با هفت مدرس کاربلدِ «هزاردستان» متخصص تولید محتوای متنی شو. تخفیف ۴۵۰هزارتومانی با کد تخفیف «الوکانتنت» شرکت در دوره تولید محتوا
خانه » دوره های آموزشی » دوره آموزش سئو » اسکیما schema markup چیست؟
اسکیما schema markup چیست؟
اسکیما schema markup چیست؟

اسکیما schema markup چیست؟

وقتی شما یک محتوای فوق‌العاده‌ و منحصربه‌فرد در وب‌سایت خود دارید ، مسلماً نمی‌خواهید آن را پنهان کنید بلکه می‌خواهید آن را به حداکثر بازدیدکنندگان وب‌سایت‌تان نشان دهید.

بالارفتن ترافیک برای وب‌سایت شما با رتبه‌بندی بالا در سئو، بخش مهمی از این امر است. اگر مردم نتوانند به راحتی وب‌سایت شما را پیدا کنند، به سادگیِ نوشیدن یک لیوان آب، به سایت دیگری مراجعه خواهند کرد.

اینجاست که عملکرد سئو شما با بقیه متفاوت می‌شود یا به عبارتی شما باید مطمئن شوید که موتورهای جست‌وجو، محتوای شما را برای آنچه شما می‌خواهید، تشخیص می‌دهند؛ بنابراین شما باید به زبانی که آن‌ها برای بررسی و جست‌وجوی محتوای شما استفاده می‌کنند، صحبت کنید.

از این رو می‌توانید با استفاده از اسکیمامارکاپ schema markup در غالب کد سئوی سایت، موتور جست‌وجو را در فهمیدن و شناسایی محتوا راهنمایی کنید.

سخت است یا آسان؟

ما در اینجا به شما نشان می‌دهیم که اسکیمامارکاپ schema markup چیست و چطور برای افزایش نتایج  جست‌وجوی سئو از آن استفاده می‌کنند.

درواقع اسکیمامارکاپ schema markup یک سری داده‌های ساختاریافته است که به عنوان یک زبان برای درکِ محتوای صفحات وب‌سایت شما استفاده می‌شود.

درواقع منظور ما از زبان، کدهایی هستند که به موتورهای جست‌وجو کمک می‌کنند محتوای صفحات را مشخص و دسته‌بندی کنند.

گرچه موتورهای جست‌وجو برای استفاده از الگوریتم‌های پیشرفته خیلی قدرتمنداند اما هنوز نیازمند کمک گرفتن برای خواندن، شناسایی و دسته بندی محتوا هستند.

شاید بپرسید چرا؟

موتورهای جست‌وجو مثل ما انسان‌ها توانایی بصری، شهودی و خلاقیت ندارند. از این‌رو آنها نمی‌توانند تصویر را به خوبی تشخیص دهند و تنها کاری که می‌توانند انجام دهند خواندن متن است.

اگر لیستی از مواد غذایی را جلوی شما بگذارند شما می‌توانید تحلیل کنید که این، یک لیست خرید یا دستور پخت غذاست؛ اما یک موتور جست‌وجو توانایی چنین  کاری را ندارد. با اعمال اسکیمامارکاپ schema markup بر روی محتوایتان به موتورهای جست‌وجو کمک می‌کنید تا محتوای وب‌سایت شما را درک کنند.

داده‌های ساختاریافته راهی برای استانداردسازی اطلاعات در مورد یک صفحه و طبقه‌بندی محتوای صفحه فراهم می کند. داده‌ها از طریق کد، با استفاده از نشانه‌گذاری درون صفحه، در صفحه‌ای که اطلاعات برای آن اعمال می‌شود، ایجاد می‌شود.

اصطلاحات رایج اسکیما

اصطلاحات رایج اسکیما

در ادامه به معرفی 6 اصطلاح رایج در رابطه با اسکیمامارکاپ schema markup می‌پردازیم:

  1. schema markup

واژگان معنایی که توسط موتورهای جست‌وجو برای درک و طبقه‌بندی محتوای صفحه استفاده می‌شود.

  1. search result

نتیجه جست‌وجویی که در موتور جست‌وجو قرار داده‌شده است. شامل عنوان، URL و توضیحات متا یا همان meta description

(متنی چکیده‌‌ از صفحه مورد نظر است. این گزیده متن، توضیح کاملی درباره محتوای صفحه است که معمولاً در زیر لینک‌های قابل کلیک آبی رنگ در صفحه نتایج موتور جست‌وجو (SERP) ظاهر می‌شود، است.)

  1. Semantic

    vocabulary

مطالعه درکِ معنای زبان‌ها و مهارت‌های توانایی فهمِ واژه‌ها در بکارگیری صحیح آنها.

  1. org

وب‌سایتی که در آن تمام اسکیمامارکاپ schema markupها برای دسترسی وب‌مسترها جمع‌آوری شده است. درواقع این عبارت یک استاندارد صنعتی برای توافق، بر داده‌های ساختاریافته برای همه موتورهای جست‌وجوی بزرگ است.

  1. Structured data definition

یک قالب استاندارد برای ارائه اطلاعات در مورد یک صفحه و طبقه‌بندی محتوای صفحه.

  1. Rich results

درست مانند نتایج جست‌وجو بر روی صفحه نتایج جست‌وجو ظاهر می‌شود اما موتور جست‌وجو اطلاعات مرتبط را از اطلاعات ساختاریافته برای نمایش به کاربر تفکیک می‌کند.

چرا باید از structured data داده‌های ساختاریافته استفاده کنیم؟

موتورهای جست‌وجو از وب‌سایت‌ها یا صفحاتی که داده‌های ساختاریافته به آن‌ها اضافه شده است، استقبال می‌کنند. به دلیل اینکه داده‌های ‌ساختاریافته، موتور جست‌وجو زمان کمتری برای درک معنای صفحه شما و شانس بیشتری برای نمایش‌دادن نتایج مرتبط به کاربران خود دارد. اگر وبمسترها از داده‌های ساختاریافته در صفحات استفاده می‌کنند، با ارائه سرنخ های صریح، به موتور جست‌وجو نیز کمک می‌کند تا صفحات را در(SERP)  صفحات نتایج موتورهای جست‌وجو نمایش دهد.

rich resultها را به عنوان داده‌های استخراج شده‌ای در نظر بگیرید که موتور جست‌وجو از داده‌های ساختاریافته برای کاربران به‌دست می‌آورد تا به کاربران کمک کند مطالب مورد نظر خود را سریع‌تر پیدا کنند.

با استفاده از اسکیمامارکاپ schema markup در صفحات خود، کاربران می‌توانند با نیم‌نگاهی جزییات اضافی درباره صفحه (نظرات رویدادها پیشنهادها) را ببینید و آگاهانه به ماندن در صفحه یا ردکردن آن اقدام کنند. به این ترتیب می‌توانید نرخ پرش (bounce rate) سایت‌تان را کاهش دهید و زمان بازدید در صفحه را بیشتر کنید، به دلیل این‌ که کاربران قبل از ورود به صفحه می‌دانند که چقدر محتوای این صفحه برای آن‌ها مناسب است. باتوجه به جزییاتی که ارائه می‌دهید، ممکن است یک کاربر تمایل بیشتری برای ورود به سایت با rich result داشته باشد تا روی یک صفحه‌ای که نتیجه جست‌وجوی ساده دارد.

یکی از مزایای استفاده از اسکیمامارکاپ schema markup دادن پاداش از جمله رتبه‌بندی بهتر، مانند سبک و اندازه نمایش به شماست. بد نیست بدانید موتورهای جست‌وجو فقط به خاطر استفاده شما از اسکیمامارکاپ schema markup رنک 1 را به شما نمی‌دهند؛ اما با استفاده از اسکیمامارکاپ schema markup برای سایت‌تان به موتورهای جست‌وجو کمک می‌کنید آنها را بهتر مشخص کنند و نمایش دهند.

هدف نهایی این است که کاربر در کوتاه‌ترین زمان ممکن به نتایج مطلوب خود برسد و تجربه خوبی از جست‌وجوی خود داشته باشد.

نکته مهم این است که شما که شما قبل اینکه از اسکیمامارکاپ schema markup در سایت‌تان استفاده کنید باید نوع محتوای وب‌سایت تان را بسنجید.

مثلا کسب‌وکار شما در زمینه صعنت غذا یا موزیک است پس شما با مشخص‌کردن نوع محتوا می‌توانید تعیین کنید که چگونه آن‌ را برچسب گذاری کنید.

انواع اسکیمامارکاپ schema markup
انواع اسکیمامارکاپ schema markup

انواع اسکیما مارکاپ schema markup

شاید از خودتان بپرسید مگر چند نوع اسکیمامارکاپ schema markup وجود دارد؟ به دلیل اینکه اسکیمامارکاپ schema markupها در دسته‌بندی‌های مختلف قرار می‌گیرند، در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

  1. Creative works: CreativeWork, Book, Movie, MusicRecording, Recipe, TVSeries
  2. Embedded non-text objects: AudioObject, ImageObject, VideoObject
  3. Event
  4. Organization
  5. Person
  6. Place, Local Business, Restaurant
  7. Product, Offer
  8. Review
  9. FAQ

یکی از جذابیت استفاده از اسکیما این است که می‌توانید بر روی یک صفحه چندین نوع اسکیما اعمال کنید. مثلا شما صاحب یک سایت محصولات ورزشی هستید می‌توانید از اسکیماهای industry, object, video استفاده کنید.

FAQ
FAQ

اسکیما چطور ریچ ریزالت ها را نمایش می‌دهد؟

کارشناسان سئو معتقدند که ریچریزالت‌ها Reach Result به این دلیل تولید می‌شوند که صفحه هایی که در محتوای خود از اسکیما استفاده کرده‌اند موتورجست‌وجو آن ریچریزالت‌ها را برای نمایش دادن دقیق‌تر و سریع‌تر به‌دست می‌آورد. همچنین ریچ ریزالت‌ها Reach Result بر اساس نحوه‌ی جست‌وجوی کاربر ایجاد می‌شوند مثلا این کاربر در جست‌وجوی خود از کلمات طولانی استفاده می‌کند یا بلند؟ به دنبال آدرس می‌گردد یا در مورد دستور غذا سوال می‌کند؟

اکنون در مورد ‘’homayun shajarian concerts’’ که براساس واژهای کوتاه جست‌وجو شده مثالی می‌زنیم:

در اینجا می‌خواهیم در مورد تاریخ کنسرت های همایون شجریان که در آینده برگزار می‌شود اطلاعات کسب کنیم؛ اما مثل مابقی کاربران، ما فقط از چند کلمه کلیدی استفاده کردیم و انتظار داشتیم که موتور جست‌وجو بداند ما به دنبال چه چیزی هستیم. در واقع موتور جست‌وجو می‌تواند بفهمد که ما به دنبال چه چیزی هستیم و نیازی نیست که ما خودمان وارد سایت شویم و موضوع مربوطه را با جزییات تمام پیدا کنیم. دقیقا این به خاطر استفاده از اسکیما مارکاپ و جست‌وجوهای مرتبط قبلی است که موتور جست‌وجو تشخیص به نمایش دادن آن کرده است.

همین‌طور که ملاحظه می‌کنید در اولین نتیجه جست‌وجو می‌بینید که اطلاعات در دسترس شامل تاریخ، آدرس و… را برای ما نمایش داده است.

اسکیمامار‌کاپ چطور rich resultها را نمایش می‌دهد؟
اسکیما چطور ریچ ریزالت ها را نمایش می‌دهد؟

در مقابل آن گزینه لینک دوم در تصویر نمونه ای از مثال استفاده نشده از اسکیمامارکاپ است گزینه ای که فقط شامل متادیسکریپشن، عنوان محتوا و URL است. همان‌طور که می‌دانید متادیسکریپشن اطلاعات جزیی‌تر مثل مکان و زمان را به ما نمی‌دهد و تنها چیزی که می‌بینیم فقط مقدارکمی اطلاعات عمومی در مورد سایت است. نکته بعد اینکه، رنکِ لینک دوم از لینک اول پایین تر است. پس طبیعی است که شما لینک اول را انتخاب کنید.

موتور جست‌وجو تشخیص می‌دهد که شما به عنوان کاربر ممکن است قصد خاصی برای دریافت اطلاعات داشته باشید و از آنجایی که ابتدا از واژگان ساختاریافته استفاده کرده است نتایج جست‌وجوی بهتری را انتخاب می‌کنید که شما را به کلیک کردن روی لینک سایت هدایت می‌کند.

rich resultsشبیه چه چیزی کار می‌کند/یا چگونه کار می‌کند؟

ریچ ریزالت‌ها می‌توانند به اشکال مختلفی بر اساس نحوه و مکان اعمال کردن اسکیمامارکاپ ظاهر شوند اما این نیز بر اساس نحوه فرمول بندی توسط خود کاربر است.

چه تفاوتی بین REACH RESULTS  و featured snippets وجود دارد؟

تفاوت عمده‌ای بین این دو وجود دارد. ریچریزالت‌ها نسبت به متادیسکریپشن، URL و عنوان اطلاعات بیشتری نمایش می‌دهد که ممکن است نمایش و اندازه‌های متفاوتی داشته باشد؛ اما بدین معنی نیست که همه نتایج جست‌وجوها که با regular snippets متفاوت هستند به طور خودکار ریچ ریزالت هستند.

تفاوت های اصلی:

  1. Featured snippets برای بهبودی ظاهرشان به اسکیمامارکاپ نیازی ندارند.
  2. در Featured snippets گوگل تشخیص می‌دهد که کدام محتوای مرتبط استخراج شود، در حالی‌که در اسکیما شما دستورالعمل‌هایی را برای ظاهر ریچریزالت‌ها از طریق داده‌های ساختار یافته ارئه می‌دهید.
  3. Featured snippets معمولا در موقعیت صفر یا بالای اولین لیست ارگانیک قرار دارند.
  4. Featured snippets میتوانند ساختارهای متفاوتی داشته باشند و…

اسکیما چگونه کارمی‌کند؟

حال می‌خواهیم با ورود به مباحث فنی با نحوه عملکرد اسکیما آشنا شویم .

اسکیما برای اجرایی‌شدن نیاز به یک ساختار کددهی دارد. از این رو داده‌های ساختاریافته همچنین به عنوان اسکیماهای کددهی شده شناخته می‌شوند. در اصل سه نوع اسکیمای کددهی شده برای اسکیما مارکاپ وجود دارد که عبارتند از:

  • RDFa
  • Microdat
  • JSON-LD
  • Structure

RDFa و Microdata روش‌های قدیمی برای نوشتن اسکیما هستند و برای پیاده‌سازی به تلاش بیشتری نیاز دارند و آسیب پذیرترند. از این جهت کد پیشنهادی ما به شما JSON-LD است، به خاطر اینکه گوگل هم همین کد را پیشنهاد می‌کند.

تفاوت کلیدی بین این سه نوع اسکیما نحوه راه‌اندازی آن‌ها برای صفحات سایت هاست و سرعت‌عمل و سهولت از ویژگیهای کارکردن با کد JSON_LD است.

اگر می‌خواهید که صفحات شما به درستی برای کاربران نمایش داده شود از اینکه کدنویسی شما بدون خطا باشد مطمئن باشید. هرچه کدنویسی شما به اصطلاح “تمیزتر” باشد، بهینه‌سازی سئو برای سایت شما آسان‌تر می‌شود و موتورهای جست‌وجو بیشتر به صفحه شما اعتماد می‌کنند؛ اما اگر از کدنویسی سررشته‌ای ندارید نگران نباشید. برای استفاده از اسکیما نیازی به یادگیری کدنویسی نیست.

ایجادکننده‌های اسکیما (schema markup generators) متعدد هستند که به شما در نوشتن اسکیماهای انحصاری برای خودتان کمک می‌کنند؛ اما اگر می‌خواهید خودتان درک عمیق‌تری نسبت به اسکیما داشته باشید می‌توانید از سایت schema.org استفاده کنید.

چگونه برای صفحه‌ام یک اسکیمای مناسب استفاده کنم؟

با وجود 792 اسکیمای در دسترس و بیش از 30 روش که گوگل، ریچریزالت ها را نمایش می‌دهد، شاید کمی دشوار است برای اینکه بدانیم از کجا شروع کنیم؛ اما نگران نباشید. در اینجا نشان می‌دهیم که برای پیداکردن اسکیمای مرتبط به وب‌سایت‌تان رعایت چه نکاتی مفید است.

با گالری جست‌وجوی گوگل شروع کنید

هدف اصلی هنگام به کارگیری اسکیما دریافت rich snippetsهای صفحه نتایج جست‌وجوی گوگل است. برای انجام این کار می‌توانیم به ریچریزالت‌های گوگل نگاه کنیم؟ به همین خاطر گالری جست‌وجوی گوگل (Google Search Gallery) یکی از منابع اصلی برای پیداکردن اسکیماهایی است که گوگل از آن استفاده می‌کند. حال شما باید انواع اسکیماهایی که به سایت شما مربوط هستند را یادداشت کنید تا در ادامه به نحوه الویت‌بندی انواع مختلف اسکیماها بپردازیم.

برای مهم‌ترین کلمات کلیدی شما چه چیزی نشان داده می‌شود؟

نتایج جست‌وجوی گوگل، گواه بر  تنوع کسب‌وکارها و صنایع دارد. برای اینکه بدانید کدام نوع اسکیماها برای شما کارایی بیشتری دارند باید رصد کنید که وقتی کاربران کلمات کلیدی مربوط به کسب‌وکار شما را جست‌وجو می‌کنند چه چیزی نمایش داده می‌شود. به همین خاطر جست‌وجوکردن برای مهم ترین کلمات کلیدی مربوط به خود و بررسی نتایج آن، خیلی مفید است. مثلا شاید سوالی داشته باشید از این که آیا لینک‌هایی به سوالات، بیشتر به عنوان بخشی از نتیجه وجود دارد؟ اینجاست که باید نگاهی به اسکیمای FAQ بیندازید.

گاهی اوقات یک اسکیمای خاص فقط در زمان های خاصی نشان داده می‌شود و جالب است که خود شما هم آن را نخواهید دید. بنابراین این نکته به شما کمک می‌کند تا مشخص‌ترین مجموعه‌های اسکیما را که باید اضافه کنید، پیدا کنید.

رقبای شما از کدام اسکیما استفاده می‌کنند؟

اول از هرچیزی باید بدانید که کپی‌کردن، شما را از رقبا جلو نمی اندازد؛ با این حال مهم است که بدانید آنها چه کاری انجام می‌دهند تا بتوانید خود را در موقعیت مطلوب حفظ کنید. اگر همه آنها از یک نوع اسکیما استفاده می‌کنند و شما نه؛ پس هرچه سریعتر باید دست به کار شوید.

برای بررسی رقبای خود تعدادی از صفحات آنها را رصد کنید و ابزار Rich Results Test را اجرا کنید. زمانی که URL را وارد می‌کنید تمام ریچریزالت‌های مربوط به صفحه را به شما نشان می‌دهد. حتی اگر بخواهید در مورد اسکیماهایی که آنها استفاده می‌کنند اطلاعات بیشتری کسب کنید، می‌توانید از صفحه (Schema Markup Validator ) استفاده کنید. با این کار می‌توانید از همه‌ی اسکیماهای استفاده شده رقیب‌تان رمزگشایی کنید.

رقبایتان از کدام اسکیما استفاده نمی‌کنند؟

همان‌طور که مهم است بدانید رقیب شما از کدام اسکیما استفاده می‌کند همانطور هم مهم است بدانید از کدام اسکیما استفاده نمی‌کند. اینگونه شما می‌توانید از رقبای خود سبقت بگیرید. مثلا اگر هیچ‌کدام از آنها از اسکیمای FAQ استفاده نمی‌کنند شما می‌توانید با اضافه‌کردن این اسکیما به طور چشمگیری bouns rate صفحه خودتان را در ریچریزالت‌ها بالا ببرید.

چطور اسکیما اضافه کنیم؟

گرچه RDFa، Microdata و  JSON-LD می‌توانند استفاده شوند اما بهترین نوعی که به شما پیشنهاد می‌‌کنیم  JSON-LD است. این روش به راحتی با جاوااسکریپت راه‌اندازی می‌شود.

برای اضافه کردن اسکیما با JSON-LD می‌توانید از (schema type) راهنمای انواع اسکیما در  schema.org استفاده کنید.

ضمنا می‌توانید از اینجا (https://technicalseo.com/tools/schema-markup-generator/) داده‌های ساختاریافته را پیدا کنید. مهم نیست که کدام ایجادکننده (generator) را انتخاب می‌کنید آنها فقط از شما می‌خواهند مقادیر متنی را وارد کنید و سپس کدهای JSON0-LD مورد نیازتان را به شما تحویل دهد.

نوشتن اسکیما توسط خودتان هم کار راحتی است. فقط به یک  blank template آماده و نوع اسکیمایی که می‌خواهید راه‌اندازی کنید نیاز دارید. زمانی که از درست‌بودن واردکردن محتوا مطمئن شدید آن را در سایت‌تان کپی می‌کنید. یک روش مناسب و سریع برای ایجاد  blank template این است که یک اسکیما را از یک صفحه کپی کنید و کدهایش را حذف کنید و به این شکل قالب یا همان  blank template در اختیار شماست.(تصویر00003)ااب

یکی از دیگر راه‌های نوشتن اسکیما اضافه‌کردن داینامیک به صفحه‌تان است. برای انجام این کار به یک سری کد نیاز دارید تا منطق واردکردن کدهای شما را بفهمد. این روش به دلیل جلوگیری از هدررفتن زمان  به شما کمک می‌کند.

چطور اسکیما اضافه کنیم؟

اسکیمامارکاپ را چگونه روی وب‌سایت‌مان راه‌اندازی کنیم؟

اسکیمای JSON-LD به راحتی روی source, body  haed, راه‌اندازی می‌شوند.

به یاد داشته باشید که راه‌اندازی RDFa , Microdata بسیار با JSON-LD  متفاوت است.

همه‌ی اسکیماهای JSON-LD با اسکریپت <script type=”application/ld+json”> شروع می‌شود. پس وقتی می‌خواهید این اسکریپت را روی وب‌سایت‌تان راه‌اندازی کنید باید در بخشی از سایت که به اسکریپت‌ها اجازه می‌دهد وارد کنید. اگر شما این اسکریپت را فقط داخل متن واردکنید آن را به عنوان یک متن خالی تشخیص می‌دهد نه به عنوان اسکریپت.

در بسیاری از مواقع شما راه‌های متفاوتی برای واردکردن اسکریپت در ورودی سایت‌تان دارید؛ که این بستگی به سیستم مدیریت محتوایی که شما از آن استفاده می‌کنید دارد.

چند روش رایج برای راه‌اندازی اسکیمامارکاپ:

راه‌اندازی اسکیما برای صفحه از طریق sitewide setting:

اگر از اسکیمایی استفاده می‌کنید که باید روی همه‌ی صفحات قرار بگیرد؛ مثل ,BreadcrumbList webpagesها؛ قاعدتا باید جایی را در سیستم مدیریت محتوا (CMS) پیدا کنید که به شما اجازه دهد  sitewides scrip اضافه کنید. اگر از چیزهایی شبیه گوگل‌آنالیتیکس یا گوگل تگ منیجر استفاده می‌کنید در واقع شما می‌خواهید اسکیمای خود را به روشی مشابه اضافه کنید به این ترتیب مطمئن هستید که این اسکیما در همه صفحات وجود دارد. پس باید به دنبال تنظیماتی باشید که که به شما اجازه نصب اسکریپت روی header  و footer را بدهد.

اضافه‌کردن اسکیما به یک صفحه خاص:

شاید بخواهید به جای اینکه یک اسکیما را روی تمام صفحات سایت اضافه کنید آن را فقط به یک صفحه بیافزایید در این صورت باید اسکیما را در کنار دیگر محتوای صفحه اضافه کنید. در بسیاری از موارد این امکان وجود دارد که اسکریپت‌هایی را به یک صفحه اضافه کنید؛ حال اینکه شما بتوانید این امکان را به کار بگیرید به سیستم مدیریت محتوای شما بستگی دارد.

اگر هم فضایی برای اضافه‌کردن اسکریپت روی صفحه‌تان وجود ندارد باید از developer خود بخواهید تا این فضا را برای شما ایجاد کند.

این روش کار برای بسیاری از سایت‌ها پرکاربرد و بهینه است؛ به طوری که اگر بخواهیم  اسکیمایی را که به یک صفحه اضافه کنیم، آن اسکیما را در <body> آن صفحه خاص می‌آوریم.

یکی دیگر از راه‌های پیاده‌سازی اسکیما این است که مستقیما در هر صفحه یک ایجادکننده اسکیما (schema markup generator) داشته باشید تا نوع طرحی را که می‌خواهید اضافه کنید، انتخاب کنید؛ سپس می‌توانید اطلاعات مورد نیاز آن اسکیمای خاص را پر کنید.

نوشتن و راه‌اندازی اسکیما روی صفحه‌تان یک قدم خیلی مهم است؛ اما اگر به درستی انجام نشود، نگران نباشید. هنگامی که اسکیمای خود را آماده کردید باید آن را آزمایش و تایید کنید تا مطمئن شوید که آیا از قواعد صحیح برای راه‌اندازی این اسکیما تبعیت کرده‌اید یا خیر. حتی کوچک‌ترین خطا، مثل جاانداختن یک نقطه یا حرف در کارنکردن اسکیمای شما کافی است؛ زیرا موتور جست‌وجو به راحتی خطا را تشخیص می‌دهد.

با استفاده از لینک زیر می‌توانید اسکیمای خود را تست کنید و ببینید که آیا این اسکیما قابل استفاده‌ است یا نه.

Schema.org has a great schema validation tool

شما در صفحه مذکور می‌توانید URL یا Code Snippet خود را تست کنید. می‌توانید یک Code snippet را انتخاب کنید و داخل اسکیمایی که نوشته‌اید قرار دهید. با این کار می‌توانید خود اسکیما را تست کنید و قبل از راه‌اندازی از کارایی آن مطمئن شوید. هنگامی که اسکیما را تست می‌کنید از کارکرد اسکیما (خطاها و…) به یک برآورد کلی می‌رسید. اگر هم خطایی وجود نداشته باشد نشان‌دهنده این است که راه را درست رفته‌اید. اگر هم بعد از راه‌اندازی، برای محکم‌کاری بخواهید دوباره آن را چک کنید این بار می‌توانید URL را تست کنید.

آیا باید همه‌ی خطاها(errors) را برطرف کرد؟

بله. اگر تست شما یک خطا را هم در اسکیما نمایش دهد موتور جست‌وجو آن را تشخیص نمی‌دهد. پس باید خطاها را برطرف کنید؛ سپس اسکیما را اجرا کنید.

آیا باید همه‌ی هشدارها(warnings) را برطرف کرد؟

خیر. موتور جست‌وجو از هشدارهای اسکیمای مورد استفاده شما متوقف نمی‌شوند. اتفاقا آن‌ها در ارتقای راه‌اندازی اسکیمای شما موثر هستند. یکی از خطاهای رایج که ممکن است شما ببینید هشداری در مورد عدم وجود مقادیر برخی از کدهاست. از آنجایی که وجود مقادیر برخی از کدها اختیاری است، نبود آن‌ها فقط یک هشدار نشان داده می‌شود. اصلاح‌کردن یا نکردن این هشدارها بستگی به خودتان دارد. همان‌طور که گفتیم این هشدارها در راه‌اندازی اسکیمای شما خللی ایجاد نمی‌کند، اما می‌تواند در درک بیشتر Rich Snippet ها کمک کند.

تست ریچریزالت‌ها Reach Result که می‌توانند وب‌سایت شما را در گوگل نشان دهند.

با وجود اسکیمای بی‌عیب‌ونقص، هیج تضمینی بر ایجاد ریچریزالت توسط موتور جست‌وجو وجود ندارد. حال برای اینکه روند کار را به صورت استاندارد بررسی کنیم از سایت Google’s Rich Results Test استفاده می‌‌کنیم. این تست به شما می‌گوید که وب‌سایت شما کدام Rich snippetها را برای گوگل نمایش می‌دهد. بنابراین شما با استفاده از این ابزار متوجه می‌شوید که آیا واجد شرایط نشان‌دادن اسکیمایی که می‌خواهید نمایش دهید هستید یا خیر. اگر نه؛ پس شما باید روی راه‌اندازی اسکیمای خود بیشتر کار کنید.

rich results ها را برای وب‌سایت‌تان رصد کنید.( تصویر شماره00004 )

آیا باید همه‌ی هشدارها(warnings) را برطرف کرد؟

پس از نوشتن، راه‌اندازی و تست اسکیما، حال زمان آن است که اسکیمای خود را رصد کنید که این اسکیما آن‌طور که مورد انتظار است کار می‌کند یا خیر. از شانس خوب ما و شما این کار با گوگل سرچ کنسول (Google Search Console) امکان‌پذیر است. اگر در اسکیمای شما همه‌ی استانداردها رعایت شده باشد همانطور که در تصویر بالا می‌بینید، تب Enhancements نمایان است به شما انواع مختلف ریچریزالت‌ها Reach Resultهایی که وب‌سایت شما و دیگر صفحات تکی  واجد شرایط آن هستند را نشان می‌دهد. این برآورد کلی به شما خطاهایی را  که باید برطرف کنید را نشان می‌دهد؛ بنابراین یک منبع عالی برای ادامه کار است. تنها کاری که باید بکنید این است که وب‌سایت‌تان را گوگل سرچ کنسول تایید کنید. پس از تایید به طور خودکار شروع به نمایش داده‌ها می‌کند.

آیا اسکیما مارکاپ‌ها به سئو کمک می‌کنند؟

یک بحثی که بین کارشناسان سئو و طراحان اسکیما وجود دارد این است که آیا اسکیما می‌تواند رنک سایت شما را به صورت ارگانیک ارتقا دهد یا خیر؛ درحالی که هیچ داده علمی و معیار قابل‌اندازه‌گیری در مورد این موضوع وجود ندارد. چیزی که ما می‌دانیم این است که موتور جست‌وجو زمان آسان‌تری برای فهرست‌بندی محتوا و ریچریزالت‌های  Reach Resultشما به خود اختصاص می‌دهند به دلیل اینکه آنها جزییات بیشتری را در مورد یک صفحه نسبت به ابر داده ها ارائه می‌دهند. ریچریزالت‌ها Reach Result ممکن است در قالبی بالاتر و بزرگتر نمایش داده شوند که به طور طبیعی باعث بالارفتن CTR (click-through rate) نرخ کلیک سایت شما شود.

فواید اصلی استفاده از اسکیمامارکاپ چیست؟

مثلا اسکیمای Real State می‌تواند به شما کمک کند که فضای املاک و مستغلات را در صفحات نتایج جست‌وجو به دلیل نمایش بهتر ریچریزالت‌ها Reach Result به‌دست آورید. نتایج جست‌وجوی بزرگ‌تر و جذاب، به جای نتایج جست‌وجوی ساده توجه بیشتری را به موتور جست‌وجو جلب می‌کند. این مزایا به شما و کسب‌وکارتان این فرصت را می‌دهد که کاربران بیشتری شما را بشناسند و تبدیل به مشتری شما شوند.

یکی از مزایای بزرگ بالابردن ریچریزالت در اسکیمای Real State به‌دست آوردن نتایج جست‌وجو است. این امر به ویژه در تلفن همراه که در آن شما نمی‌توانید تعداد زیادی از نتایج جست‌وجو را در یک زمان مشاهده کنید، بسیار مهم است. اشغال فضای بیشتر به این معنی است که شانس اینکه تنها نتیجه جست‌وجوی قابل مشاهده روی صفحه را داشته باشید، بسیار بیشتر است که منجر به شانس بیشتری برای بالارفتن نرخ کلیک سایت شما می شود. ریچریزالت‌ها Reach Result همچنین به دلیل ویژگی‌های سازگار با موبایل، مانند گزینه‌های کشیدن انگشت روی صفحه، در تلفن همراه برجسته‌تر هستند.

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم درباره همه چیزهایی که باید از اسکیما بدانید صحبت کنیم. امیدواریم که شما تمام مطالب مورد نیاز خود را  درباره اینکه اسکیما چیست و چگونه می‌توانید آن را پیاده‌سازی کنید به‌دست آورده باشید.

درحالی که نمی‌شود قول صددرصد داد اسکیما می‌تواند صفحات شما را در رتبه 1 نتایج موتورجست‌وجو قرار دهد؛ اما قطعا می‌تواند محتوای شما را غنی‌‌تر کند و آن را برای کاربران مرتبط‌تر کند و در نتیجه نرخ کلیک سایت شما را افزایش دهد.

گرچه موارد زیادی وجود دارند که به موتورهای جست‌وجو ثابت کنید صفحه شما جایگاه بالایی درنتایج  دارند اما به نظر می‌رسد که موتورهای جست‌وجو به تلاش‌هایی مانند استفاده از  اسکیمامارکاپ پاداش می‌دهند.

استفاده از اسکیما در محتوای شما نمی‌تواند بر شما تاثیر منفی بگذارد بلکه فقط به موتورهای جست‌وجو کمک می‌کند تا پاسخ‌های سریع‌تری را برای کاربران خود ایجاد کنند.

عبارت‌های پرکاربرد:

اسکیمامارکاپ schema markup:

یک روش از میکرودیتا است که بعد از اضافه‌شدن به سایت نتایج جست‌وجو را برای مخاطب نمایان می‌کند.

اسکیمامارکاپ schema markup می‌تواند صفحه‌هایی که مشابه هم هستند و از سویی به هم ارتباط ندارند را از هم تفکیک کند.

ریچ اسنیپت‌ها rich snippets:

به اطلاعات و داده‌هایی که گوگل زیر لینک و توضیحات سایت نمایش می‌دهد و باعث برجسته شدن سایت شما درگوگل می‌شوند اما در واقع این برجسته سازی از طریق آمار کلیک خوردن سایت انجام می‌شود.

Search Engine Result Page :

به معنای صفحه‌ی نمایش نتایج موتورهای جست‌وجو است. به زبان ساده، همان نتایج جست‌وجویی است که با search یک عبارت نمایش داده می‌شوند.

جالب است بدانید یک سوم از نتایج جست‌وجوی گوگل شامل عملکرد ریچ‌اسنیپت‌ها با اسکیمامارکاپ schema markup است.

متن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *