تبلیغات موثر در اینستاگرام نیاز به تجربهای در حد یک روانشناس حرفهای دارد! یک اینفلوئنسر موفق که حرفی برای گفتن در زمینه تبلیغات اینستاگرامی دارد به قدری با جزئیات بر روی خواست و نیازِ مشتری متمرکز میشود که به راحتی با یک رفتارشناسِ خبره برابری کرده و قابل قیاس است!
اصلاً گاهی آن قدر هنرمندانه و ظریف تبلیغ میکند که مشتری اصلاً احساس نمیکند که قصد دارد برای آن محصول هزینه کند. تنها و تنها مسحورِ پوسترِ گیرای تبلیغاتی آن کالا یا خدمت میشود. دلش میخواهد بارها و بار ها فقط بنشیند و استوری اغوا کننده تبلیغاتی آن محصول را مشاهده کند.
چه چیزی میتواند این چنین مشتری را درگیر خدمتی که ما ارائه میدهیم بکند؟
کدام عصایِ موسی گونهای در این عصر به اندازه قدرت تبلیغات مؤثر در اینستاگرام میتواند استارتاپ یک بیزنسمن را سریعتر از آن چیزی که برنامه ریزی کرده بود به مرحله سود دهی برساند؟
اعجاز اینستاگرام!
اینستاگرام با بیشترین تعدادِ کاربر در سطح جهان، شاید محبوبترین و جذابترین محصولِ فیسبوک باشد. حتی به مراتب پر طرفدارتر از خودِ پیام رسانِ فیس بوک. خصوصاً در سالهای اخیر با کارکردهای کم نظیرش خود را حسابی در دل قشر جوان و در کنار آن بخش قابلِ توجهی از جامعه آماریِ خانمها جا کرده!
کدامِ عقلِ سلیمی است که این مجالِ شگفت برای تبلیغات و دیده شدن را رها کند و صرفاً به دادنِ آگهی تبلیغاتی به دست مسافران مترو اکتفا کند؟!
هر توسعه دهندهای حتی با هوشِ هیجانی متوسط، متوجه میشود که در عصرِ جدید باید به سراغ پرکاربرترین فضای مجازی برای خود نمایی و تبلیغات برود. این یعنی بتواند از پتانسیل شگرف تبلیغات مؤثر در اینستاگرام استفاده کند.
اما فرض میکنیم که شما با اعجازِ اینستاگرام آشنایی دارید. میخواهید در ابتدا استارتِ کسب و کارِ خود را با یک شهرتِ مجازیِ طوفانی آغاز کنید. حالا باید برای جذب فالوور های وفادار و انجام تبلیغات مؤثر در اینستاگرام از چه ترفندهایی استفاده کنید؟
باید چه کار کنید تا از خودتان به عنوان جادوگرِ تبلیغات و از تبلیغاتتان به عنوان جادویِ قرن۲۱ یاد کنند؟
مجیک بودن، کار راحتی در صنعتِ تبلیغات نیست. اما هر شعبدهای، حقهای دارد که با اندکی تمرکز و دقت میتوان به تمامِ آنها پی برد!
حقه ابتدایی تبلیغات مؤثر در اینستاگرام!
گام اول تبلیغات مؤثر در اینستاگرام و یا هر ویترین دیگری این است که، برای خودتان و خدمتی که میخواهید عرضه کنید ارزش قائل باشید.
شما قبل از این که دست به هر کاری بزنید، باید در خلوت خودتان به یک نتیجه تعیین کننده برسید. به این اصل برسید که نباید تبلیغات شما به گونه باشد که مشتری احساس کند شما میخواهید کالای خود را توی صورتش بزنید!
اصلاً نباید این ایده به ذهنش برسد که شما فقط دارید یک چیزی را میفروشید که فروخته باشید و در مواقع حادتر کلاهی برداشته و پولی به جیب بزنید.
نباید آن قدر واضح خودنمایی کنید که مشتری برای جذب شدن به تبلیغِ شما، گارد بگیرد و فکر کند شما دارید محصول خودتان را به اصطلاح خیلی خودمانی به او قالب میکنید! او باید با تمامِ سلولهای وجودش حس کند که شما ذهن او را خوانده ائید و اشراف کامل به نیازهایش دارید. درست باید آن لحظه طلائیِ اعتمادِ یک مراجع به روانشناسش در ذهنِ او جرقه بخورد!
این همان گلدن تایمی است که میتواند قلبِ کسب و کارِ شما را احیاء کند و یا حتی در صورت ناشیانه عمل کردن آن را از حرکت بندازد. همان درخششی که هر تبلیغ کنندهای آرزوی رسیدن به آن را دارد.
پیاده سازی همین یک ترفند ابتدایی است که کارِ یک تبلیغ کننده و اینفلوئنسرِ اینستاگرامی را سخت و تخصصی میکند.
شروعِ واقعه دیده شدن!
تصور میکنیم که شما در خلوت خود به این نتیجه هم رسیده ائید. حالا باید در گام بعدی چه کار کنید تا بیشترین مخاطب و فالوور را در یک بازه زمانی مشخص جذب کنید؟ چه ساعتهایی پستهای تصویری و چه ساعتهایی پستهای ویدئویی بگذارید؟ در چه ساعتهایی از شبانه روز پستهای شما بالاترین بازدید را دارد؟
اینها پرسشهایی است که باید در طول زمان به پاسخ آنها برسید . اما الوکانتنت در قالب این مقاله برای رساندنتان به پاسخ این سؤالات به شما مشاوره میدهد.
+ قدرت بینایی کاربرانِ شما، بزرگترین نعمتی است که در دست دارید!
جاذبههای بصری که در تبلیغات خود استفاده میکنید، رنگِ برند شما و هارمونیِ بی بدیلِ محتوایِ پیج شما با محصول و خدمتی که ارائه میدهید، از مواردی است که تبلیغ شما را تسخیر کننده تر میکند.
تناسبِ میانِ نام پیج با کالایی که ارائه میدهید را جدی بگیرید.عجیب نیست که نامِ صفحه شما در اینستاگرام بیشتر فروشِ لواشکهای خانگی را تداعی کند ولی در عمل محصولاتِ بهداشتیِ بانوان بفروشید؟؟
انتظار دارید مشتری جذب چنین پارادوکسِ تاریخی بشود و به شما اعتماد کند؟ ابداً!
بارگذاریِ عکسهای با کیفیت است
هیچ کس رغبت نمیکند به عکسی که وضوحش در حدِ یک آیینه بخار گرفته در حمام است خیره شود. تصاویر بی کیفیتی که مشتری احساس کند با یک گوشیِ قدیمی گرفته شده است، توهین مستقیم به چشمانِ مشتری است. خلاصه این که لنز دوربینِ یک تبلیغ کننده موفق اینستاگرامی، هرگز کثیف نیست!
نامِ تجاریتان را در چشم مخاطب فرو نکنید
درست است که شما دارید به قصدِ شهرتِ برندتان تبلیغ میکنید و هزینه متقبل میشوید، ولی باید قبول کنید که مشتری از آرایه اغراق در خودنمایی برند شما متنفر است. اصلاً فنت های درشت و اِگزجری مصداقِ بارز ضد تبلیغها هستند.
یک بنگاه همسر یابی را در نظر بگیرید که میخواهد پیجِ خودش را در اینستاگرام بالا بکشد و به شهرت مجازی برسد. این بنگاهِ شادمانی به جایِ استفاده اغراق آمیز از برندش که دو حلقه تو در تو است، تا مدتها در قالبِ تبلیغی راز آلود، خودش را در هالهای از ابهام نگه میدارد. تا چند وقت از پیجِ هر آدم مشهوری که بازدید کنید با این پست که تنها یک شعار با فونت Microsoft Uighur است و در صفحهای قرمز رنگ نقش بسته مواجه میشوید:
(خودش میدونه دیگه وقتشه!)
در این جاست که هوشمندی یک مبلغ اینستاگرامی (که در حال انجام تبلیغات مؤثر در اینستاگرام است) به چشم میآید. شما تا زمانی که تبلیغ این پیج، رسماً از خدمتی که میخواهد ارائه دهد رونمایی کند، قطعاً در تبِ کنجکاوی خواهید سوخت!
کی خودش میدونه؟
کی، چی رو میدونه؟
اصلاً وقتشه چه چیزی رو بدونم؟!
آیا مُبلغِ این صفحه آن قدر ذهن خوان است که نیازِ من رو برای رفع کردن شناسایی کرده ؟
پیجِ بنگاهِ شادمانی، یک مثال خودمانی بود و در مَثل هم مناقشه نیست. اما این شیوه را در حوزه کسب و کارِ خودتان در نظر بگیرید. تمامِ این پرسشهای مطرح شده که ناشی از ابهامِ ذهنیِ مخاطب است، میتواند عطشِ مشتری برای خریداری محصول شما را افزایش دهد. چرا که پی بردن به ناشناختهها همواره برای بشر جذاب بوده. تا مدتی ناشناخته ، مستور و چراغ خاموش پیش بروید. با برندتان در تبلیغها خودنمایی نکنید تا نتیجه کار را ببینید!
تا جایی که در توان دارید متنِ عکس نوشتههایتان را تیتروار تر و کمتر کنید
از آن جایی که سرانه مطالعه در ایران روزی دو دقیقه است، به این نتیجه میرسیم که تقریباً ۹۹% افرادِ جامعه حوصلهای برای خواندنِ طومارهای بلند بالا که در تصویرِ یک تبلیغ حک شده است ندارند.
نه تنها یک کاربرِ ایرانی، بلکه یک کاربرِ روسی که روزی یک کتاب میخواند نیز حوصله مطالعه کم و کیف و تاریخچه ساخت و طراحی محصولات شما را ندارد.
انسان ذاتاً دوست دارد صرفاً با نگاه کردن به یک تصویر، تمامِ داستان را تا انتها پیش بینی کند. چشمانِ تنبلِ انسانِ امروزی، یک نگاه کلی و فهمِ یک تبلیغ را به حرکت دادنِ چشمهایش برای دنبال کردنِ خطوطِ یک متن ترجیح میدهد!
سعی کنید خلاصه نویسی را یاد بگیرید
ما به شما توصیه کردیم که عکس نوشتههای تفسیرِ المیزانی و چند جلدی را فاکتور بگیرید و با یک تصویر، سنگین و با وقار خدمتتان را تبلیغ کنید. ولی این به بدان معنا نیست که شما جایز هستید کپشن هایی به بلندایِ یک نمایشنامه یونانی برای تبلیغهایتان بنویسید!
شما به هنگام تایپِ کپشن، باز هم باید چهره خوانندهای که حتی حوصله خودش را هم ندارد چه برسد به متنهای دیوانه کننده و بلند را در مقابلتان تصور کنید. اینستاگرام، جهانِ تصاویرِ تبلیغاتی است ، نه رمان های چند جلدی که چشمِ خوانند را خسته میکند!
اعجاز هشتک را دستِ کم نگیرید
هشتگها، مربعهای کوچکِ قدرتمند و رازآلودی هستند که خودشان به تنهایی میتوانند بارِ جذبِ فالوور های شما را با موفقیت به دوش بکشند.
مربعهای متمایز کنندهای که با وجود کاربردِ حیاتی و ضروریشان، در صورت بی رویه استفاده کردن و ناشیانه به کار بستن، سبب خط خوردنِ شما از لیستِ سرچ های هشتکی در اینستاگرام میشود. ماکسیمم نیازِ یک پست تبلیغاتی به هشتکهای پر کاربرد، نهایتاً ۱۱ تا است.
ما تمام نکات لازم برای داشتن تبلیغات مؤثر در اینستاگرام را برای شما شرح دادیم. اما به عنوان جمع بندی، فلش بکی به ابتدای مقاله میکنیم تا طلائی ترین نکته این مقاله را خاطر نشان کنیم.
یک مبلغ تأثیر گذار اینستاگرامی، در حقیقت باید ترکیبی اعجاب آور از تحلیل گری های تکنیکالِ روانشناسی فرویدی، جامعه شناسی ماکس وبری و رفتارشناسی اریک برنی باشد!!!
ممنونم مژان
بسیار کاربردی بود ممنون