هر مجموعه و کسب و کاری که برای بازاریابی رو به استفاده از روشهای کانتنت مارکتینگ میآورد، به تولید محتوای حرفهای نیاز دارد. تولید محتوای با کیفیت و اصیل در عین حال که یک برگ برنده به شمار میرود، کار دشواری است. بازنویسی محتوا از جمله روشهایی است که این کار را آسان میکند.
ایجاد کردن و خلق محتوا نیاز به فکر و ایده دارد. یک محتوای خوب باید با یک ایده زیربنایی بکر آغاز شود، به خوبی پرداخته شده و به آن بال و پر داده شود و ساختاری مناسب برایش طراحی بشود. به هنگام تولید محتوا باید تشخیص داد که هر محتوایی با توجه به موضوع، ساختار و مخاطب هدفش باید در چه قالبی تولید بشود (متنی، تصویری، ویدیویی، صوتی و…).
به طور کلی، کار تولید و خلق محتوا از ایدههای جدید، دشواریهای زیادی دارد. یکی از راههایی که با آن میتوان تولید محتوا را بسیار آسانتر کرد، تولید محتوا با روش بازنویسی محتوا است. بازنویسی محتوا مقوله مهمی است که هر تولید کننده حرفهای و آماتور محتوا باید با اصول و قوانین آن آشنایی داشته باشد.
این روش مخصوصاً برای آن دسته از تولید کنندگان محتوایی کاربرد دارد که در ابتدای مسیر خود بوده و در خلق محتوا از ایدههای جدید چندان قدرتمند نیستند. بازنویسی محتوا میتواند در تبدیل محتواهای پیشین به محتواهای کاربردیتر جدید مؤثر واقع شود؛ علاوه بر آن در مواردی که محتوا نویس در مورد موضوعی اطلاعات تخصصی ندارد هم بسیار به کار میآید.
در ادامه این مطلب، بحث تولید محتوا به روش بازنویسی محتوا را به صورت مفصل باز خواهیم کرد. ابتدا از کاربردهای بازنویسی محتوا می گوییم. سپس به توضیح درباره مزیتهای متعدد بازنویسی محتوا پرداخته و در نهایت به مهمترین نکات بازنویسی محتوا خواهیم رسید.
بازنویسی محتوا در چه شرایطی کاربرد دارد؟
کاربرد بازنویسی محتوا بر اساس هدف آن تعیین میشود. بازنویسی محتوا به طور کلی برای دو هدف کلی کاربرد دارد:
- زمانی که میخواهیم در مورد محتوایی تخصصی که درباره آن اطلاعات کافی نداریم محتوا تولید کنیم.
- زمانی که میخواهیم محتواهای قبلی و قدیمی را تغییر بدهیم.
یکی از مهمترین موارد کاربرد روش بازنویسی محتوا، زمانی است که قصد تولید محتوا درباره یک موضوع تخصصی داشته باشیم. تولید کنندگان محتوا با سفارشها و پروژههای مختلفی روبرو میشوند. آنها برای آن که بتوانند درباره موضوعات مختلف بنویسند، باید با حوزههای مختلف آشنایی داشته باشند و اطلاعات عمومی خود را افزایش دهند.
با این حال، در بسیاری از موارد ممکن است محتوا نویس با پروژهای مواجه شود که در آن تخصص و اطلاعات دقیق ندارد. مثلاً ممکن است موضوع محتواهای سفارشی، در ارتباط با یک مقوله خاص و پیچیده مهندسی باشد. در چنین شرایطی محتوا نویس برای آن که بتواند کار خود را انجام دهد، به روش بازنویسی محتوا روی میآورد.
هنگامی که محتوا نویس باید در مورد مطلبی تخصصی که درباره آن دانش کافی را ندارد بنویسد، ابتدا نیازمند مطالعه درباره آن است. او باید فهرستی از سایتها و مراجع معتبر را تهیه کند. سپس با مطالعه و خلاصه برداری از آنها به دیدگاهی کلی از موضوع برسد. محتوا نویس میتواند با به کار بردن نکات بازنویسی محتوا، حجم بزرگی از اطلاعات را به محتوایی با کیفیت تبدیل کند.
کاربرد دیگر روش بازنویسی محتوا، تغییر دادن و به روز رسانی محتواهای قدیمی است. در بسیاری از اوقات، میتوان محتواهای قدیمیتر را در یک محتوای جدید و جامع گردآوری کرد. هنگامی که ایده پردازی برای تولید محتواهای جدید سخت شده باشد، این کار یک راه حل بسیار کاربردی به شمار میرود.
گاهی ممکن است مدت زیادی از انتشار یکی از محتواهای قدیمی سایت گذشته باشد؛ در حدی که مخاطبان جدید سایت به احتمال زیاد آن را ندیدهاند. با بازنویسی محتوا میتوان آن محتوای قدیمی را دوباره زنده کرد و در جریان محتواهای جدید و کاربردی سایت قرار داد.
گاهی نیز ممکن است محتواهای قبلی در قالبی تولید شده باشند که قابل تغییر باشد. مثلاً اگر چندین محتوای با کیفیت متنی در رابطه با یک موضوع وجود دارد، میشود آنها را به یک محتوای صوتی خوب (پادکست) تبدیل کرد. این یک شیوه حرفهای بازنویسی محتوا به شمار میآید.
در بسیاری از موارد ممکن است محتواهای قدیمی دیگر آن اعتبار سابق را نداشته باشند؛ مثلاً در رابطه با محتواهای مربوط به تکنولوژی، ممکن است محتوایی که دو سال پیش منتشر شده به دلیل پیشرفتها و به روز رسانیهای صورت گرفته، امروز کاملاً کاربرد نداشته باشد.
با بازنویسی محتوا میتوان دوباره به محتواهای قدیمی اعتبار بخشید. با اصلاح و رفع نقص محتواهای قبلی و تکمیل کردن آنها میتوان محتوایی جدید خلق کرد که کاملاً مطابق با دانش و نیازهای روز باشد.
با بازنویسی محتوا به چه مزیتهایی میتوان دست یافت؟
بازنویسی محتوا مزیتهای متعددی برای محتوا نویس ها دارد. در مواردی که محتوا نویس بر یک موضوع تسلط کافی نداشته و دانش کاملی ندارد، بازنویسی محتوا بسیار کار او را آسان میکند. محتوا نویس با رعایت نکات و اصول بازنویسی متحوا میتواند بدون تسلط بر یک موضوع درباره آن بنویسد.
شاید مهمترین و مشهودترین مزیت بازنویسی محتوا، افزایش سرعت عمل باشد. چرا که شما میتوانید با بهره گیری از محتواهای موجود، محتوایی جدید خلق کنید. این کار به مراتب نسبت به ایده پردازی برای تولید محتوا، به زمان کمتری نیاز دارد.
تولید محتوا با روش بازنویسی محتوا آسانتر از تولید محتوا با ایدههای جدید (تولید محتوا از صفر) است. به این ترتیب محتوا نویس قادر است انرژی خود را بر روی بهبود کیفیت سایر جنبههای محتوا متمرکز کند.
مزیت مهم دیگر بازنویسی محتوا آن است که میتوان محتواهایی کاملتر و جامعتر استفاده کرد. ممکن است شما در گذشته چندین محتوا حول محور یک موضوع منتشر کرده باشید. حال با گردآوری و ترکیب آن محتواها در کنار یکدیگر و بازنویسی آنها میتوانید محتوایی با کیفیتتر بنویسید.
به هنگام ترکیب چند محتوا با یکدیگر، میتوان بهترین بخش از هر کدام از آنها را برگزید. با ساماندهی به این بخشها و خلق محتوایی جدید با آنها، نتیجهای بسیار با کیفیت به دست میآید. اگر ایدههای جدید خود را هم با مطالب قبلی ترکیب کنید، حاصل کار با کیفیتتر هم خواهد شد.
یکی از حرفهایترین اشکال بازنویسی محتوا، بازنویسی و بازسازی محتوا در شکلی جدید است؛ مثلاً تبدیل کردن محتواهای متنی موجود به پادکست ، تبدیل ویدیو به محتوای متنی، تبدیل محتوای متنی به ویدیو و… این شیوه از بازسازی محتوا برای مؤثر بودن، باید با شناخت کامل از سلیقه مخاطب هدف انجام بشود.
مهمترین نکات و تکنیکها در بازنویسی محتوا
بازنویسی محتوا نسبت به تولید محتوا از ایدههای بکر بسیار آسانتر است. این روش تولید محتوا در ذخیره کردن زمان و انرژی کمک میکند و در تسهیل محتوا نویسی نقش مهم دارد. با وجود این که بازنویسی محتوا روشی بسیار کاربردی بوده و مزیتهای فراوانی دارد، نباید آن را ساده تلقی کنیم.
بازنویسی محتوا با کپی کردن فرق دارد. این کار با وجود آسان سازی تولید محتوا و مزیتهای دیگرش، باید با رعایت نکات خاصی انجام بشود. یک محتوا نویس حرفهای برای آن که بتواند در بازنویسی محتوا موفق عمل کند، باید این نکات را مد نظر داشته باشد.
در ادامه مهمترین نکات کاربردی را در زمینه بازنویسی محتوا شرح میدهیم.
کپی کردن ممنوع!
اولین و شاید مهمترین قانون در زمینه بازنویسی محتوا این است: کپی کردن ممنوع! بازنویسی محتوا با کپی کردن آن از سایر منابع و مقالات زمین تا آسمان فرق دارد. کپی کردن نه تنها بازنویسی محتوا به حساب نمیآید، بلکه ممکن است عواقب بسیاری بدی هم داشته باشد.
گوگل در سالهای اخیر نسبت به این موضوع سخت گیر تر شده. وبسایت هایی که مطالب خود را از سایر سایتها کپی برداری میکنند، توسط گوگل جریمه میشوند. شرکت گوگل الگوریتمهای خود را مرتب تقویت میکند. این الگوریتمها قادرند مطالب کپی برداری شده را –حتی اگر تغییرات اندکی در آنها داده شده باشد- شناسایی کنند.
ضمن آن که اگر مسئولیت تولید محتوای یک کسب و کار دیگر بر عهده شماست، با کپی کردن ممکن است مجبور به پرداخت خسارت بشوید.
بخشهای مختلف چندین مطلب را با هم ترکیب کنید
با ترکیب کردن بخشهای مختلف چند مطلب موجود، یک محتوای با کیفیت خلق کنید. در مواردی که قبلاً در سایت خود چندین محتوای مرتبط با هم منتشر کردهاید، این روش کارایی بالایی دارد.
محتواهای پیشین خود را مرور و بررسی کند؛ بخشهای برجسته آنها را گزینش کرده و با تغییر و بهبود جمله بندیشان، آنها را با هم ترکیب کنید. بهتر است برای این کار به سراغ مطالب محبوب و پربازدید بروید. این مطالب، حتماً برای مخاطبان جذاب و جالب بودهاند که بازدید بیشتری کسب کردهاند.
یک محتوای پربازدید را به چند محتوای مرتبط با هم تبدیل کنید
این مورد دقیقاً برعکس روش قبلی است. شما میتوانید محتواهای محبوب و پربازدید قبلی سایت خود را مورد ارزیابی قرار بدهید؛ سپس یکی از محتواهای جامع را انتخاب کرده، آن را به چند بخش کوچکتر تقسیم کنید.
این روش برای نوشتن محتواهای سریالی و مرتبط به هم عالی است. هر یک از بخشهای بدنه اصلی محتوای کامل موجود را به یک محتوای کوچکتر کاربردی تبدیل کنید. در این بین، نکاتی جدیدتر و جزیی تر هم به آن بیفزایید تا عمق و جامعیت آن را ارتقا بدهید.
شما با تبدیل یک محتوای کامل به چند محتوای کاربردی، پاسخ بهتری به نیاز مخاطبان خود میدهید. نتیجه این روش از بازنویسی محتوا، افزایش اعتبار سایت شما در نزد مخاطبان و بهبود رتبه آن است.
ایدههای موجود را بسط دهید
یکی از مزیتهای تولید محتوا به روش بازنویسی محتوا این است که محتوا نویس دستش در ایده پردازی باز است. یعنی با بررسی چندین محتوای موجود میتوان به ایدههای مختلفی رسید و از آن ایدهها، به ایدههای جدیدتری دست پیدا کرد.
هنگام بازنویسی محتوا، ایدههای موجود در محتواهای مختلف را لیست کنید. اگر میخواهید کارتان نتیجه بهتری هم داشته باشد میتوانید از طوفان مغزی یا Brainstorm استفاده کنید. به این ترتیب به مجموعهای از ایدههای مفید و کاربردی در رابطه با یک موضوع میرسید. این ایدهها میتوانند در خلق یک یا چند محتوای جدید مؤثر باشند.
اشکال مختلف محتوا را به هم تبدیل کنید
این روش را میتوان جز جذابترین روشهای بازنویسی و بازسازی محتوا در نظر گرفت. تبدیل کردن محتواهای قبلی به فرمتهای محتوایی جدید، ایدهای است که در بیشتر مواقع به خوبی جواب میدهد.
اگر میخواهید یک محتوای متنی جدید بنویسید، سعی کنید بخشی از مطالب را به شکل تصویری ارائه دهید. وجود محتوای تصویری در میان محتوای متنی، اثربخشی آن را چندین برابر میکند. اگر بتوانید محتواهای متنی را به اسلاید، تصویر، نمودار یا اینفوگرافیک تبدیل کنید، محتوایتان به مراتب جذابتر میشود.
با استفاده از المانهای بصری در میان محتوای متنی، خواندن را برای مخاطب آسان کنید. عناصر تصویری علاوه بر آن که در میان کاربران محبوب هستند، میتوانند حجم زیادی از دادهها را به ذهن آنها منتقل کنند.
همین موضوع در رابطه با تبدیل محتوا به اشکال ویدیویی و صوتی نیز وجود دارد. محتوای ویدیویی این روزها طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است. اگر میخواهید قابلیت اشتراک گذاری و جذابیت محتواهای خود را بالا ببرید، از محتواهای ویدیویی غافل نشوید.
البته این کار را در جهت معکوس هم میتوان انجام داد؛ به این معنی که اگر محتوای ویدیویی یا صوتی جالبی در اختیار دارید، آن را به محتواهای متنی کاربردی تبدیل کنید. پیشنهاد میشود پیش از تبدیل قالبهای مختلف محتوایی، شناخت خوبی از مخاطب هدف خود و سلیقه او داشته باشید.
نتیجه گیری
بازنویسی محتوا یکی از روشهای آسان، کاربردی و بسیار مفید در تولید محتوا است. هر تولید کننده محتوایی با رعایت اصول بازنویسی محتوا میتواند کار خود را به مراتب آسانتر کند.
از جمله مهمترین مزیتهای بازنویسی محتوا میتوان به
- سهولت بیشتر در تولید محتوا
- ذخیره زمان و انرژی
- تمرکز بر روی جنبههای مختلف محتوا و بهبود کیفیت آنها
- به پیشبرد سریعتر پروژه سئو سایت کمک می کند
اشاره کرد. با این حال نباید به بازنویسی محتوا به سادگی نگاه کرد.
باز نویسی محتوا کاری ظریف بوده و نیازمند رعایت نکات مختلف است. در بازنویسی محتوا نباید کپی برداری کرد؛ بلکه باید مطالب پیشین را گردآوری یا ترکیب کرده، یک محتوای کاربردی موجود را به چند محتوای جزیی تر تقسیم کرد یا اشکال محتوایی را به هم تبدیل نمود. بازنویسی محتوا مهارتی ضروری برای هر محتوا نویس است.