با هفت مدرس کاربلدِ «هزاردستان» متخصص تولید محتوای متنی شو. تخفیف ۴۵۰هزارتومانی با کد تخفیف «الوکانتنت» شرکت در دوره تولید محتوا
خانه » دوره های آموزشی » دوره آموزش سئو » آموزش جامع سئو وردپرس
آموزش جامع سئو وردپرس
آموزش جامع سئو وردپرس

آموزش جامع سئو وردپرس

بودن یک سایت در صفحه اول گوگل یکی از آیتم‌هایی است که باعث ورود مخاطبان بیشتر به سایت شما می‌شود. کسب رتبه بهتر در گوگل با سئو صحیح سایت امکان پذیر است و همین موضوع اهمیت سئو را مشخص می‌کند.

ورد پرس یک سیستم مدیریت محتوا است که به دلیل سهولت در کار با آن و وجود افزونه‌های مختلف برای ارتقا و بهینه‌سازی، بیشتر از سایر پلتفرم‌ها مورداستفاده قرار گرفته است. اگر شما هم سایت وردپرسی برای کسب و کار خود انتخاب کرده‌اید بهتر است در ادامه همراه ما باشید تا راهکارهای مفیدی برای سئو سایت وردپرسی به شما معرفی کنیم.

وردپرس محبوبترین سیستم مدیریت محتوا

امروزه برترین سیستم‌های مدیریت محتوا در جهان به ترتیب عبارتند از وردپرس، جوملا، دروپال، مگنتو، بلوگر که با توجه به نمودار زیر می‌توان محبوبیت و گستردگی استفاده از وردپرس را مشاهده کرد. وردپرس به دلیل راه اندازی آسان، سازگاری با سلیقه های مختلف، امنیت و سئوپذیری بالا نسبت به سایر پلتفرم ها از محبوبیت بیشتری برخوردار است.

سئو وردپرس

 سئو وردپرس چیست؟

انتخاب وردپرس به‌عنوان سیستم مدیریت محتوا یک گام مؤثر در بهبود رتبه‌بندی سایت شما است اما علاوه بر این کار باید تکنیک‌های سئو در وردپرس و افزونه‌های مؤثر بر سئوی وردپرس را نیز بشناسیم. برای این منظور در ادامه به بیان تکنیک‌های بهبود سئو در وردپرس و معرفی افزونه‌های مهم در این زمینه می‌پردازیم.

افزونه برای سئو وردپرس

12 روش برای بهبود سئو در وردپرس

مدیریت محتوا در وردپرس ساده است و به طور برجسته‌ای در زمان شما صرفه‌جویی می‌کند اما این فرم ورک چگونه به بهبود سئوی سایت کمک می‌کند؟

1. انتخاب هاست خوب

استفاده از هاست با کیفیت نه الزاماً گران، می‌تواند کمک زیادی به بهبود سئو سایت کند؛ پس در انتخاب‌هاست، حتماً توجه داشته باشید وردپرس به php نسخه ۷.۴ و mysql نسخه ۵.۶ یا بالاتر همچنین به ماریا دی بی (mariaDB) نسخه ۱۰.۱ نیاز دارد. همچنین هنگام انتخاب‌هاست دقت داشته باشید هاستی را انتخاب کنید که از HTTP/2 پشتیبانی کند چرا که تأثیر بسزایی در بارگذاری سایت و در نتیجه بهبود سئو خواهد داشت.

2. انتخاب تم مناسب

زمانی که تم انتخابی شما با نسخه وردپرسی که انتخاب کردید هماهنگی داشته باشد می‌تواند عملکرد خوبی را ارائه دهد که این به سئوی سایت کمک می‌کند. همچنین انتخابتم مناسب برای وردپرس می‌تواند بر سرعت سایت شما بیفزاید. تم‌هایی که از نوع “SEO-friendly” هستند می‌توانند در بهبود سئو سایت تاثیرگذار باشند.

3. ساختار لینک‌های ثابت

هر صفحه از سایت دارای یک لینک ثابت یا URL است که افراد برای مراجعه یا رفرنس دادن از آن‌ها استفاده می‌کنند. لینک‌هایی که محتوای صفحه را توصیف می‌کنند، واضح و مفهومی هستند و قابلیت جستجوی ساده‌تری را فراهم می‌کنند که این از نظر موتورهای جستجو مانند گوگل بسیار حائز اهمیت است و به ارتقا سایت شما در رتبه‌بندی کمک می‌کند.

4. نقشه سایت

محتوای هر سایت معمولاً در یک سلسله مراتب ارائه می‌شوند که تحت عنوان نقشه سایت شناخته می‌شود. نقشه سایت محتواهای موجود و مسیر دسترسی به آن‌ها را مشخص می‌کند. هرچند نقشه سایت مستقیماً باعث بهبود رتبه‌بندی سایت نمی‌شود، اما باعث می‌شود که ربات‌های جستجو به‌راحتی بتوانند تمام صفحات سایت شما را ببینند و نحوه ارتباط آن‌ها با یکدیگر را درک کنند. این قابلیت به موتورهای جستجو این امکان را می‌دهد تا سایت شما را فهرست بندی کرده و نتایجی متناسب با جستجوهای کاربران ارائه دهند.

معرفی سایت به سرچ کنسول گوگل

5. استفاده از پلاگین اختصاصی

پلاگین ها افزونه‌هایی هستند که می‌توانند به وردپرس اضافه شوند و برخی کارها را در سایت انجام دهند. افزونه‌های زیادی برای وردپرس طراحی شده است که می‌توانند به سئوی سایت کمک کنند. برای مثال دو افزونه Yoast SEO و Rankmath نمونه‌ای از این افزونه‌ها هستند.

البته دقت کنید که افزونه‌های سئو با ارائه برخی نکات به شما در بهینه‌سازی سایت کمک می‌کنند و صرفاً خودشان باعث بهبود سئو سایت شما نخواهد.

6. برچسب، کلمات کلیدی و تگ هدینگ

برای اینکه ربات‌های موتور جستجو یکتا بودند محتوای شما را درک کنند لازم است تا از برچسب‌های عنوان استفاده کنید. همچنین استفاده از کلمات کلیدی در سرتاسر محتوا و استفاده آن در تیترها شانس محتوای شما برای دیده شدند را بیشتر می‌کند. البته در نظر داشته باشید که استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی یا استفاده آن در جملاتی که نیاز نیست می‌تواند کیفیت سئو محتوا را کاهش دهد و بر بهبود سئو تأثیر منفی بگذارد.

استفاده از کلمه کلیدی در تگ H1 بسیار مهم است؛ زیرا همان‌طور که عنوان هر صفحه در پیوند یکتای آن صفحه قرار می‌گیرد در عنوان مطلب هم خوانده می‌شود. از تگ H1 فقط یکبار می‌توانید استفاده کنید زیرا عنوان اصلی را مشخص می‌کند اما در استفاده از سایر تگ‌ها محدودیتی وجود ندارد و می‌توانید با استفاده از این تگ‌ها محتوای خود را به بخش‌های مختلفی تقسیم کنید.

7. توضیحات متا

زمانی که یک مطلب را جستجو می‌کنید توضیحاتی زیر آن مطلب نمایش داده می‌شود تا بدون اینکه صفحه را باز کنید به بخشی از متن دسترسی دارید و با خواندن آن مطمئن می‌شوید این همان مطلبی است که به دنبال آن بودید یا نه؛ بنابراین جذاب بودن این توضیحات می‌تواند تأثیر بسیاری در جذب مخاطب داشته باشد.

زمانی هم که شما لینک مطلب خود را در سایر فضای مجازی منتشر می‌کنید توضیحات متا همراه لینک قابل‌مشاهده است که می‌تواند به جذب مخاطب و هدایتش به وب‌سایت شما مؤثر باشد.

 8. بهینه‌سازی تصاویر

بهینه‌سازی تصویرهای استفاده شده در سایت می‌توان به بهبود سئوی وردپرس کمک کند. سایز استاندارد، حجم مناسب، تناسب نام تصویر با محتوا و … از جمله این موارد هستند. بسیاری از این موارد با نرم‌افزارهایی مانند فتوشاپ قابل‌اجرا هستند اما با توجه به وجود افزونه‌های متنوع و زیادی برای بهینه کردن تصاویر در وردپرس می‌تواند با نصب یک پلاگین خوب نیازهای بهینه‌سازی تصاویر خود را مرتفع کنید.

9. لینک‌سازی داخلی و خارجی

یکی دیگر از روش‌های مؤثر برای بهبود سئو سایت است. وجود ارتباط درست بین مطالب داخلی سایت با استفاده از لینک سازی داخلی می‌تواند به بهبود سئوی وردپرس کمک کند. این کار بسیار ساده است اما با رعایت برخی نکات می‌توان بیشترین بهره را از آن برد.

همچنین در صورتی که می‌خواهید یک مقاله جامع و کاربردی در سایت خود قرار دهید خوب است که کاربرانتان را به سایت‌های معتبر دیگر ارجاع بدهید.

10. امنیت سایت

یکی از عوامل مهم که موتورهای جستجو به آن اهمیت می دهند، امنیت سایت است. گوگل برای حقوق کاربران اهمیت ویژه ای قائل است از همین رو سایت‌هایی که از قوانین گوگل تبعیت می‌کنند شانس بیشتر برای کسب رتبه بهتر دارند. اگر سایت شما هک شوند یا به آن نفوذ شود گوگل به کاربران گزارش می‌کند به همین دلیل اعتبار و ارزش سایت هم در نزد کاربر و گوگل به‌صورت چشمگیری کاهش پیدا می‌کند.

11. قابلیت نمایش برای موتورهای جستجو

برای اینکه سایت شما توسط موتورهای جستجو فراخوانی شود باید به بخش تنظیمات وردپرس رفته و سایت‌ خود را برای نمایش در موتورهای جستجو فعال کنید.

12. معرفی سایت به سرچ کنسول گوگل

این ابزار امکانات فراوانی دارد که به بهبودی سئوی سایت شما کمک می‌کند. همچنین برای بهتر ایندکس شدن صفحات در گوگل می‌توانید سایت مپ خود را در این ابزار بارگذاری کنید. معمولاً آدرس سایت مپ در وردپرس به صورت زیر است:

https://yourdomain.com/sitemap.xml

جمع‌بندی

همان‌طور که گفتیم بستر وردپرس یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌ها برای طراحی سایت است. همه افرادی که مدیریت یک سایت وردپرسی را بر عهده دارند علاقه‌مندند که در صفحه اول گوگل و نتایج ابتدایی جستجو قرار بگیرند. با رعایت چند که در مطلب بالا به آن‌ها اشاره کردیم این مهم اتفاق می‌افتد.

متن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *