با هفت مدرس کاربلدِ «هزاردستان» متخصص تولید محتوای متنی شو. تخفیف ۴۵۰هزارتومانی با کد تخفیف «الوکانتنت» شرکت در دوره تولید محتوا
خانه » دوره های آموزشی » دوره آموزش سئو »  گوگل ادسنس (google adsense) چیست؟
گوگل ادسنس (google adsense) چیست؟
 گوگل ادسنس (google adsense) چیست؟

 گوگل ادسنس (google adsense) چیست؟

گوگل ادسنس در زبان لاتین Google AdSense خوانده می‌شود، این سرویس گوگل یک سرویس خدماتی تبلیغی است. که برای منتشرکنندگان تبلیغات شرایطی را فراهم می‌آورد که تبلیغات کلمه ای، عکس و انواع بنر، کلیپ یا هرگونه تبلیغی که با تولید محتوی و مخاطب‌های سایت خود مرتبط است، را بر روی وب‌سایت موردنظر قرار داده و به وسیله‌ای به نمایش درآوردن این تبلیغ‌ها درآمد کسب کنند.

 اگر که سایت‌های مشهور خارجی و ایرانی را ببینید، قطعاً تبلیغ‌های بنری و یا کلیپ‌های مختلف را در اطراف این سایت‌ها را مشاهده خواهید کرد. به زبان ساده‌تر می‌شود گفت این تبلیغ‌ها از جنس Google AdSense  هستند که پلتفرم های تبلیغاتی در ایران این خدمات را ارائه می دهند.

درآمد کسب کردن از این طریق به 2 صورت انجام می‌شود:

  • Critical path method :CPM (هر چه میزان بازدید آن تبلیغ بیشتر باشد هزینه بیشتری پرداخت می‌شود).
  • CTR: Click through rate (هر چه میزان کلیک آن تبلیغ زیادتر باشد هزینه بیشتری نیز پرداخت می‌شود).

تجربه ثابت کرده است که اغلب مدیرهای سایت به میزان بازدید بیشتر دقت می‌کنند و دلیل این امر این است که، با متمرکز شدن بر روی CPM علاوه بر بالا رفتن ترافیک و ورودی سایت رتبه سایت در گوگل نیز افزایش پیدا می‌کند. در نتیجه در هنگام تولید محتوی باید برای بالاتر رفتن CPM  تلاش کرد.

درآمد به‌دست‌آمده از تبلیغ گوگل ادسنس به وسیله‌ پرداخت آنلاین به حسابی که در زمان ثبت‌نام وارد نموده‌اید پرداخت می‌گردد. لازم به ذکر که در سال 2014 فقط در ۳ماهه نخست بیشتر از سه میلیون دلار از این سرویس درآمد کسب شده است. همچنین در پایان همان سال 2014 این مبلغ به پانزده میلیون دلار رسیده است.

انواع تبلیغات در گوگل ادسنس

انواع تبلیغات در گوگل ادسنس

در این بخش به این موضوع می‌پردازیم که گوگل ادسنس به چند شکل تبلیغ را در اختیار ناشرها قرار می‌دهد. هر یک ازاین‌ نوع تبلیغ‌ها، مکان‌نمایش ویژه به خودشان را داشته‌اند و کاملاً طبیعی است، مقدار مبلغ پرداختی به ناشران برای هر یک مختلف باشد. تبلیغات موجود در سرویس ادسنس بدین شرح است:

محتوا محور

از این‌گونه تبلیغ‌ها برای کاربرانی به کار گرفته می‌شود که به دنبال مبحث ویژه و منحصربه‌فردی در اینترنت هستند. در نتیجه Critical path method :CPM (پرداخت به ازای بازدید) و CTR: Click through rate (پرداخت به ازای کلیک) انجام می‌شود. تبلیغ‌هایی که بر طبق محتوا هستند در ادسنس انواع متفاوت و متنوع و همچنین اندازه‌های متعددی دارند.

این شکل تبلیغ‌ها می‌شود یک محتوای کوتاه، عکس، تصویر متحرک و یا یک کلیپ کوتاه باشد. در اغلب این تبلیغ‌ها، خود شخص و با انتخاب خودش هر چه دوست داشته باشد را انتخاب و برای نمایش استفاده می‌نماید. از سال 2013، به جهت شناسایی‌کردن تبلیغ‌های ادسنس، یک آیکون فِلِش خاکستری رنگ در زیر تبلیغ‌ها قرار داده شده است.

Page Level Ads

تبلیغ‌های  Page Level بخشی از تبلیغ‌های گوگل ادسنس است، که از تکنولوژی بهینه‌سازی به‌کارگیری می‌کنند. هنگامی که شما این تبلیغ‌ها را در صفحه‌های مدنظرتان می‌گذارید، ادسنس به شکل خودکار فقط هنگامی این تبلیغ‌ها را به کاربر نمایان می‌کند که از تجربه کاربری خوب تبلیغ مطمئن شده باشد.

جستجو محور

در این گونه از تبلیغ‌های جستجو محور، ادسنس به منتشرکنندگان اجازه می‌دهد تا تبلیغ‌های مربوطه با یک نظم خاص و همچنین جستجوی ویژه را در وب‌سایت خود نمایش دهد و پنجاه و یک درصد از هزینه تبلیغ را برای انتشار آن دریافت می‌کنند. صحیح است که مبلغ دریافت شده از نوع تبلیغ محتوی محور شصت و هشت درصد از همه مبلغ بوده، ولی به علت میزان نرخ کلیک زیاد تبلیغات جستجویی، این گونه تبلیغ‌ها طرفدارن بیشتر نیز دارد و بیشتر از این نوع تبلیغ استفاده می‌شود.

ویدئو محور

در این گونه از تبلیغ‌ها، ادسنس به نمایش‌دهنده اجازه می‌دهد که تبلیغ‌های ویدئویی را بر روی سایت خودش بگذارد. منتشرکنندگان تبلیغ می‌توانند خودشان تبلیغ‌های مرتبط با وب‌سایت شان را انتخاب نمایند.

چه وب‌سایت‌هایی شانس بیشتری در ادسنس دارند؟

گوگل ادسنس موتور بسیار هوشمندی داشته است که می‌توانند بر طبق متن سایت شما، تبلیغ‌های خوب و عالی‌تری را به شما پیشنهاد داده (که همچنین با وجود موتورهای جستجوی گوگل، این هوشمند بودن خیلی طبیعی خواهد بود).

در اصل، اشخاصی که تبلیغ‌های خود را به جهت نمایش دادن در دسترس گوگل می‌گذارند تمایل دارند که، تبلیغ‌های آنها برای اشخاصی که صد در صد به دنبال محصولاتشان هستند، نمایش داده شود. در نتیجه، هرچقدر که سایت شما به موضوع‌های مهمتری به پردازد، شانس بالاتری به جهت قبول‌شدن در گوگل ادسنس و دریافت تبلیغ‌های سودمندتر دارد. در نتیجه سعی کنید که تبلیغات مفید و سودمند به گوگل ارائه دهید.

برای نمونه سایت‌هایی که به شکل ویژه در حیطه گوشی همراه محتوا تولید می‌نمایند، شانس بالاتری به منظور دریافت تبلیغ‌های مختلف داشته‌اند، در نتیجه وب‌سایتی که درباره فناوری اطلاعات است شانس کمتری دارد. یا یک وب‌سایت ورزشی که در حوزه ورزش بسکتبال به طور تخصصی محتوای تولید می‌نماید، تبلیغ‌های مرتبط بالاتری را نسبت به سایتی که به همه‌ی رشته‌های ورزشی پرداخته می‌شود، دریافت می‌نماید.

 البته باید بدانید که این یک قانون کلی به‌هیچ‌عنوان نیست و از نظر گوگل بعضی از موضوع‌ها، جذابیت بالاتری و عالی‌تری داشته اند و از این رو، تبلیغ‌های بالاتری را نیز دریافت خواهند کرد.

چه وب‌سایت‌هایی شانس بیشتری در ادسنس دارند؟

محتوا و اهمیت آن در گوگل ادسنس

سرویس ادسنس به مطالب تخصصی، ویژه و منحصر به فرد بسیار علاقه‌مند است، یک نکته در این زمینه وجود دارد این است که تولید محتوا باید ویژه و تک باشد. موتورهای جستجوی گوگل بسیار زیاد هوشمند بوده و محتوی کپی را به راحتی شناسایی می‌کنند و به راحتی آنها را پیدا می‌نمایند. پس بسیار در تولید محتوی خود دقت کنید که حتما محتوا تولید شده شما یونیک و منحصر به فرد باشد.

نویسنده‌های وب سایت‌ها یا همان کارشناسان محتوا در بعضی از موردها از برنامه‌هایی از جمله: Article Spinning به کار می‌برند. در این شیوه، این برنامه ها نوشته کپی و تکراری را دریافت می‌نمایند و بعضی از کلمه ها و لغات را جایگزین می‌کنند و این نرم‌افزارها دارای ایرادهای بسیار است، توصیه می‌کنیم که به هیچ عنوان از این نرم افزارها استفاده نکنید. چرا که در آینده از سمت گوگل جریمه خواهید شد.

ایرادات برنامه های ویرایش محتوا

نخستین ایراد این هست که در اغلب موارد کلمه جایگزین شده بی‌معنا و بدون مفهوم است و با خوانده آن معنی درست و دقیق و همچنین مفهوم آن جمله را نمی‌توانیم دریافت کنیم. اگر چنین محتوا تولید کنیم رفته رفته تعداد کاربران وب‌سایت کاسته می‌شود و عموما درآمد از طریق گوگل ادسنس شما هم کاسته می‌شود.

موتور جستجوی گوگل از همه نرم افزارهای این چنینی باهوش‌تر است و بعد از مدتی متوجه این گونه محتوا های بی معنا و مفهوم می‌شود و سبب افت رتبه و جایگاه وب سایت شما خواهد شد. دردسر نهایی هنگامی بروز می‌نماید که گوگل ادسنس از این تقلب با خبر باشد، اگر متوجه چنین چیزی شود سایت و دامنه مورد نظرش را در لیست سیاه خود قرار داده و این سایت را جریمه خواهد کرد.

در این صورت دیگر به هیچ عنوان نمی‌توانید با نام خود دامنه‌ای ثبت و یا وب سایت دیگری در گوگل دایر کند. پس نتیجه می‌گیریم که در هنگام تولید محتوا بسیار بسیار دقت کنید و از کپی‌برداری در هر صورت خودداری نماید. تا با تولید محتوی یونیک و منحصر به فرد جزو بهترین‌های Google AdSense باشید.

چه محتوایی برای ادسنس جذاب‌تر است؟

چه محتوایی برای ادسنس جذاب‌تر است؟

گوگل اسنس در کل سایت هایی  را که در زمینه برهنگی و فساد جنسی و فروش اسلحه و مشروبات الکی و … باشد را دوست ندارد و به هیچ عنوان تایید نمی‌کند. به‌ جز این 4 گزینه سایر محتواها از نظر گوگل مورد تایید است، یک سوال اساسی در این زمینه وجود دارد و آن این است که چه نوع محتوی تبلیغی سودمند تر است؟

از جمله سودمندترین موضوع‌ها می‌شود به: موضوعات اقتصادی و مالی، بیمه و موضوعات پزشکی اشاره کنیم، همچنین گوگل بیشتر هزینه را به این سایت‌ها پرداخت می‌کند.

درآمد حاصل از ادسنس چقدر است؟

دو تا از سوال های مرسوم در مورد گوگل ادسنس این است، که از این پلتفرم چقدر می‌شود درآمد کسب کرد؟ سقف درآمد از این سرویس چقدر خواهد بود؟ باید به صراحت بیان کنیم که این سوال جواب دقیق و مشخصی ندارد، چرا که مقدار درآمد از این سرویس متغیر بوده و میزان درآمد ما به عامل‌های گوناگونی وابسته است. سقف درآمد در این سرویس دقیقا مشخص نیست و وابسته به تلاش شما خواهد بود. 

آیا در ایران می‌توانیم از ادسنس استفاده کنیم؟

ثبت‌نام در سرویس ادسنس با اسم و مشخصات دقیق و درست صورت می‌پذیرد. در حال حاضر ثبت نام برای کشور ایران به دلیل فیلترینگ‌های مختلف ممکن نیست. ولی ایرانی‌های راه حلی را برای دور زدن این محدودیت‌ها پیدا می‌کنند. یکی از شیوه‌های دور زدن این تحریم‌ها ثبت نام در گوگل ادسنس با آدرس و مشخصات یک شخص ایرانی خارج از کشور است.

در پایان

اگر تمایل به استفاده از گوگل ادسنس دارید می بایست توجه داشته باشید که محتوای یونیک و منحصر به فرد تولید کند و با این کار ترافیک واقعی را به سمت سایت خود روانه خواهید کرد و باعث کسب درآمد در ادسنس برای خود خواهید شد. این را بدانید که گوگل از تمامی نرم‌افزارها ویرایش باهوش‌تر است. پس به هیچ عنوان از این نرم‌افزارها استفاده نکنید که در آینده توسط گوگل جریمه نشوید و در لیست سیاه گوگل قرار نگیرید.

2 thoughts on “ گوگل ادسنس (google adsense) چیست؟”

  1. سلام، میخاستم یه سایت راه اندازی کنم برای دانلود آهنگ، با توجه به اینکه توی وب انگلیسی دانلودها و یا دانلود آهنگ شامل کپی رایت هست و مثل ایران نمیشه همه آهنگ ها رو در دسترس داشت، به نظرتون اگر یه همچین سایتی بزنم میتونم داخلش ادسنس قرار بدم؟

متن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *