با هفت مدرس کاربلدِ «هزاردستان» متخصص تولید محتوای متنی شو. تخفیف ۴۵۰هزارتومانی با کد تخفیف «الوکانتنت» شرکت در دوره تولید محتوا
خانه » دوره های آموزشی » دوره آموزش سئو » استراتژی سئو چیست و چگونه یک استراتژی سئو تدوین کنیم؟ 
استراتژی سئو چیست و چگونه یک استراتژی سئو تدوین کنیم؟ 
استراتژی سئو چیست و چگونه یک استراتژی سئو تدوین کنیم؟ 

استراتژی سئو چیست و چگونه یک استراتژی سئو تدوین کنیم؟ 

امروزه بسیاری از تجارت‌ها و کسب و کارهای مختلف وارد قالب آنلاین شده‌اند و حتی فعالیت‌های متعدد افراد هم در همین بخش خلاصه شده است. با توجه به همین مسئله، سئو سایت و استراتژی سئو به شکل باور نکردنی بولد شده است. اما چه کسی می‌داند استراتژی سئو چیست و چگونه عمل می‌کند؟

سئو سایت شامل روندها و فرایندهایی است که سبب بهبود عملکرد سایت در زمینه‌های بازدید و رتبه بندی می‌شود. از این رو توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کرده تا به وسیله آن بتوانند فرایندهای کسب و کاری خود را با رشد روبه‌رو سازند. با در نظر گرفتن حرکت تجارت به سمت بازار آنلاین و دیجیتال، استراتژی سئو، بیشتر از هر زمان دیگری مطرح می‌شود تا بتواند به اهداف بازاریابی افراد کمک کند.

از همین جهت، در این مقاله هدف، ارائه توضیحات گسترده در مورد استراتژی سئو و نحوه عملکرد آن است. در صورتی که شما هم صاحب کسب و کار اینترنتی و یا سایتی با مضامین فعالیتی متفاوت هستید، می‌توانید در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در رابطه با استراتژی سئو و تاثیر آن بر موتورهای جستجو کسب کنید.

استراتژی سئو چیست؟

استراتژی سئو فرایندی است که به شما کمک می‌کند از مسیر محتوای خود خارج نشوید و بر روی یک موضوع و مفهوم متمرکز شوید. هنگامی که محتوا در یک لاین حرکت ثابت و درست داشته باشد، می‌تواند تاثیر بالایی روی مخاطب خود بگذارد و گنگی را در متن از بین ببرد! چرا که وجود مطالب از هم گسیخته و نامرتب، مانع فهم درست افراد می‌شود و مطلب را ناواضح نمایان می‌کند. از آنجایی که همه افراد در جستجوی یک محتوای کامل و دقیق هستند تا آن محتوا بتواند نکات مهم را در اختیارشان بگذارد و به این ترتیب به پاسخ سوالات خود برسند؛ دیگر کسی سراغ محتواهای گنگ و نامفهوم نمی‌رود.

در حالت کلی چنین می‌توان گفت که استراتژی سئو، سبب سازماندهی محتوا شده و آن را برای سرچ افراد در موتورهای جستجو آماده می‌سازد. وقتی یک مطلب با اصول درست نگارش شده باشد، شانس بیشتری برای پاسخ‌دهی به سوالات سرچ شده دارد و در میان نتایج جستجو قرار می‌گیرد. به طوری که در بحث بازاریابی محتوا، استراتژی سئو سبب ایجاد فرصت برای به دست آوردن ترافیک ارگانیک از موتورهای جستجو می‌شود.

در صورتی که محتوای سایتی سازماندهی شده نباشد و مطابق اصول سئو نگارش نشده باشد، موتورهای جستجو برای شناسایی و فهرست کردن سایت به خوبی عمل نمی‌کنند و فرایندهایی چون رتبه بندی این سایت، دشواری‌هایی را به همراه خواهد داشت.

استراتژی سئو چیست؟
استراتژی سئو چیست؟

در روند استراتژی سئو، توجه به سئو موبایل اهمیت بالایی دارد. در واقع علت این مسئله به سبب تعدد سرچ‌هایی است که با موبایل انجام می‌شود. وقتی افراد می‌خواهند مطلبی در موتورهای جستجو، مانند گوگل یا کروم سرچ کنند، اولین وسیله در دست، موبایل است. در نتیجه باید فرایند بهینه سازی موبایل هم در نظر گرفته شود تا سایت در روند بازدیدی به خوبی عمل کند. این بهینه سازی به شکل مجزا و دارای فرایند خاصی نیست؛ بلکه تنها توجه به سرعت صفحه، سئوی محلی، طراحی سایت واکنش‌گرا و ایجاد محتوای با کیفیت کافی است.

وقتی افراد مطلبی را سرچ می‌کنند، در بخش SERP، سایت‌هایی به ترتیب معرفی می‌شوند که هر کدام رتبه مختلفی دارند. SERP همان صفحه نتایج موتور جستجو است. وقتی یک سایت در صدر قرار می‌گیرد و رتبه بالایی دارد، به مراتب‌ ترافیک ارگانیک بیشتری در آن ایجاد می‌شود که نشان از بازدیدهای زیاد از سایت است. این‌ نتیجه توسط یک استراتژيست سئو حاصل می‌شود. سئو دارای سه نوع است که استراتژيست سئو با آگاهی روی آن‌ها تمرکز می‌کند. این سه نوع شامل موارد زیر است:

  • سئو داخلی

همانطور که پیداست، این سئو در رابطه با محتوای درون سایت است. در واقع مقالاتی که در یک سایت بارگذاری می‌شوند، به سئو داخلی نسبت داده می‌شوند. کلمات کلیدی هم بخشی از سئوی درون صفحه هستند که مطلب را در مسیر موضوع نگه می‌دارند. افزایش کیفیت محتوا و استفاده از کلمات کلیدی، سبب افزایش رتبه وب سایت می‌شود.

  • سئو خارجی

پیوند‌هایی که از خارج از سایت به وجود می‌آید و در سایر نقاط اینترنت با سایت مذکور ارتباط حاصل می‌کند، به سئو خارجی نسبت داده می‌شود. حتی بک لینک‌هایی که یک سایت از منابع معتبر دارد هم به الگوریتم موتورهای جستجو در جهت رتبه بندی سایت‌ کمک می‌کند.

  • سئو تکنیکال

سئو تکنیکال همانطور که از نامش پیداست، به معماری سایت اشاره دارد. تنها نقطه توجه موتورهای جستجو بر روی محتوا و کلمات کلیدی نیست؛ بلکه توجه به سئو فنی هم در این بین اهمیت بالایی دارد.

بنابراین در استراتژی سئو، تمرکز نباید تنها بر روی یک گزینه باشد. بلکه تمامی این موارد در کنار هم می‌توانند نتیجه درست در رتبه بندی سایت را حاصل کنند. به همین خاطر توصیه می‌شود که از استراتژيست‌های سئو کمک بگیرید تا به افزایش رتبه سایت خود کمک کنید.

با توجه به اهمیت سئو در عملکرد موفق سایت، در ادامه به ارائه توضیحاتی در مورد مراحل استراتژی سئو خواهیم پرداخت.

مراحل استراتژی سئو

1. تهیه فهرستی از موضوعات

برای اینکه یک محتوا ارائه شود، اولین مسئله کلمه کلیدی و موارد این چنینی نیست، بلکه انتخاب موضوع گام اولی است که برای یک محتوای متنی یا تصویری برداشته می‌شود‌. بنابراین باید ابتدا روی انتخاب موضوع مناسب تمرکز کنید‌. موضوعات معمولا در یک قالب هستند. یعنی سایتی که به یک حوزه اطلاعاتی اختصاص دارد، موضوعاتی در رابطه با همان حوزه ارائه می‌دهد. به عنوان مثال وقتی یک سایت ورزشی ایجاد می‌کنید، باید مطالبی در این خصوص برای کاربران بارگذاری کنید؛ که این مطالب می‌توانند شامل انواع ورزش‌ها، اخبار ورزشی و ویژگی‌های آن‌ها باشند.

در نتیجه با تهیه فهرستی از موضوعات، می‌توانید مسیر محتوای خود را مشخص کنید. سپس می‌توانید روی کلمات کلیدی وقت بگذارید و کلماتی مرتبط با موضوع انتخاب کنید که متن مقاله شما را به سرچ‌ها ارتباط دهد.

در انتخاب کلمات کلیدی باید هوشمندانه عمل کنید. برخی از افراد عبارات بی‌ربطی را برای اینکار در نظر می‌گیرند، اما لازم به ذکر است که سرچ‌ها همواره مشابه کلمات شما نخواهند بود. بنابراین باید برای بخشی از کلمات کلیدی، از کلمه‌های اصلی استفاده کنید؛ اما لازم به ذکر است که اکتفا به این واژه‌ها کافی نیست! بلکه بهتر است که از عبارات مرتبط به محتوا هم برای کلمات کلیدی استفاده کنید.

مراحل استراتژی سئو
 مراحل استراتژی سئو

برای اینکه بهتر متوجه شوید، به مثال توجه کنید؛ فرض کنید که سایت انتخابی شما در مورد مبلمان خانه است. در عبارت کلی، واژه مبلمان می‌تواند بازدیدهای بالایی داشته باشد. بنابراین انتخاب این کلمه به عنوان یکی از کلمات کلیدی مناسب است و می‌تواند در روند رتبه بندی کمک کند. برای دیگر کلمات کلیدی می‌توانید از مواردی چون خصوصیات مبلمان خانه، انواع مبلمان و موارد این چنینی که با محتوای شما ارتباط دارد، استفاده کنید. بنابراین هر تعداد کلمات کلیدی را می‌توانید برای محتوای خود در نظر بگیرید تا بازدیدهای سایت خود را افزایش دهید.

این کلمات کلیدی به عنوان ستون‌هایی در نظر گرفته می‌شوند که هر کدام کلمات کلیدی دیگری را در خود جای می‌دهند.

2. تهیه فهرست از کلمات کلیدی طولانی

در استراتژی سئو مسئله کلمات کلیدی به شکلی تحلیلی‌تر خود را نمایان می‌کند و در نتیجه می‌تواند روی رتبه بندی سایت تاثیرات مثبت بگذارد. در مورد کلمات کلیدی کوتاه و تاثیرات آن توضیح داده شد. این کلمات در قالب ستون، کلمات دیگری را در خود جای می‌دهند که همان کلمات کلیدی طولانی هستند. این کلمات کلیدی ارتباط مستقیمی با کلمات کلیدی اصلی و کوتاه دارند. در واقع وجود این‌هاست که سبب اختصاصی شدن محتوا می‌شود. وقتی تمامی سایت‌ها از کلمات کلیدی کوتاه و اصلی استفاده کنند، در روند رتبه بندی SERP تاثیری نخواهد داشت. در نتیجه با کلمات کلیدی طولانی و اختصاصی، این امکان فراهم می‌شود که SERP بتواند در رتبه بندی سایت‌ها مطابق با کلمات کلیدی عمل کند.

به علاوه مسئله دیگری که در رابطه با استراتژی سئو مطرح است، این است که وقتی یک کلمه کلیدی مشابه با هدف سایت، برای همه مقالات تعریف می‌شود، رقابت بین محتوا‌های یک سایت ایجاد می‌شود. چرا که در صفحات مختلف، یک کلمه کلیدی مورد استفاده قرار گرفته است. بنابراین با استفاده از کلمات کلیدی طولانی و منحصر به فرد، این خطر برطرف می‌شود. همچنین با طرح کلمات کلیدی متعدد، نقاط ورودی به یک منبع افزایش می‌یابد و افراد می‌توانند با سرچ‌های مختلف وارد یک سایت شوند.

3. ایجاد صفحه اختصاصی برای هر موضوع

در مرحله بعد باید این موضوعات را با تولید محتوای متنی یا تصویری، در یک صفحه از سایت خود قرار دهید و از کلمات کلیدی که برای اینکار انتخاب کردید، متناسب با موضوع و کلمه کلیدی ستون، استفاده کنید. استراتژی سئو در چنین‌ حالتی سبب سازماندهی محتوای سایت شما می‌شود و آن را در یک قالب به شکلی منظم می‌چیند.

تعداد این صفحات باید متناسب با نیازهای سایت شما باشد و تمامی محصولات، اطلاعات و یا خدمات سایت شما را در بر بگیرد.

4. راه اندازی وبلاگ

یکی از راه‌هایی که در استراتژی سئو مطرح است، همین مسئله وبلاگ نویسی است. با نوشتن وبلاگ می‌توانید تاثیر زیادی روی رتبه بندی کلمات کلیدی سایت خود بگذارید و سبب جذب کاربران به وب سایت خود شوید. به علاوه هر وبلاگ خود فرصتی برای رتبه بندی SERP است. چرا که هر پست وبلاگ در یک صفحه جدید ارائه می‌شود. به همین دلیل به رتبه بندی SERP ورود پیدا می‌کند. البته لازم به ذکر است که وبلاگ نویسی هم شرایط و ویژگی‌های خاصی دارد که سبب باکیفیت شدن آن می‌شود.

در وهله اول، نباید از کلمات کلیدی طولانی خود، بیش از سه یا چهار بار استفاده کنید. چرا که گوگل، دیگر همان دقت سابق را در تطبیق دقیق کلمات کلیدی ندارد. به طوری که اکنون بسیاری از نمونه‌های کلمات کلیدی، نشانه‌ای برای گوگل و موتورهای جستجو دیگر هستند.

مسئله دیگر این است که وبلاگ خود را به ستون کلماتی که ایجاد کرده‌اید نسبت دهید. اینگونه می‌توانید به موتورهای جستجو نشان دهید که بین محتوا و کلمات کلیدی طولانی، رابطه‌ای برقرار است.

5. نظم در انتشار محتوا

در زمان بارگذاری محتواها خود منظم باشید و سعی کنید در زمان‌های مشخصی در طول ماه یا هفته، وبلاگ بنویسید. تولید محتوا در مورد موضوعاتی که برای کاربران مورد استفاده است، خود از ارزش بالایی برخوردار است. چرا که بخشی از هدف شما، جدای از بحث رتبه بندی، کاربرانی هستند که به سایت شما مراجعه می‌کنند. در نتیجه با شناسایی مواردی که مورد پسند کاربران قرار می‌گیرند، می‌توانید عملکرد بهتر و حرفه‌ای‌تری داشته باشید.

6. ایجاد پلن لینک سازی

تا اینجا تمامی مراحلی که گفته شد، در رابطه با سئو داخلی بود، حال زمان آن رسیده تا به ارائه توضیحاتی در مورد سئو خارج صفحه بپردازیم.

ایجاد پلن لینک سازی، دقیقا همان سئو خارج صفحه است که فرایندی برای جذب لینک‌های ورودی از منابع دیگر، به وبسایت شما است. وقتی سایت‌هایی با اعتبار بالا به محتوای شما لینک می‌دهند، تاثیر بسیاری روی رتبه بندی می‌گذارند.

استراتژی سئو
استراتژی سئو

7. فشرده کردن فایل‌های فیلم‌ها و تصاویر قبل از بارگذاری

بسیاری از سایت‌ها با آپلود فیلم‌ها و تصاویر، محتوای بصری را در کنار محتوای متنی ارائه می‌دهند. با اینکار توجه بیشتری را از افراد و کاربران دریافت می‌کنند. چرا که این تصاویر و ویدئوها هستند که فهم بسیاری از محتواها را آسان می‌کنند. اما مسئله اینجاست که حجم بالایی که دارند، مانعی برای عملکرد روان یک سایت می‌شود. این مسئله در مورد گوشی‌ها‌ پررنگ‌تر است.

علت این اتفاق به خاطر پهنای باند کم گوشی‌ها است. بنابراین بهتر است که قبل از بارگذاری و آپلود فایل‌ها، از برنامه‌های موجود برای اینکار، حجم فایل‌ها را کاهش دهید. چرا که فایل‌هایی با حجم بالا، سرعت عملکرد سایت شما را با کندی روبه رو می‌کنند.

8. نسبت به اخبار سئو آگاهی به روز داشته باشید

هر روزه یک سری مطالب و ایده‌های جدید وارد بحث پرمخاطب سئو سایت می‌شوند. در نتیجه بهترین کار داشتن اطلاعات به روز نسبت به این مسئله است. برای اینکار می‌توانید از سایت‌های مختلفی که در این زمینه فعالیت می‌کنند، استفاده کنید تا از اخبار سئو آگاهی پیدا کنید.

9. سنجیدن فعالیت سایت

در استراتژی سئو، شما با سنجیدن علاقه‌مندی‌های مخاطبانتان، می‌توانید نقاط مثبت را کشف کرده و مطابق آن‌ها عمل کنید. با تحلیل عملکرد سایت خود، می‌توانید ترافیک ارگانیک سایت خود را نظارت کنید.

اینکار کمک بزرگی به شما برای دریافت بازخوردهای تحلیلی دقیق می‌کند. شناسایی عوامل موفقیت در ارائه محتواهای تاثیرگذار، سبب می‌شود تا افراد در مسیر ایده‌آل حرکت کنند و در نهایت نتیجه درستی را به ارمغان آورند.

انجام تمامی مراحل استراتژی سئو، نتیجه افزایش رتبه سایت شما را به همراه می‌آورد و سبب موفقیت شما در ارائه محتواهای مفید می‌شود.

1 thought on “استراتژی سئو چیست و چگونه یک استراتژی سئو تدوین کنیم؟ ”

متن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *