فهرست محتوا
سئو مخفف بهینهسازی برای موتورهای جستجو است. این روش شامل افزایش کمیت و کیفیت ترافیک در وبسایت بهوسیلهی نتایج جستجوی ارگانیک است. برای درک معنای واقعی سئو، در ادامه، این تعریف را تجزیه و تحلیل و بررسی میکنیم:
کیفیت ترافیک: کشاورزی که سیب میفروشد مفتخر است که همهی افرادی که در اینترنت هستند به سایتش سر میزنند؛ اما نمیداند که این کاربران به هدف خرید از اپل به سمت سایتش روانه میشوند. به این میزان بازدید قطعاً ترافیک باکیفیت نمیگویند. حال به نظر شما چگونه افرادی را جذب کنیم که با هدف محصول ما از سایت ما بازدید کنند؟
مقدار ترافیک: زمانی که افرادِ مناسب، از طریق کلیک بر روی نتایج صفحات موتور جستجو به سایت شما دست پیدا میکنند، مسلماً ترافیک بیشتری را شما بدست میآورید.
نتایج ارگانیک: تبلیغات بخش قابل توجهی از نتایج موتورهای جستجو است. ترافیک ارگانیک ترافیکی است که شما در آن مجبور به پرداخت هزینه نیستید.
ترافیکهای ارگانیک ارزشمندتر از ترافیکی است که به واسطهی پرداخت هزینه به سایت ما روانه میشود.
موتور جستجوها نیز مانند غول چراغ جادو، قرار است به سوالهای شما پاسخ دهند. بهنظر شما این غول چراغ جادو به چه واسطه میخواد به ما جواب دهد؟
گوگل (یا هر موتور جستجویی که شما استفاده میکنید) خزندهی دارد که تمام محتواهای که در سطح اینترنت وجود دارد را جمعآوری میکند. خزندهها همهی این صفر و یک ها را برای ایجاد فهرست به موتور جستجو باز میگردانند. سپس این شاخصها از طریق الگوریتمی تغذیه میشود که سعی میکند همه آن دادهها را با درخواست شما مطابقت دهد. فاکتورهای زیادی برای ورود به الگوریتم موتورهای جستجو وجود دارد. در ادامه بر اساس اهمیت، رتبهبندی شدهاند.
برای دستیابی به مفیدترین اطلاعات، الگوریتمهای جستجو عوامل زیادی را بررسی میکنند. مانند: کلماتی را که شما جستجو میکنید، ارتباط صفحات با یکدیگر، منابع معتبر، موقعیت مکانی و سایر تنظیمات. اندازهی هر کدام از این عاملها بستگی به کلمه و سوالی دارد که شما جستجو میکنید. مثلاً در نظر بگیرید که در محتوای خبری، به روز بودن محتوا نسبت به منابع معتبر اهمیت بیشتری دارد.
در واقع بخش صفر جایی است که موتورهای جستجو قادر به درک محتوای هستند که صاحبان سایت تولید میکنند و کاربرانی که از طریق نتایج موتور جستجو آن محتواها را میبینند. هدف تمامی موتور جستجوها همین است یعنی، نشان دادن مرتبطترین و بهترین نتیجه به کاربر. از آنجا که هر موتور جستجو یک الگوریتم رتبهبندی متفاوت دارد، باید به الگوریتمهای آنان توجه کنید. همه میدانیم که سهم گوگل در بازار 92٪ است، پس باید به جای الگوریتمهای موتور جستجوی مانند یاهو و بینگ، الگوریتم گوگل را درک کنیم.
بهینهسازی میتواند اشکال مختلفی داشته باشد. مثلاً میتوان از تایتل تگها و متادیسکریپشنهای با طول مناسب و محتوای مفیدی که اشاره به لینکهای داخلی دارند بهره برد. در ادامه به طور مفصل راجع به بهینهسازی گوگل صحبت میکنیم.
گوگل بیش از ۲۰۰ عامل برای رتبهبندی دارد که در ادامه سعی خواهیم کرد به طور خلاصه و کلی یک سری عوامل را توضیح دهیم. اما قبل از هر چیزی به این نکته توجه کنید که گوگل، وبسایت را رتبهبندی نمیکند بلکه صفحات وب را رتبهبندی میکند. زیرا این صفحات وب هستند که در نتایج جستجوی کاربران دیده میشوند نه وبسایتها. پس اگر قصدِ رتبهبندی صفحات با موضوعات مختلف را دارید از کلمات کلیدی متفاوتی نیز استفاده کنید.
در زیر در مورد برخی از مواردی که بر رتبهبندی و قابلیت مشاهده موتور جستجو تأثیر میگذارند صحبت میکنیم.
قبل از اینکه گوگل بتواند محتوای شما را در نظر بگیرد، ابتدا باید بداند که وجود دارید یا خیر. گوگل از چندین روش برای کشف مطالب جدید در وب استفاده میکند اما اولین روش آن خزیدن یا کاوش کردن است. به بیانی سادهتر، گوگل به سراغ لینکهای میرود که کسی آنها را ندیده است. برای انجام این کار، آنها از یک برنامه کامپیوتری به نام عنکبوت استفاده میکنند.
بهعنوان مثال، اگر صفحهی اصلی شما از گوگل بکلینک بگیرد بدین معنی است که صفحه شما در گوگل ایندکسگذاری شده است. بار بعدی که گوگل به سایت شما سر میزند، آن لینک را دنبال میکند تا صفحه اصلی وبسایت شما را پیدا کند و احتمالاً آن را به فهرست خود اضافه میکند. کراولر گوگل، سایر صفحاتی را که به صفحهی اصلی لینک شدهاند در سایت پیدا میکند.
عواملی هم میتواند خزش این بات را متوقف کند. مانند:
لینک داخلی ضعیف: گوگل به لینکهای داخلی تکیه میکند تا تمام صفحات سایت شما را بپیماید. صفحات فاقد لینکهای داخلی معمولاً پیمایش نمیشوند.
لینکهای داخلی نوفالو: لینکهای نوفالو توسطِ گوگل، کاوش نمیشوند.
صفحات نوایندکس: میتوان صفحاتی را که از متا تگ نوایندکس و عنوان HTTP استفاده کردهاند را از صفحاتی که گوگل برای ایندکسگذاری انتخاب کرده است، حذف کنید.
اگر سایر صفحات سایت شما دارای لینکهای داخلی از صفحات نوایندکس هستند، گوگل ممکن است نتواند این صفحات را پیدا کند.
بستن robots.txt :Robots.txt یک فایل متنی است که به گوگل اجازهی رفت و آمد به سایت شما را میدهد. حال اگر این صفحات را مسدود کنید، گوگل دیگر نمیتواند به کاوش خود ادامه دهد.
۶۳درصد جستجوها، از طریق موبایل انجام میشود که این آمار هر ساله در حال افزایش است. با توجه به این آمار، گوگل در سال ۲۰۱۶ اعلام کرد که یکی از فاکتورهای موثر در رتبهبندی سایت، سازگاری وبسایت با موبایل است. همچنین در سال ۲۰۱۸، ایندکسگذاری را نیز به صفحههای موبایل اضافه کرده است. هماکنون این صفحات هم در ایندکسگذاری و هم در رتبهبندی گوگل موثر هستند.
همچنین سایت ادوبی آماری را منتشر کرده است، مبنی بر این که:
از هر ۱۰ نفر ۸ نفر از مصرفکنندگانی که محتوا روی موبایل آنها به خوبی نمایش داده نشود، با محتوا ارتباط برقرار نمیکنند و سایت را میبندند. در واقع بیشتر افراد، هنگام بارگیری نسخهی دسکتاپ در تلفن همراه دکمهی برگشت را میزنند.
پس میتوان گفت این پارامتر برای گوگل مهم است زیرا گوگل قصد دارد کاربران خود را راضی نگه دارد. حتی اگر این صفحات را رتبهبندی کند و مردم روی آن کلیک کنند، اغلب کاربران از محتوای شما استفاده نمیکنند.
با استفاده از این سایت میتوانید چک کنید که سایت شما با موبایل سازگار است یا خیر.
این ابزار به شما سرعت بارگذاری صفحه را نمایش میدهد که یکی از فاکتورهای مهم رتبهبندی محسوب میشود. همواره باید بهخاطر داشته باشید که هدف گوگل، رضایت کاربران است و بارگذاری طولانی مدتِ صفحه ممکن است باعث عدم رضایت کاربران شود.
سرعت سایت خود را با این ابزار بسنجید.
پیدا کردن کلمات کلیدی یا کلید واژهی که میخواهید از آن برای رتبهبندی استفاده کنید، آسان است. کافی است کلمهی موردنظر خود را در یکی از ابزارهای که برای پیدا کردن کلمات کلیدی اتستفاده میشود وارد کنید.
به عبارت دیگر، چیزی که افراد بسیاری در نظر میگیرند این است که آیا صفحه آنها با قصد جستجوی کلمهی کلیدی آنها همسو است یا خیر. برای نشان دادن قصد جستجو، در زیر مثالی را میبینیم. در اینجا نتایج جستجوی گوگل در مقابل «آموزش آشپزی ایرانی» را میبینید.
حال با «آشپزی ایرانی» مقایسه کنید.
گوگل با وجود شباهت بین این دو کلمهی کلیدی دو مجموعه کاملاً متفاوت از نتایج جستجو را نشان میدهد. اگر دقت کنید نتیجهی جستجوی گوگل در کلمهی کلیدی «آشپزی ایرانی»، کلی غذای ایرانی است اما نتیجهی «آموزش آشپزی ایرانی»، فیلم آموزشی ساخت غذا را به شما نمایش میدهد.
گوگل انگیزه پشت این پرسش را تفسیر میکند و نتایجی را که کاربر میخواهد ببیند را نشان میدهد. میتوان گفت قصد جستجو در عمل بدین معنی است. شما چگونه محتوای خود را به قصد حستجو بهینه میکنید؟ قصد جستجو با ۳ عامل شناخته میشود که در ادامه آنها را با یکدیگر بررسی میکنیم.
نوع محتوا: اکثر نتایج بلاگ پست، صفحات محصول، صفحات دستهبندی، صفحات لندینگپیج و … هستند.
فرمت محتوا: گوگل به طور عمده راهنمای نحوهی رتبهبندی در لیستها، مقالات، برنامههای آموزشی و مقایسهی بخشی از دیدگاهها است. (فرمت محتوا عمدتاً به موضوعات اطلاعاتی اشاره دارد.)
زاویه محتوا: صفحاتی که جایگاه بالایی در گوگل دارند، دارای یک موضوع مشترک یا نقطهی فروش متفاوت هستند؟ اگر اینچنین است، پس اطلاعاتی را به شما در مورد آنچه که ممکن است برای جستجوگرها مهم باشد میدهد. ( علاوه بر این، همچنین میتوانید نتایج موتورهای جستجو را به قصد جستجو بررسی کنید.)
بهطور مثال، اگر فیچر اسنیپت باشد، میتوان دریابید که جستجوگرها به دنبال چه اطلاعاتی هستند.
الگوریتم ردهبندی گوگل بر اساس چیزی به اسم پیجرنک است. به زبان ساده، میتوان بکلینک را به عنوان رای تفسیر کرد. بهطور کلی، صفحات با رای بیشتر تمایل به رتبه بالاتری دارند.
اگر میخواهید هر چیزی را رتبهبندی کنید، بکلینکها را در نظر بگیرید. تنها چالش لینکها، انواع خاصی از محتواهاست. مانند: صفحه محصول.
تاکنیکهای زیادی برای ساخت لینک وجود دارد. مثلاً شما میتوانید بهترین محتوای خود مانند بلاگ پستها را در نظر بگیرید. در ادامه شما خواهید دید که این کار به چه صورت انجام گرفته است.
کلمهکلیدی موردنظر خود را در گوگل جستجو کنید. به دنبال صفحاتی بگردید که به اندازه شما مناسب نیستند.
تولید محتوا به سایت فرم میدهد اما سئو نیز به محتوا کمک میکند. سئو به اندازهی کافی متغیرهای خاصی دارد که راجع به آن در ادامه توضیح خواهیم داد.
شما باید چیزهای زیادی و دربارهی عناوین سئوی داخلی سایت، محتوا و لحنِ مرتبط یاد بگیرید. همچنین باید اطلاعات فنی در مورد robots.txt بدست آورید.
در مورد مباحث لینکها، انکر تکست و ریدایرکتها عمیق شوید. باید همچنین بدانید چه موقع از نوفالو استفاده میکنید، پست مهمان از بین رفته یا خیر.
الگوریتمهای موتور جستجو به طور مکرر تغییر میکنند و تاکتیکهای سئو در پاسخ به این تغییرات تکامل مییابند.
منبع: