با هفت مدرس کاربلدِ «هزاردستان» متخصص تولید محتوای متنی شو. تخفیف ۴۵۰هزارتومانی با کد تخفیف «الوکانتنت» شرکت در دوره تولید محتوا
خانه » دوره های آموزشی » دوره آموزش سئو » کیورد استافینگ چیست و چه تاثیری بر سئو دارد؟
کیورد استافینگ چیست و چه تاثیری بر سئو دارد؟
کیورد استافینگ چیست و چه تاثیری بر سئو دارد؟

کیورد استافینگ چیست و چه تاثیری بر سئو دارد؟


کیورد استافینگ (keyword stuffing) چیست؟

تا به حال واژه keyword stuffing رو شنیدید؟ اجازه بدید قبل از اینکه آن را بررسی کنیم، محتوای سئو شده و در عین حال با کیفیت را بشناسیم.

آیا شده تا به حال این فکر کنید که چگونه یک محتوای سئو شده و در عین حال کاربر پسند می توان تولید کرد؟ اصلا محتوای با کیفیت چیه که هم گوگل بپسنده و هم کاربر؟ آیا نقطه مشترکی وجود داره در این بین؟ باید خدمتتون عرض کنم که بله وجود داره!

اصلا گوگل خودش داره میگه محتوایی از نظر من خوبه که کاربر پسند باشد. پس به این فکر نکنید که چندبار از کلمه کلیدی استفاده کنید. خیلی از سئو کارها توصیه می کنند که ۲ درصد از محتوا را باید کلمه کلیدی تشکیل بدهد. آیا به نظر شما عاقلانه است؟ آیا این با نظر گوگل هماهنگی می کند! خوب مسلما نه!

گوگل با به کار گیری الگوریتم مرغ مگس خوار و الگوریتم Rank Brain می تواند کیفیت یک محتوا و ارتباط معنایی عبارات را تشخیص دهد. و روز به روز هم این دو الگوریتم دقت بیشتری پیدا می کنند. خوب پس چرا ما خودمان را گول بزنیم. اتفاقا گوگل به طور رسمی اعلام کرده است که تکنیک keyword stuffing را به عنوان یکی از موارد اسپمینگ لحاظ خواهد کرد. می دونید کیورد استافینگ چیه؟

keyword stuffing از نظر گوگل

تولیدکنندگان محتوا حتما با این تجربه روبرو شده اند که سئو کارها یا کارفرماها، آن ها را تحت فشار قرار می دهند که حداقل ۲ تا ۳ درصد از محتوا را با کلمات کلیدی پوشش دهند! حتما در این مسیر سختی هایی احساس کرده اید. مجبور بودید کلمه کلیدی را به طور غیر طبیعی در متن جا دهید! خوب باید بگویم که دقیقا مفهوم کیورد استافینگ، استفاده غیر طبیعی از کیورد در محتوا با هدف سئو است.

عملا باید بگوییم تکرار کلمه کلیدی به نفع یک سایت نیست، چرا؟ به این دلیل که گوگل متوجه تلاش اسپم گونه شما برای کسب جایگاه در آن کیورد مورنظر می شود. خوب بدتر از این هم مگه داریم، کلی زحمت می کشیم تولید محتوا می کنیم ولی دریغ از اینکه گوگل به این محتوا گوشه چشمی داشته باشد. به قول حافظ:

دعای گوشه نشینان بلا بگرداند

چرا به گوشه چشمی به ما نمی‌نگری

خوب راه حل چیه؟🤔

خوب اینجا سوالی به ذهن همه ما می رسد، خوب اگر کیوردها به کرار تکرار نکنیم، پس گوگل از کجا می خواهد بفهمد که موضوع محتوای ما چیست؟ سر در گم نباشید من براتون راه حل خوبی دارم.

الگوریتم مرغ مگس خوار و Rank Brain

بالا درباره دو الگوریتم مرغ مگس خوار و Rank Brain صحبت کردیم. بیایم این دو تا الگوریتم رو کمی جزیی بشناسیم.

  • الگوریتم مرغ مگس خوار

تا حالا به این فکر کرده اید که گوگل چقدر هوشمنده؟! تا حالا شده دنبال یه چیزی بگردید که دقیق با اون آشنا نیستید ولی گوگل اطلاعات مدنظر شما را در اختیارتان قرار دهد! حس خوبیه نه؟ اینکه خدایگان گوگل چقدر با هوشه! شاید این بیت از حافظ هم به ذهنتون برسه 🤣😎:

از کیمیای مهر تو زر گشت روی من

آری به یمن لطف شما خاک زر شود

خوب میدونید علت درک این مفاهیم توسط گوگل چیه؟ گوگل الگوریتمی را معرفی کرد با نام مرغ مگس خوار که سعی می کند با درک درست از منظور و خواسته کاربر، دقیقا نتایجی را به او نشان دهد که به دنبال آن است. این الگوریتم با درک مفهوم و معنای عبارات جستجو شده و درک رفتار کاربر، به دنبال جذب رضایت کاربر است. و یکی از الگوریتم هایی است که در تقابل با keyword stuffing است!

  • الگوریتم Rank Brain

گوگل در سال ۲۰۱۶ الگوریتم Rank Brain را به عنوان یکی از مهمترین فاکتورهای رتبه بندی در سرچ گوگل معرفی کرد. خوب حالا کار رنک برین چیه؟

الگوریتم رنک برین در واقع مبتنی بر یادگیری مداوم است. و با آنالیز رفتار کاربر از لحظه جستجو تا ورود به سایت، کمک می کند تا نتایج جستجو  را براساس رفتار و خواسته کاربر نمایش دهد. اگر کاربر در نتایج جستجو، وارد یک سایت شود و به پاسخی که می خواهد برسد، گوگل یک امتیاز مثبت به آن سایت می دهد. و اگر کاربر به چیزی که می خواهد نرسد و از آن سایت خارج شده و به سایت دیگری مراجعه کند، گوگل آن سایت را از رتبه های بالا تنزل می دهد.

سئو کردن محتوا بدون keyword stuffing

باید در نظر بگیرید که فهوای کلام این نیست که فقط کلمه کلیدی تکرار نشود. بلکه هدف این است از کلمات کلیدی به طور طبیعی استفاده شود. و سعی نکنید کلمات کلیدی را به طور مصنوعی و غیر معقول در محتوا قرار دهید.

گوگل تمام تلاش خود را به کار گرفته است تا با استفاده از دو الگوریتمی که توضیح دادیم، تاثیر کیورد استافینگ را کاهش دهد. هدف قانون گذار مفهوم گرایی است که به جای کلمه کلیدی، مفاهیم کلیدی را لحاظ کند. حال چاره چیست؟ ما که مجبوریم مرید خانگاه پادشاه فضای وب باشیم😭، برای رضایت او چه کاری از دستمان بر میاید؟ از طرفی باید جوری بنویسیم که گوگل درک خوبی از محتوای ما داشته باشد؟ و از طرف دیگر نباید از قوانین این پادشاه عدول کنید؟

ای بی‌خبر بکوش که صاحب خبر شوی

تا راهرو نباشی کی راهبر شوی

keyword stuffing و محتوای سئو شده

چند توصیه خوب براتون دارم تا محتوای سئو شده بدون keyword stuffing تولید کنید:

  1. استفاده از عبارات هم خانواده و هم معنی (LSI): در توضیح باید بگوییم LSI یا کلمات مترادف در واقع استفاده از عباراتی است که در ارتباط با کلمه کلیدی است. برای مثال در جمله ماقبل برای کلمه LSI از چندین عبارت هم خانواده استفاده کردیم: عبارات هم خانواده، کلمات مترادف، عبارات هم معنی.
  2. استفاده از معادل انگلیسی کلمه کلیدی: استفاده از معادل انگلیسی راه دیگری است. برای مثال برای واژه «کلمه کلیدی»، می توانیم از معادل انگلیسی آن، keyword استفاده کنیم.
  3. توصیف کلمه کلیدی: تا حالا شده به خودتون بگید، اگر یه موضوعی رو به گوگل توضیح بدم، گوگل قادر به درک آن است؟ برای اینکه مطمئن شوید، بدون فوت وقت موردی را در گوگل به صورت توصیفی سرچ کنید. سرچ کردید؟ به حرفی که می زدم رسیدید؟ خوب پس الان موافقید که جناب پادشاه قادر است کاملا محتوای شما را درک کند؟

 

در پایان اگر بخواهیم یک نتیجه گیری کلی داشته باشیم باید بگویم محتوایی از نظر گوگل مورد قبول است که نیازهای کاربر را برآورده کند و به سوالاتی که در ذهنش وجود دارد پاسخ دهد. و برای اینکه مورد خشم پادشاه قرار نگیرید از تکرار عمدی کلمه کلیدی با هدف سئو خودداری کنید. و سعی کنید جوری بنویسید که برای کاربر جذاب و قابل درک باشد.

امیدوارم این محتوا هم برای شما جذاب بوده باشد و هم قابل قبول برای جناب پادشاه!😇

6 thoughts on “کیورد استافینگ چیست و چه تاثیری بر سئو دارد؟”

  1. عالی بود کلی مطلب جالب و جذاب داشت برای من در رابطه با الگوریتم های گوگل و دانش سئو .
    ممنونم از محبت شما

  2. من مجبور شدم به خاطر نظر یک متخصص سئو، 30 بار عبارت “ورق رنگی گالوانیزه چیست” رو تنها توی 1000 کلمه بگنجونم. علیرغم تمام تلاشم مقاله اون قدر مسخره بود که تاکید کردم اسمم توی سایت نوشته نشه.. در صورتی که وقتی مقاله رو کاربر پسند و طبیعی مینویسم، در آخر میبینم که حدود یک درصد کلمه کلیدی خودبخود رعایت شده. این یعنی هم رضایت کاربر و هم گوگل

  3. سلام ، مطالبتون عالی هستن عاااااااالی. خیلی ممنون از اینکه دانشتون رو بیدریغ با ما به اشتراک میدارین

متن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *