خانه » دوره های آموزشی » دوره آموزش تولید محتوا » عنوان نویسی، مسئله این است!
عنوان نویسی، مسئله این است!
عنوان نویسی، مسئله این است!

عنوان نویسی، مسئله این است!

عنوان نویسی، یکی از چالش‌هایی هست که تولید کننده‌های محتوا با آن مواجه می‌شوند. همیشه اولین قدم برای نوشتن یک محتوای جذاب، عنوان نویسی درست است. یعنی چی؟ یعنی عنوان، تکمیل کننده یک محتوای بی نظیر به حساب می‌آید. از طرفی انتخاب عنوان نه چندان جالب، شما را به عنوان کپی رایتر، چند پله از هدفتان عقب‌تر می‌اندازد.

بله همه این‌ها در مورد همان عنوان نیم خطی بالای مقاله‌ها هستند. عنوان‌هایی که بعضی‌هایشان تا ابد در ذهن ما می‌مانند. درست مثل همین عناوینی که الان به خاطرتان آمده‌اند. این اتفاق، نتیجه هوش و دقت تولید کننده محتواها است.

حالا برای شما جالب‌تر شد که بدانید عنوان صحیح چی هست و چطور باید آن را انتخاب کنید؟ من سعی کردم به دانسته‌های خودم تکیه نکنم و چند مقاله در این زمینه بخوانم. حالا اینجا هستم تا اطلاعاتم را با شما شریک بشوم. شما هم با خواندن باقی این مقاله، جواب سؤال‌هایتان را می‌گیرید.

عنوان جذاب

دقت کردید که در مهمانی‌ها، معمولاً دور و بر بعضی‌ها، شلوغ‌تر هست؟ معمولاً این افراد به عنوان آدم‌های خوش صحبت شناخته می‌شوند. اصلاً شما یک خاطره مشترک این افراد را با یک نفر که لحن جذابی ندارد، از زبان هر دو نفر بشنوید. احتمالاً شک می‌کنید که هر دو نفر، یک ماجرا را تعریف می‌کنند.

عنوان جذاب حتی از محتوای جذاب هم مهم‌تر هست. چراکه تا وقتی عنوان، نظر کاربر را جلب نکند، او را به خواندن محتوا تشویق نکرده و در نتیجه به مخاطب شما تبدیل نمی‌کند.

عنوان نویسی خاص

عنوانی خاص انتخاب کنید. بگذارید بدون تعارف بگویم، عبارت‌های تکراری، نخ نما شده و دیگر طرفداران چندانی ندارند. زمانی که کاربر، عبارتی را سرچ کرده و محتوای شما را می‌بیند، عنوان نویسی خاصتان است که او را به مطالعه مقاله، تشویق می‌کند. اطمینان داشته باشید که با عنوان نویسی جذاب، بی برو برگرد، کاربر سری به مقاله شما می زند.

عنوان نویسی

عنوان قلمبه سلمبه، طرفدار ندارد

آن زمان که روزنامه، برترین تکنولوژی روز بود و خط به خطش را الفاظ عجیب و غریب و کلمات قلمبه سلمبه پر می‌کرد، گذشت. کاربر امروز ترجیح می‌دهد همه چیز را در کوتاه‌ترین زمان و با راحت‌ترین ادبیات بخواند. بنابراین سعی کنید از کلمات قابل فهم در عنوان نویسی استفاده کنید.

نشان دهید چه محتوایی ارائه می‌دهید

همانطور که خود شما هم می دانید، هدف نهایی تولید محتوا، بازدید و کارایی بیشتر آن محسوب می‌شود. خب حالا به نظر شما، راحت‌ترین ترفند برای تحقق این موضوع، چه کاری می‌تواند باشد؟ می‌خواهم این راهکار ساده که قبلاً به ذهن خیلی از ما نرسیده بود را با شما در میان بگذارم.

عنوان، تنها نماینده کل محتوایی هست که شما می‌نویسید. پس به کاربر نشان دهید که قرار است با چه محتوایی مواجه شود. به همین سادگی! خب! به نظر شما چطور بود؟ آیا تا به حال به شکل جدی به این قضیه توجه کرده بودید؟

عنوان محتوا باید شفاف باشد

همانطور که گفتم، هدف ما از عنوان نویسی صحیح، بیشتر دیده شدن محتوا است. پس مرموز بودن را کنار بگذارید. هرچند از حق نگذریم، عنوان مرموز برای عده‌ای از کاربران جذابیت دارد اما خب نباید فراموش کنیم که برای بعضی دیگر هم جالب نیست.

از من می‌شنوید، رک و پوست کنده بگویید چه خبر است. شفافیت در عنوان نویسی، اعتماد به نفس شما را نشان می‌دهد. همین موضوع، ناخود آگاه اعتماد مخاطب را هم جلب می‌کند. احتمالاً با دیدن عنوان محتوا، با خودش می‌گوید: “آهان! این یکی می دونه چی نوشته! پس ارزش خوندن داره!”

نه از این طرف بام بیفتید و نه از آن طرف

می‌خواهم بی رودرباسیتی بگویم. قرار نیست نصف متن محتوا را در عنوان بگنجانید که نشان بدهید محتوای پرباری تولید کرده‌اید. از طرفی آنقدر کوتاه و مختصر هم ننویسید که اصلاً معلوم نباشد محتوای شما در مورد چه چیزی هست. سخت شد؟ الان با یک مثال، قضیه را روشن می‌کنم.

فرض کنید قرار است یک محتوا بنویسید که در آن به بررسی عوامل تأثیر گذار فرهنگی و خانوادگی روی پوسیدگی دندان کودکان می‌پردازید. عنوان بیش از حد مختصری مثل “عوامل مؤثر بر پوسیدگی دندان کودکان” نشان نمی‌دهد که در این محتوا، عوامل غیر پزشکی بررسی شده‌اند.

از طرف دیگر، عنوانی مثل “بررسی دلایل فرهنگ جامعه و فرهنگ خانواده روی مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از خلال دندان برای کودکان” کاملاً خارج از حوصله است. اصلاً شک ندارم نصف شمایی که دارید این مقاله را دنبال می‌کنید، کل عنوان بالا را نخواندید. دوست عزیزمن این توصیه را جدی بگیر: سعی کن نه از این طرف بام بیافتی نه از آن طرف!

راه میانبری به نام "عنوان خیره کننده"

غلط املایی ممنوع!

در تولید محتوا، هیچ چیز وحشتناک‌تر از غلط املایی نیست. این مسئله در مورد عنوان نویسی، بیشتر به چشم می‌آید. چرا؟ چون حتی اگر در متن محتوا، یکی دو غلط املایی وجود داشته باشد، با وجود این که توی ذوق کاربر می زند اما باز هم به خواندن ادامه می‌دهد.

در حالی که وجود غلط املایی در عنوان، مخاطب را از صفحه نتایج جستجو فراری می‌دهد. مطمئن باشید که کاربران زیادی به سراغ چنین محتوایی نمی‌روند. می‌توانید تصور کنید؟ می‌بینید که تمام زحمات شما برای تولید یک محتوای بی عیب و نقص، دود شد و به هوا رفت؟ پس اگر املای ضعیفی دارید، تا دیر نشده فکری به حالش کنید.

راه میانبری به نام “عنوان خیره کننده”

اگر مخاطب هدف خودتان را بشناسید، می‌توانید عنوانی که جذابیت بیشتری برای آن‌ها دارد را انتخاب کنید. همچنین پیشنهاد می‌کنم که حواستان را به کلماتی که بار منفی دارند جمع کنید. منظورم از بار منفی، ناسزا نیست. بلکه راجع به لغاتی صحبت می‌کنم که نه تنها برای کاربران جذابیت ندارد بلکه آن‌ها را هم از خواندن مقاله منصرف می‌کند. می دانم کمی پیچیده شد. بگذارید با یک مثال، مسئله را روشن کنم.

کلماتی مثل “ترفند”، “آموزش” و لغاتی از این دست، طرفداران بیشتری دارند. همیشه ذهن خلاق بشر به دنبال امتحان کردن کار های جدید است. از طرفی، وقتی گره‌ای در کارش می افتد، سعی می‌کند که راه حلی برای رفع مشکل خود پیدا کند. همانطور که می‌بینید، کلماتی که مثال زدیم می گویند: “بیا اینجا! کلید حل مشکل تو این مطلب هست.”

در طرف مقابل، کلمه‌ای مثل “حراج”، علی رقم اینکه یک کلمه معمولی هست اما بار معنایی منفی دارد. چراکه کاربر تصور می‌کند قرار است فریب بخورد. بنابراین در انتخاب کلمات برای عنوان نویسی، حسابی دقت کنید.

بانک ایده، شاه کلیدی بی رغیب

بیایید رو راست باشیم. همه ما حداقل یک بار در شرایطی قرار گرفته‌ایم که نمی‌توانستیم عنوان مناسبی برای محتوای خود انتخاب کنیم. برای جلوگیری از تکرار این ماجرا، یک بانک ایده برای خودتان بسازید.

در هر لحظه، هر عنوان جذابی که به نظرتان رسید یا جایی به گوشتان خورد را یادداشت کنید. این عنوان‌ها را دست کم نگیرید. حتی اگر در شرایطی قرار نگیرید که هیچ ایده‌ای برای انتخاب عنوان ندارید، باز هم این لیست به عنوان نویسی جذاب‌تر شما کمک می‌کند.

چند عنوان را با یکدیگر مقایسه کنید

یکی دیگر از ترفندها در عنوان نویسی، انتخاب چند عنوان و مقایسه آن‌ها با یگدیگر است. می دانم که در اوایل راه، این کار کمی سخت به نظر می‌رسد. با این حال، پس از مدتی قلق آن، دستتان می‌آید و با نگاهی گذرا، می‌توانید بهترین عنوان را انتخاب کنید.

کلمات اضافه را حذف کنید

همانطور که گفتم، عنوان باید کوتاه باشد. پس دور لغات اضافه، یک خط قرمز پر رنگ بکشید. قرار نیست از کلمات مهم که نشان دهنده محتوا هستند، صرف نظر کنید. بلکه منظورم لغاتی هستند که بود و نبودشان هیچ تفاوتی به وجود نمی‌آورد.

مثلاً “بررسی” یکی از کلماتی هست که نیاز نیست در عنوان نویسی ذکر کنید. در اینجا باز هم می‌خواهم از مثال‌ها کمک بگیرم. به همان مثال دندان پوسیده که پیش از این گفته بودم، برمی گردم.

  1. بررسی عوامل فرهنگی و اجتماعی مؤثر بر پوسیدگی دندان کودکان
  2. عوامل فرهنگی و اجتماعی مؤثر بر پوسیدگی دندان کودکان

کدام عنوان بهتر است؟ همانطور که می‌بینید، اضافه کردن کلمه “بررسی”، فقط باعث طولانی‌تر شدن عنوان می‌شود و این اتفاق خوبی نیست.

از علائم اختصاری صرف نظر کنید

وقتی یک محتوایی تولید شده و در صفحه نتایج جستجو در دسترس کاربران قرار می‌گیرد، می‌تواند برای همه افراد به نمایش در بیاید. حالا اگر شما در عنوان نویسی از علائم اختصاری استفاده کنید، خیلی از کاربران را از دست می‌دهید.

این علائم می‌توانند به یک فرمول ریاضی، یک بیماری، دارو یا هر چیز دیگری اشاره کنند. در نتیجه، کاربر متوجه عنوان محتوا نشده و حتی اگر بهترین نتیجه برای جستجوی او باشد، از خیر خواندن مقاله می‌گذرد.

گزینه بهتر و صحیح‌تر، نوشتن عبارت کامل آن علامت اختصاری در عنوان است. سپس در اولین بخش از متن محتوا که عبارت مورد نظر را می‌نویسید، علامت اختصاری آن را در کنارش ذکر کنید.

کلمه کلیدی را از قلم نیاندازید

کلمه کلیدی، مهم‌ترین قسمت در سئو کردن محتوا و کسب رتبه‌های بالای موتورهای جستجو شمرده می‌شود. در عنوان نویسی صحیح، بهتر است کلمه کلیدی اصلی را در عنوان بگنجانید. این کار، علاوه بر بهبود سئو محتوا، امکان بیشتر دیده شدن هم به آن می‌بخشد.

در نهایت

در این مقاله تعدادی از موارد تأثیر گذار در عنوان نویسی بهتر را با شما در میان گذاشتم. امیدوارم این راه کار ها برای شما مفید باشد و به شما کند تا بهترین عنوان را برای محتواهای خود انتخاب کنید.

متن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *