده، تشخبص سازگاری سایت با موبایل، بررسی لینک‌ها و بک‌لینک‌های سایت، بررسی جریمه‌های سایت توسط گوگل، ایجاد لینک‌های داخلی و انتخاب کلمات کلیدی ایده‌آل بخشی از این موارد هستند.

ابزارهای سئو

برای اینکه بتوانید برررسی و رشد سئوی خود را هر روزه مورد ارزیابی قرار دهید و نتیجه کار خود را مشاهده کنید، ابزارهای بسیاری این روزها وجود دارند. ابزارهایی که هریک کارکردهای مختلف و متفاوتی داشته و برای شکلی از گزارش گیری رشد سئو مناسب هستند. در ادامه قرار است تا با بهترین این ابزارها آشنا شوید. امید است پس از آشنایی با آن‌ها بتوانید نتیجه مطلوب و دلخواه خود را به وسیله این ابزارها به دست آورید.

  1. SEO SiteCheckup

این ابزار فاکتورهایی مانند سرعت، بهینه بودن برای موبایل، شبکه‌های اجتماعی و امنیت و دیگر مشکلات متداول را نشان می‌دهد. SEO SiteCheckup به عنوان یکی از بهترین ابزارهایی است که سایت و رقبای آن را آنالیز کرده و بر اساس پارامترهای مورد بررسی به سایت نمره می‌دهد. به این ترتیب مشکلات سایت و سئوی آن مشخص شده و می‌توان برای اصلاح آن اقدامات لازم را به عمل آورد.

  1. The Web Checker

ابزار دیگری که برای در نظر گرفتن رشد و بهبود سئوی سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد، The Web Checker است. این ابزار توانایی آن را دارد که فاکتورهای بسیاری را مورد ارزیابی قرار دهد. از امنیت یک سایت گرفته تا عملکرد سئو و کارایی سایت برخی از این موارد هستند. ضمنا با استفاده از این ابزار می‌توان موبایل فرندلی بودن یک سایت را نیز مورد ارزیابی قرار داد.

ابزارهای سئو

ابزارهای سئو

  1. Bing Seo Analyzer

اگر می‌خواهید که سایت خود را از نظر کلمات کلیدی و بک لینک‌های موجود در سایت مورد ارزیابی قرار دهید، بهتر است تا از ابزار Bing Seo Analyzer استفاده کنید. این ابزار توانایی آن را دارد که علاوه بر تجزیه و تحلیل اطلاعات سایت، نقاط بهبود و قوت سایت را نیز تشخیص داده و برای بهتر شدن سایت، به نکاتی اشاره کند. نکاتی که راهکاری برای رسیدن به سایتی با سئوی بهتر خواهند بود.

  1. Woorank

ورنک یکی از معروف‌ترین ابزارهای رایگان آنالیز سایت است که تا به امروز چیزی در حدود 75000 وب‌سایت توسط آن مورد پردازش قرار گرفته‌اند. این ابزار یک سایت را به صورت عمقی بررسی، تجزیه و تحلیل کرده و در پایان پیشنهادانی را بنا به بهبودی سایت مطرح می‌کند. از کلمات کلیدی سایت گرفته تا انتخاب بک لینک‌های بهتر و مشکلات سئوی داخلی و خارجی، بخشی از کارهای این ابزار هستند.

  1. Ahrefs

از دیگر ابزارهایی که توانایی بررسی کردن بک لینک‌ها را دارد و برای بهبود سئوی خارجی بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد، ابزار Ahrefs است. این ابزار شناخته شده، با استفاده از آنالیز و بررسی لینک‌های موجود در سایت، مشکلات آن را نمایش داده و خروجی بهتری را از سایت شما به وجود خواهد آورد.

ترفندهای کاربردی برای بهبود سئوی سایت

برای اینکه بتوانید در رسیدن به نتیجه بهتری برای سئو موفق باشید، لازم است تا با ترفندهای این موضوع آشنا باشید. سئو نیز مانند هر چیز دیگری، برای خود ترفندهای و تکنیک های خاصی دارد. ترفندهایی که شما در طی زمان و کار کردن آن‌ها را فراخواهید گرفت و با آن‌ها به مرور آشنا خواهید شد. در این بخش قرار است تا بخشی از این ترفندها را برای شما بازگو کرده و درباره آن‌ها نکاتی را بیان کنیم.

  1. به دنبال دور زدن نباشید: برای اینکه بتوانید در سئو موفق باشید، به دنبال دور زدن قوانین گوگل نباشید! با رشد و توسعه سئو در دنیای مارکتینگ، دیگر دور زدن قوانین بی‌معنا شده است. این روزها دور زدن قوانین می‌تواند به عنوان گل به خودی تلقی شود که جریمه‌های گوگل را در پی داشته باشید.
  2. زمان بگذارید و صبور باشید: برای اینکه بتواند به سئو مناسبی برای سایت خود برسید، لازم است تا زمان بگذارید. شما با استفاده از سئوی کلاه سیاه می‌توانید با سرعت بیشتری به سئو مناسب و نتایج آن برسید اما باید به یاد داشته باشید سرعت سریع، نتیجه همیشگی را از شما می‌گیرد!
  3. هزینه رسیدن به نتیجه دلخواه شما استمرار در نکات بیان شده است: برای اینکه بتوانید به نتایج دلخواه خود در هر زمینه‌ای دست پیدا کنید، لازم است تا هزینه آن را بپردازید. هزینه رسیدن به سئو مناسب برای سایت و استفاده از نتایج آن نیز، استمرار داشتن در نکات بیان شده است. در واقع با استفاده از راهکارهایی که تا به اینجا بیان شدند، می‌توانید برای خود نتیجه دلخواه را رقم بزنید! نتیجه‌ای که به شما کمک کند تا سایتی پربازدید را برای خود به وجود آورید.

اصطلاحات سئو و مفهوم هریک در ابعاد مختلف

در دنیای سئو اصطلاحات و تعاریف مختلفی وجود دارد که ممکن است افرادی که به تازگی وارد این حوزه شده‌اند، با آن‌ها آشنا نباشند. این اصطلاحات که با بسیاری از آن‌ها تا به اینجا آشنا شدید، کلماتی جدید و متفاوت هستند. برخی از این اصطلاحات متفاوت را در ادامه خواهید خواند:

  • SERP: واژه‌ای عجیب که ممکن است نام آن را تا به حال نشنیده باشید اما حتما بارها با آن روبه‌رو شده‌اید. این واژه که با نام صفحات نتایج گوگل نیز شناخته می‌شود، همان صفحاتی هستند که با سرچ شما درباره یک موضوع، مشاهده خواهید کرد. این صفحات را در قالب ده یا بیست صفحه نیز می‌توانید ادامه دهید و نتایج بعدی را هم مشاهده‌گر باشید.
  • RANKING: همان‌طور که از این وازه مشخص است، رنکینگ به همان معنای رتبه بندی است. رتبه بندی سایت‌ها توسط گوگل صورت می‎‌گیرد که هر سایت با توجه به رعایت نکات کلیدی سئو در جایی از آن قرار می‌گیرد.
  • GOOGLE PAGE RANK: این عدد همان رتبه‌ای است که هر سایت در حین سرچ به دست آمی‌آورد. در واقع شما زمانی که یک محتوا را سرچ می‌کنید، اولین سایت بالا آمده در گوگل، رتبه یک را در آن موضوع خواهد داشت.
  • ORGANIC SEARCH: ارکانیگ سرچ یا همان جست‌وجوی ارگانیک به زمانی گفته می‌شود که مخاطب سایت شما را با استفاده از سرچ کردن و بدون کلیک بر روی تبلیغات پیدا کند.
  • ORGANIC TRAFFIC: ترافیک طبیعی را می‌توان همان تعداد بازدید کننده‌هایی دانست که از طریق سرچ طبیعی وارد سایت می‌شوند.
  • ORGANIC RESULT: نتایج طبیعی نیز همان نتایجی هستند که تنها با سرچ و بدون هیچ چیز دیگری در اولین صفحه برای شما نمایش داده می‌شوند. برای تشخیص این موضوع لازم است تا به حضور یا عدم حضور علامت ad در کنار یک صفحه دقت کنید. صفحاتی که این علامت را در کنار خود دارند، صفحاتی هستند که به شکل تبلیغاتی و غیرطبیعی در اولین سرچ حضور دارند.
  • Paid results: در کنار نتایج طبیعی، نتایج پولی نیز وجود دارند. بخش دیگری از نتایج صفحه SERP که با پرداخت پول نمایش داده می‌شوند، به عنوان نتایج پولی شناخته می‌شوند.
  • Redirect: ریدایرکت را می‌توان انتقال محتوای یک صفحه از سایت به صفحه‌ای دیگر دانست. این انتقال به گوگل اطلاع داده شده و حتی می‌تواند برای استفاده در سایت‌های خارجی نیز صورت گیرد.

تاثیر رفتار کاربران بر روی سئوی سایت

زمانی که شما سئوی بهتری را برای سایت خود بسازید، به مرور رفتار کاربران نیز با سایت شما متفاوت خواهد بود. در واقع با استفاده از یک سئو قوی، رفتار کاربران نیز در سایت شما تغییر خواهد کرد. این تغییر رفتار، شمشیری دو لبه است. شمشیری که در صورت استفاده درست از آن می‌تواند به شما کمک کند تا نتیجه دلخواه خود را با سرعت بیشتری به دست آورید.

زمانی که سایتی با سئوی بهینه‌تر دارید، کاربران بیشتری به سایت شما رجوع می‌کنند. در این بین، داشتن سرعت بالاتر و سایتی زیباتر می‌تواند سبب ماندگار شدن یک کاربر در سایت بشود. به این ترتیب، سئوی سایت به صورت خودکار افزایش یافته و رشد و توسعه را برای سایت به دنبال دارد. در واقع یک سیکل شکل می‌گیرد که هر قدم جلو رفتن، سبب می‌شود تا کاربران نیز جلو آمده و موجب رشد و توسعه بیشتر سئوی سایت شوند.

البته باید بدانید که این موضوع به شکل برعکس نیز صادق است. زمانی که یک سایت از سئوی مناسبی برخوردار نیست، نمی‌تواند نظر مخاطب را نسبت به خود جلب کند. این موضوع سبب می‌شود تا مخاطب به مرور حضور کمتری در یک سایت داشته و سئوی سایت افت پیدا کند.

سئوکار حرفه‌ای شدن و راهکارهای آن

اگر به دنبال آن هستید که یک سئوکار حرفه‌ای شوید، در مرحله اول برگردید و این متن را با دقت بیشتری بخوانید. یک سئوکار حرفه‌ای لازم است تا تمامی این نکات را با جزئیات و دقت بیشتری بداند و درباره آن‌ها اطلاعات کاملی را داشته باشد. البته تنها داشتن این اطلاعات کافی نیست، بلکه علاقه داشتن به این کار نیز شرط اصلی است! پس از خواندن دوباره نکات بیان شده، در صورتی که باز هم به سئوکار شدن علاقه داشتید، در ادامه این بخش همراهمان باشید.

در اولین قدم از سئوکار حرفه‌ای شدن لازم است تا اصول اولیه و اصلی سئو را بدانید! اصل اولیه سئو را می‌توان در سه مولفه خلاصه کرد: انواع محتواهای به کار رفته و مورد نیاز برای کاربران، نحوه عملکرد موتورهای جست‌وجوگر و ابزارها و تکنیک‌های اصلی بهینه سازی وب سایت‌ها.

برای اینکه بتوانید این موضوع را به خوبی پیش ببرید، ساختن یک سایت و یاد گرفتن وردپرس می‌تواند راهکاری مناسب و دقیق باشد. راهکاری که برای شما شرایط آزمون و خطا را فراهم کرده و به حرفه‌ای شدنتان کمک شایانی را خواهد کرد.

در آخرین گام و اصلی‌ترین گام نیز، لازم است بدانید که سئو نیاز به مطالعه دائمی دارد. در واقع برای اینکه بتوانید یک سئوکار حرفه‌ای باشید، لازم است تا آپدیت بوده و از اطلاعات روز بهره‌مند باشید. هرروز از جدیدترین اتفاقات دنیای مارکتینگ خبردار شوید و سئو را به عنوان بخش اصلی زندگی خود دنبال کنید.

درآمد یک سئوکار حرفه‌ای در دنیای مارکتینگ

حال اگر تصمیم گرفته‌اید که به دنبال سئوکار حرفه‌ای شدن بروید و می‌خواهید درباره درآمد یک سئوکار حرفه‌ای بدانید، باید طیفی گسترده را برای شما نشان دهیم. دنیای دیجیتال مارکتینگ، دنیایی است که دستمزد و درآمدهای بسیار متفاوتی را دارد. در این بازار، تنها کافی است که در کار خود حرفه‎ای باشید. به این ترتیب، همواره افرادی خواهند بود که با بیشترین دستمزد نیز به شما نیاز داشته باشند. البته باید بدانید که حقوق یک سئوکار می‌تواند از چیزی در حدود 7 میلیون تومان آغاز شده تا اعدادی بسیار بالاتر نیز برود!

سوالات متداول سئو
سوالات متداول سئو

چک لیست سئو

چک لیست سئو یکی از بخش‌های مهم سئو خواهد بود. با رعایت کامل نکاتی که در چک لیست سئو رعایت شده است می‌توانید سایت خود را در موتور جستجوی گوگل ارتقا دهید.

هر ساله نسخه جدیدی از چک لیست سئو ارائه می‌شود که این چک لیست‌ها مطابق با آخرین تغییراتی است که در گوگل اعمال شده است.

روشی که برای استفاده از چک لیست مرتبط با سئو وجود دارد این است که تمام بند‌های این چک لیست را برروی کاغذی بنویسید و هنگام کار برروی مقاله یکی یکی پس از اعمال تغییرات مورد نظر آن را تیک بزنید.
با انجام این کار می‌توانید تمام نکات لازم در سئو کردن را رعایت کنید و نتیجه بهتری را کسب کنید.

چک لیست‌ها از هنگامی که سایت راه‌اندازی می‌شود به چندین دسته تقسیم می‌شوند که در ادامه به بررسی انواع این چک لیست‌ها خواهیم پرداخت.

  • چک لیست سئو تکنیکال

در این چک لیست به تمامی نکات فنی سایت اشاره شده است. نکاتی که باید در ساختار سایت رعایت کنیم تا در موتور جستجوی گوگل ارتقا یابیم. رعایت این چک لیست می‌تواند برروی سئو داخلی سایت مؤثر باشد.

 

مواردی که در این چک لیست وجود دارند شامل موارد زیر هستند.

  • بهینه‌سازی و بهبود ساختار کلی سایت
  • استفاده از Bread Crump
  • استفاده از Structured Data
  • بهینه‌سازی و بهبود txt
  • ایجاد نقشه سایت
  • بهینه‌سازی و بهبود صفحه ۴۰۴
  • افزایش سرعت واکنش سایت

  • چک لیست سئو داخلی

یکی دیگر از چک‌لیست‌هایی که باید به‌عنوان مدیر سایت و یا کارشناس سئو بدانید چک لیست مربوط به سئو محتوا داخلی سایت است.

مواردی که در این چک لیست هست و باید به آن توجه کنید شامل موارد زیر هستند.

  • عنوان صفحه
  • متا تگ توضیحات
  • URL صفحه
  • عبارات و کلمات کلیدی
  • تصاویر
  • تگ‌های H
  • بدنه اصلی محتوا
  • لینک‌ها
  • تجربه کاربری یا همان UX
  • سرعت بارگذاری مطالب

 

  • چک لیست سئو خارجی

در رعایت نکات و موارد مرتبط با این چک لیست لازم است حتماً دقت کافی داشته باشید چرا که اگر در آن اشتباه کنید ممکن است جریمه شوید. در ادامه مواردی که در این چک لیست باید رعایت کنید را برایتان آورده‌ایم.

  • شبکه‌های اجتماعی: فعالیت در شبکه‌های اجتماعی که پر مخاطب هستند بسیار زیاد اهمیت دارد و به سئو خارجی و جذب مخاطب کمک می‌کند.
  • فروم یا انجمن‌ها: انجمن‌ها سایت‌هایی هستند که شما می‌توانید در آن‌ها ثبت نام کنید و لینک بگیرید و از این طریق مخاطبان خود را بیشتر کنید.
  • اشتراک عکس‌ها: برای دریافت بک لینک‌ها می‌توانید از اشتراک‌گذاری عکس‌هایتان در سایت‌های اشتراک‌گذاری برای بیشتر دیده شدن استفاده کنید.
  • اشتراک ویدئو‌ها: ساخت ویدئو‌های جذاب و اشتراک‌گذاری آن‌ها در سایت‌های اشتراک‌گذاری باعث بیشتر دیده شدن سایت شما خواهد شد.
  • سایت پرسش و پاسخ: در سایت‌های پرسش و پاسخ می‌توانید بک لینک دریافت کنید.حواستان باشد سؤالات مرتبط بپرسید و یا درست پاسخ دهید.
  • سایت‌های بوکمارک: این سایت‌ها هم مثل شبکه‌های اجتماعی پرمخاطب هستند و باعث می‌شوند سایت شما بیشتر به چشم آید.
  • اشتراک PDF: می‌توانید از محتوای سایت خود pdf بسازید و آن را در سایت‌ها پخش کنید و بک لینک‌های خود را در آن قرار دهید.
  • وبلاگ و شبکه PBN: از این سایت‌ها می‌توانید برای لینک‌سازی استفاده کنید.

از آنجا که اهمیت زیادی در این چک لیست وجود دارد به‌صورت مختصر به توضیح هریک خواهیم پرداخت.

اصطلاحات سئو

اولین اصطلاحی که باید بدانید و از آن سر درآورید همان سئو است. اصلاً سئو مخفف چیست و به چه معنا است؟

  • سئو یا SEO

این اصطلاح مخففSearch Engine Optimization به معنی بهینه‌سازی سایت برای موتور‌های جستجو است. با استفاده از این تکنیک می‌توانید سایت خود را به صفحه اول و یا حتی انتخاب اول موتور جستجوی گوگل بیاورید. با این کار مخاطبین سایت و کیفیت کار شما بسیار افزایش خواهند یافت.

  • بهینه‌سازی ظاهر و رابط کاربری سایت یا HEO

این اصطلاح مخفف Human Experience Optimization به معنی آسان‌سازی ظاهر سایت برای کاربر است. منظور از این اصطلاح همان مورد پسند شدن سایت برای کاربر است. موتور‌های گوگل در این بخش سعی دارند از دیدگاه یک انسان به سایت نگاه کنند.

  • کلمه کلیدی یا Keyword

کلمه کلیدی را می‌توانیم مهم‌ترین بخش سئو در نظر بگیریم. استفاده درست و مناسب از کلمات کلیدی می‌تواند باعث شود سایت شما به صفحه اول سرچ گوگل راه یابد.

  • صفحه نتایج موتور جستجو یا SERP

این اصطلاح مخفف Search Engine Result Page است. همان صفحه‌ای که بعد از سرچ در گوگل مشاهده می‌کنید و نتایج سرچ شما را برایتان نشان می‌دهد را صفحه نتایج موتور جستجو می‌گویند.

  • بک لینک یا Back Link

اگر در سایتی لینکی قرار دهند که از طریق آن بتوان به سایت‌های دیگر رسید به آن بک لینک می‌گویند. با استفاده از بک لینک‌ها می‌توان رتبه سایت را ارتقا داد.

  • طراحی رابط کاربری یا UI

این اصطلاح مخفف User Interface است و منظور از آن هر چیزی است که کاربر در برخورد با سایت می‌تواند مشاهده کند و با آن سروکار خواهد داشت.

  • طراحی تجربه کاربری یا UX

این اصطلاح مخفف عبارت User Experience است. یعنی احساس و تجربه‌ای که کاربر در هنگام استفاده از سایت به دست خواهد آورد.

  • بهینه‌سازی در شبکه اجتماعی یا همان SEM

این اصطلاح مخفف Search Engine Marketing است. از این اصطلاح بیشتر در سایت‌های تبلیغاتی استفاده می‌کنند. خود SEM از دو بخش SEO و PPC تشکیل شده است. PPC همان پرداخت به ازای کلیک بر صفحه است.

  • جریمه یا Penalty

گاهی پیش می‌آید که سایتی توسط موتور جستجوی گوگل جریمه می‌شود. این جریمه به سختی جبران خواهد شد و بهتر است از وقوع آن جلوگیری شود.

سوالات متداول در ارتباط با سئو کردن صفحات و سایت

سوالاتی هستند که در ارتباط با سئو بارها و بارها ممکن است ذهن مخاطبان متفاوتی را درگیر کنند. این سوالات از انجایی که شبیه به هم هستند، بهتر است تا به صورت سرجمع و یکجا در اختیار مخاطب باشند. برخی از اصلی‌ترین این سوالات را در ادامه خواهید خواند:

  1. با سئو کردن مناسب و درست، چقدر زمان می‌برد تا به صفحه اول گوگل برسم؟

در جواب این سوال، نمی‌توان جوابی دقیق و کامل داشت! سئو امری کاملا حرفه‌ای است که در صورت درست انجام شدن آن، زمان می‌تواند کاهش پیدا کند. رسیدن به صفحه اول سرچ گوگل، نتیجه دلخواهی برای بسیاری از سایت‌ها و برندها خواهد بود اما باید به یاد داشته باشید که زمان دقیق و مشخصی برای آن نمی‌توان تعیین کرد.

  1. بهترین راهکار برای رسیدن به رتبه اول گوگل چیست؟

همان‌طور که پیش از این نیز گفته شد، صبوری و استمرار اصلی‌ترین رکنی است که می‌تواند سبب رسیدن به نتایج اول سایت گوگل شود! برای اینکه بتوانید به این موضوع برسید، لازم است تا در سئو خود استمرار به خرج دهید و از تلاش‌های خود خسته نشوید.

  1. هزینه سئوی سایت چقدر می‌شود؟

این سوال نیز وابسته به عوامل مختلفی است. از افرادی که درحال کار بر روی سایت شما هستند گرفته تا کارهایی که بر روی سایت باید صورت گیرد و نوع سایت، همگی می‌تواند بر روی این هزینه تاثیر داشته باشد. اما به صورت کلی می‌توان هزینه آن را چیزی در حدود ماهیانه یک تا پنج میلیون تومان در نظر گرفت.

منابع مختلف و معتبر برای آموزش سئو

حال اگر به دنبال آن هستید که به شکلی خودآموز یادگیری سئو را آغاز کنید، منابع مختلفی را می‌توانید برای شروع به کار خود استفاده کنید. منابعی مانند سایت‌های مختلف و متنوع فارسی و انگلیسی زبان، ویدئوهای یوتیوب و تد برخی از این موارد هستند که می‌توانند انتخاب‌هایی ساده و متنوع را برای شما رقم بزنند.

علاوه بر تمامی این منابع ذکر شده، منابع دیگری نیز هستند. منابع و دوره‌های آموزشی که با پرداخت هزینه‌ای اندک می‌توانید در هزینه‌های بسیاری صرفه جویی کرده و هنر سئوکار حرفه‌ای شدن را بیاموزید.

در پایان

در این مقاله به طور کلی توضیح دادیم سئو چیست و چرا نیاز به سئو داریم؟ همچنین به ابزارها و مراحل سئو نیز اشاره کردیم. در پایان باید به این نکته اشاره کنم که پازلِ سئو قرار نیست به این زودی‌ها تمام شود. داستان سئو ادامه دارد…

20 thoughts on “سئو چیست و چگونه یک سایت را سئو کنیم؟”

  1. داریوش حمیدی

    عجب مقاله ای بود دمتون گرم
    یه سوال دارم
    اگر بخوام سئو یاد بگیرم از کجا شروع کنم؟

  2. محمد علی یزدانی

    سئو برای من بهترین مسیر برای فروش بود ولی امان از سئوکارهای بی تعهد…

  3. من رضا 17 سال وبمستر هستم و پروفسورهایی که ادعا دارند با متن طولانی و بکلینک میشه سایت رو آورد بالا برن انجام بدن بیارن بالا دیگه بخدا کفری میکنن آدمو یه سری مفلوک بیچاره عقده ای که فقط بلدن با قالب آماده رایگان و هاست سالانه 12 هزارتومنی و دامنه 4 هزارتومنی ir سایت بیارن بالا و تو خودشون بگن پول داشتم بکلینک میزدم میاوردم بالا نه استاد نمیاد بالا من سالها این کارو کردم فقط پنالتی شدم همین …بعد ها راه کار یاد گرفتم و الحمدولله بعد از 10 سال تونستم سایت خوبی بالا بیارم و درامد توپی ازش بکشم بیرون موفق باشید . کارو به کاردان بسپارید ..

  4. از این مقاله و لینک هایی که براش خریدین مشخصه که استراتژی سئو شما اینه: محتوا طولانی بنویسیم بیاد بالا
    بعدم براش لینک بخریم
    ینی بی سوادترین هستین …

    1. امین مهدوی

      در این مقاله درباره چیستی سئو صحبت کردیم و تمام فرآیندهای مختلف سئو را توضیح دادیم. در این مفاله درباره استراتژی و تکنیک های سئو صحبتی نکردیم.

    2. امین مهدوی

      سلام لطفا با دقت بیشتری سایت رو بررسی کنید. استراتژی سئو در سایت ما بیشتر تکنیکالی بوده.

متن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *