با هفت مدرس کاربلدِ «هزاردستان» متخصص تولید محتوای متنی شو. تخفیف ۴۵۰هزارتومانی با کد تخفیف «الوکانتنت» شرکت در دوره تولید محتوا
سئو داخلی
سئو داخلی (on-page)

سئو داخلی (on-page)

اگر به سئو علاقه داشته باشید، یا برای بهبود کسب و کار خود به دنبال یادگیری سئو باشید، احتمالاً می دانید ک سئو چند جنبه دارد و یکی از آن‌ها on-page یا به فارسی سئو داخلی است. منظور از داخلی وب سایت ماست که قصد بهینه کردن آن را داریم. شما برای سئو داخلی باید بازار هدف خود را به خوبی شناخته باشید.

احتمالاً الآن با خود می‌پرسید که چرا؟ شناخت بازار هدف چه ارتباطی با سئو on-page دارد؟ خوب باید بگوییم که نگران نباشید، به مرور همه سؤال‌های ذهنی شما را برطرف می‌کنیم، به طور که در پایان این متن به خوبی با این مفهوم آشنا شده باشید.

حتما بخوانید: سئو چیست؟

چرا سئو on-page مهم است؟

قبل از آن که در رابطه با فاکتورهای سئو on-page مطالبی را بیان کنیم، لازم می دانیم این موضوع را شرح دهیم که اصلاً چرا سئو on-page اهمیت دارد و باید به آن توجه داشت. احتمالاً تا به حال بارها شنیده‌اید که کلمات کلیدی و استفاده از آن اهمیت بالایی دارد.

تا به حال کلمه‌ای کلیدی خاص را در سرپ گوگل جستجو کرده‌اید؟ سایت‌هایی که رتبه‌های ابتدایی را دارند، در کلمات کلیدی مشابه و تقریباً یکسانی با هم در رقابت هستند و این دقیقاً همان چیزی است که به سئو on-page مرتبط است.

با توجه به همین موضوعی که در ظاهر ساده است، باید بگوییم که اگر می‌خواهید وب سایت خود را بهینه کنید، باید به محتوای آن، عنوان‌هایی که انتخاب می‌کنید، لینک‌هایی که در صفحه استفاده خواهید کرد و… دقتی خاص داشته باشید. در ادامه هر یک از این موارد را به طور کامل توضیح خواهیم داد.

سئو on-page

محتوای خود را بهینه کنید

محتوا یکی از اصلی‌ترین موارد در بهینه سازی وب سایت شما است. برای داشتن یک محتوای خوب که بتواند کاربران را جذب کند، نیاز دارید که کلمه‌های کلیدی خود را به طور دقیق و حساب شده‌ای مشخص کنید.

تحقیق کلمه کلیدی

کلمه کلیدی دو کاربرد مهم دارد، به ربات‌های گوگل می‌فهماند که محتوای شما در چه رابطه است و علاوه بر این به کاربر کمک می‌کند که محتوای مورد نظر خود را پیدا کند. به همین دلیل لازم است که شما کلمه کلیدی را درست انتخاب کنید و برای این کار هم باید به طور دقیق تحقیق و بررسی انجام دهید.

تگ عنوان (تگ هدر)

در یک صفحه عنوان‌های متعددی وجود دارند که هر یک از آن‌ها ارزشی خاص دارند و برای خوانایی متن به آن نیاز داریم. یکی از اصلی‌ترین عنوان‌ها تگ هدر است که با H1 آن را مشخص می‌کنند. عنوان بعدی H2 است که برای زیر تیترها استفاده می‌شود و H3 هم رتبه بعدی را دارد.

تکرار کلمه کلیدی

بعد از آن که کلمه کلیدی‌های مناسب را پیدا کردید، حال باید از آن در محتوای خود استفاده کنید. استفاده از کلمه کلیدی به موتور جستجوگر گوگل نشان می‌دهد که محتوای شما در چه مورد است، به همین دلیل باید به اندازه مناسبی از آن در محتوای خود استفاده کنید. البته در استفاده از کلمه کلیدی افراط نکنید، دلیل آن را در ادامه توضیح خواهیم داد.

بعد از اینکه مطالب خود را آماده کردید، حال باید آن را منتشر کنید. برای انتشار مطالب لازم است که آن را بهینه کنید. برای بهینه کردن محتوا باید به علاوه بر مواردی که در مطالب بالا به آن اشاره کرده‌ایم، به وارد دیگری هم دقت داشته باشید که در ادامه آن را ذکر می‌کنیم.

قالب محتوای خود را مشخص کنید

دقیقاً به دنبال چه نوع محتوایی هستید؟ برای بیان منظور خود به کاربر به تصویر نیاز دارید یا محتوای متنی برای شما مناسب است؟ با توجه به فعالیت خود باید نوع و قالب محتوا را مشخص کنید، برای این کار نیاز کاربر را فراموش نکنید و به دنبال رفع این نیاز باشید.

وجه تمایز پیدا کنید

مسلماً وب سایت‌های دیگری هم هستند که در زمینه کاری شما مشغولند، شما باید به دنبال محتوایی باشید که تمایز و تفاوت خود با این وب سایت‌ها را به کاربر ثابت کنید.

محتوا اهمیت بسیاری در سئو on-page دارد، اما باید از تکنیک‌های بی ارزش در این رابطه دوری کنید.

لینک دهی خارجی

شاید برای شما جالب باشد که لینک دهی خارجی یا همان پیوند خارجی هم یکی از مهم‌ترین فاکتورهای سئو on-page به حساب می‌آید. شما با لینک دهی مطالب خود به سایت‌های معتبر دیگر وب سایت خود را بهینه خواهید کرد. این کار باعث بهبود اعتبار وب سایت شما هم می‌شود.

بهینه سازی URL

URL یا لینک دسترسی به محتوا هم از آن مواردی است که در سئو on-page اهمیت بالایی دارد. برای داشتم یک لینک مناسب باید مواردی که در ادامه بیان می‌کنیم را رعایت کنید؛

  • از URL های کوتاه استفاده کنید.
  • از کلمه کلیدی خود در URL استفاده کنید.

رعایت این موارد به شما کمک می‌کند که URL مناسبی داشته باشید.

عنوان و توضیحات دیسکریپشن را بهینه کنید

عنوان یکی از مهم‌ترین مواردی است که در سئو on-page باید به آن دقت داشته باشید. عنوان شما باید جذاب و مناسب باشد تا کاربر را جذب کند. بهتر آن است که کلمه کلیدی را در عنوان استفاده کنید. بر اساس تحقیقاتی که انجام شده است و تجربه‌ای که به دست آمده باید بگوییم که استفاده از کلمه کلیدی در متن برای بهینه کردن وب سایت شما مهم و کاربردی است.

لازم به ذکر است که در بعضی از موارد نمی‌توان کلمه کلیدی را در عنوان استفاده کرد، در این حالت به شما پیشنهاد می‌دهیم که در همان ابتدای متن و محتوای خود از کلمه کلیدی استفاده کنید، در این حالت محتوای شما بهتر و مناسب‌تر خواهد بود.

از عنوان‌های Modifiers استفاده کنید.

عنوان‌های Modifiers را می‌شناسید؟ این عنوان‌ها در حقیقت باعث می‌شوند که کاربر و مخاطب بیشتری را جذب کنید. استفاده از کلماتی مانند بهترین، سریع‌ترین، ساده‌ترین، مراحل، راهنما و… در عنوان باعث می‌شود که مخاطب به سمت محتوا و عنوان شما جذب شود.

متا دیسکریپشن

  متا دیسکریپشن هم از آن مواردی است که در سئو on-page باید به آن دقت داشته باشید. این توضیحات را در تگ head قرار می‌گیرد. اگر چه نوشتن متا دیسکریپشن در تگ head اهمیت بالایی دارد، اما توضیحات دیگری هم در این رابطه باید در قسمت خاصی از صفجه اضافه کنید.

به متا دیسکریپشن توجهی خاص داشته باشید، توضیحات متا باعث می‌شود که نرخ CRT وب سایت شما افزایش پیدا کند. اینکه حداقل یکبار هم از کلمه کلیدی در توضیحات متا استفاده کنید، اهمیت بالایی دارد.

on-page seo

تکنیک‌های نادرست در تولید محتوا

در مطالب بالا گفتیم که محتوا اهمیت بسیاری دارد و باید به آن دقت داشته باشید، به دلیل اهمیت این موضوع در ادامه مواردی را ذکر می‌کنیم که باید از آن‌ها دوری کنید تا یک محتوای جذاب و کاربرپسند داشته باشید.

اصلی‌ترین نکته‌ای که در تولید محتوا باید به آن دقت داشته باشید، نیاز کاربر است نه رتبه بندی! احتمالاً بعد از خواندن این متن تصور کنید که شما برای داشتن رتبه بالاتر تولید محتوا می‌کنید، اما باید بگوییم که شما اگر در تولید محتوای خود به نیاز کاربر توجه نکنید، حتی اگر رتبه بالایی داشته باشید، با افت رتبه رو به رو خواهید شد.

 

محتوای کم ارزش

سازوکار موتور جستجورگر گوگل در سال‌های اخیر تغییرات بسیاری داشته است. در گذشته شاهد این بودیم که وب سایتی خاص برای کسب رتبه نیاز به محتواهای متعدد در صفحه‌های مختلفی داشت، در صورتی که با روی کار آمدن الگوریتم های گوگل این موضوع تغییر کرد.

بیشتر بخوانید: الگوریتم های گوگل؛ به سیرک حیوانات گوگل خوش آمدید!

محتوای کم ارزش به محتوایی با تعداد کلمه‌های کم می گویند که به طور کامل نمی‌تواند نیاز کاربر را برطرف کند. به طور کلی داشتن یک صفحه با محتوای کامل بسیار بهتر از داشتن چند صفحه با محتواهای کم و خلاصه است، زیرا در حالت اول نیاز کاربر به طور دقیق‌تری بررسی می‌شود.

پیشنهاد ما این است که برای هر یک از کلمه‌های کلیدی که برای وب سایت خود انتخاب کرده‌اید، یک صفحه با محتوای جامع و کامل داشته باشید. البته به روز رسانی این صفحات را فراموش نکنید، در ادامه نکات بیشتری را در رابطه با این موضوع بیان می‌کنیم.

محتوای تکراری

انتشار محتوای تکراری هم یکی از آن کارهای نادرست برای وب سایت است. محتوای تکراری دو حالت دارد. در ابتدا ممکن است محتوای شما با وب سایت دیگری مشترک باشد و در حالت دوم ممکن است که محتوا بین صفحات وب سایت شما مشترک باشد که در هر دو حالت محتوای تکراری می‌تواند به وب سایت شما آسیب برساند و باید از آن دوری کنید. محتوای وب سایت شما باید منحصر به فرد باشد و البته ارزش بالایی هم برای کاربر داشته باشد.

Cloaking

پوشاندن محتوا هم یکی از اشتباه‌های خطرناک برای وب سایت شما خواهد بود، اما اصلاً این پوشاندن به چه معنی است؟ بعد از آن که محتوایی را در یک صفحه خاص منتشر کردید، خزنده‌های گوگل آن صفحه را بررسی می‌کنند، محتوایی که به کاربر نشان داده می‌شود، باید با همان محتوایی که به خزنده‌ها نشان می‌دهید، یکسان باشد.

به همین دلیل اگر شما محتوایی خاص را در تگ‌های html قرار دهید، از آنجایی که کابر نمی‌تواند این محتوا را مشاهده کند، با مشکل پوشاندن یا همان Cloaking رو به رو خواهید شد.

کلمه کلیدی بیش از حد

استفاده از کلمه کلیدی در محتوا مهم است، اما نباید از آن بی از اندازه استفاده کرد. در هنگام نگارش محتوا به این موضوع دقت داشته باشید که در موضوع مورد نظر شما چند درصد باید از کلمه کلیدی استفاده کرد. استفاده بیش از انداره کلمه کلیدی به موتور جستجوگر گوگل این موضوع را ثابت می‌کند که یک ربات این متن را نوشته است.

تولید محتوای خودکار

همان موضوعی است که در مطالب بالا به آن اشاره کردیم، یعنی از یک ربات برای نگارش کمک بگیرید. این کار هم یکی از مشکلات خطرناک برای وب سایت است. این کار نوعی توهین به مخاطب هم به حساب می‌آید.

نکات تولید محتوای مناسب

این روزها دیگر تولید محتوا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و همه ما هم به طور نسبی از این اهمیت مطلع هستیم. دیگر داشتن یک صفحه با محتوای کم ارزش در وب سایت نمی‌تواند نیاز کاربر را برطرف کند و به همین دلیل باید محتوایی مناسب را در اختیار مخاطب و کاربر قرار دهیم.

در ادامه نکاتی را بیان می‌کنیم که با توجه به آن‌ها می‌توانید محتوایی مناسب را داشته باشید.

  • کلمه کلیدی مورد نظر خود را جستجو کنید.
  • صفحه‌هایی با کلمه کلیدی مورد نظر خود را پیدا کنید.
  • این صفحات را بررسی کرده و ویژگی‌های آن را بنویسید.

محتوایی بهتر و متمایز با این صفحه برای وب سایت خود تولید کنید.

بهینه کردن CTR

در زبان فارسی CTR را به نرخ کلیک ترجمه کرده‌اند و با توجه به همین معنی به سادگی می‌توان به معنی آن هم پی برد. نرخ کلیک از دو جهت اهمیت دارد که این دو را شرح می‌دهیم.

  • نرخ کلیک از عواملی است که بر روی رتبه بندی وب سایت شما تأثیر می‌گذارد.

نرخ کلیک باعث می‌شود که بازدید کننده‌های بیشتری به سمت وب سایت شما جذب شوند

به UX سایت دقت کنید

در این قسمت شما باید نیاز کاربر را در نظر بگیرد. کاربر چطور می‌تواند با وب سایت و محتوای شما ارتباط برقرار کند؟ این موضوع را چندین جهت می‌توان مورد بررسی قرار داد. یکی از مهم‌ترین موارد این است که محتوای نوشته شده خوانایی بالایی داشته باشد، در ادامه نکته‌های تکمیلی را در این رابطه بیان خواهیم کرد.

  • محتوا را تقسیم بندی کنید

محتوا را تقسیم بندی کنید، این کار باعث می‌شود که خوانایی متن بیشتر شده و البته تأثیر مثبت هم بر روی سئو داخلی سایت شما دارد. برای تقسیم بندی محتوا و افزایش خوانایی راه‌های مختلفی وجود دارد که در ادامه این موارد را توضیح می‌دهیم.

  • از تگ‌های H2 استفاده کنید.
  • از بولت ها کمک بگیرید.
  • عکس‌ها هم در این راه به شما کمک می‌کنند.

با توجه به این سه مورد بالا می‌توان محتوایی تقسیم بندی شده و با خوانایی بالا داشته باشید.

  • کامنت ها را فعال کنید

کامنت ها و نظراتی که برای شما می‌گذارند، اهمیت بالایی دارند. اگر به عنوان یک کاربر هم به سایت نگاه کنید، به خوبی به اهمیت آن پی می‌برید. هیچ یک از ما سایتی که به نظر کاربران خود اهمیت نمی‌دهد و آن‌ها را پاسخ نمی‌دهد را نمی‌پسندیم.

سئو داخلی (on-page)

نکته‌های پیشرفته در سئو on-page

بعد از مطالب بالا در این قسمت لازم می دانیم اطلاعات دیگری را بیان کنیم که رعایت آن‌ها به سئو داخلی وب سایت شما کمک می‌کند. پس پیشنهاد می‌دهیم که ادامه مطالب را از دست نداده و با ما همراه باشید.

  • از عکس‌های اصلی و با کیفیت استفاده کنید.

در مطالب بالا به این موضوع اشاره کردیم که عکس تا چه اندازه بر روی سئو داخلی وب سایت شما تأثیر مثبت می‌گذارد، در این قسمت باید بگوییم که هر چه از عکس‌های با کیفیت‌تر استفاده کنید، این تأثیر مثبت بیشتر خواهد بود.

  • پیوندهای داخلی

لینک‌های داخلی یا همان پیوندهای داخلی باعث می‌شود که قدرت یک صفحه خاص از وب سایت شما بیشتر شود و تأثیر بسیار مثبتی بر روی سئو داخلی وب سایت خواهد داشت.

  • مطالب جامع بنویسید

هر آنچه در رابطه با محتوا لازم بوده است را در مطالب بالا به طور کامل توضیح داده‌ایم، در این قسمت یادآور می‌شویم که هر چه محتوای شما جامع‌تر باشد، نیاز مخاطب را بهتر برطرف می‌کند.

  • سرعت صفحه خود را افزایش دهید.

از تأثیر سرعت در سئو داخلی به هیچ عنوان نمی‌توان غافل شد. مسلماً صفحه‌ای با سرعت بالا بیشتر از صفحه‌ای مشابه با سرعت پائین کاربر جذب می‌کند، پس سرعت را به عنوان یک فاکتور اصلی و مهم فراموش نکنید.

  • جستجوی صوتی جستجوگرها

این روزها امکان جستجوی صوتی هم برای کاربرهای موتور جستجوگر گوگل فراهم شده است، پس در بهینه سازی وب سایت خود به این موضوع هم دقت داشته باشید.

1 thought on “سئو داخلی (on-page)”

متن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *